Jeroen Dijsselbloem heeft een meevaller, nu wij nog !

Het is haast beledigend te noemen voor de intelligentie van de gemiddelde Nederlander ( ofschoon wij daar soms wel eens aan twijfelen) maar opeens als het bekende konijn uit de hoed, komt Jeroen Dijsselbloem met verheugend nieuws.  Ons land betaalt de naheffing van 642 miljoen euro aan Brussel voor 31.12.2014, want …..het kabinet heeft diverse MEEVALLERS !

“De leugen regeert in ons land” (bekende uitspraak van uw Tsarina Beatrix)  en dat al geruime tijd. Eerst weten Rutte en Dijsselbloem even niet dat er een naheffing zit aan te komen, dan opeens, ja hij is er wel, maar dan wij moeten hem nog narekenen, want anders, nee dan betalen wij zeker niet en nu opeens blijkt er een meevaller te zijn van 1 miljard en kan de naheffing er dus gemakkelijk af!

Dus misschien een optie, de overgebleven 450 miljoen leuk verdelen aan alle WERKENDE !!!! Nederlanders ? Dat zijn er inmiddels niet meer zoveel. “Bruto” wordt het aantal geschat op een 6 miljoen, maar haal daar eerst eens 1 miljoen ambtenaren vanaf, want wij schreven immers WERKENDE . Dan nog minstens gecombineerd met 1.5 miljoen handophouders, en hou je netto 3.5 miljoen nog wel werkende Nederlanders over.

Wees eens flink en laat daar nu eens de reeds aangekondigde naheffing van vervallen, een leuke en welverdiende meevaller !

Lezers, u gelooft toch hopelijk niet meer in de uit den Haag afkomstige sprookjes leugens ? Dan stelt u ons namelijk zeer teleur. Dat een overheid wat moeite heeft om een paar miljoen correct te boeken, ach daar zijn wij dagelijks getuige van en dat behoort inmiddels tot de Nederlandse cultuur. Maar opeens zo maar 1 miljard tegenkomen , ergens in een oude schoenendoos in een stoffige trapkast ? Nee, daar geloven wij niet in, tenminste ….. ? Zou de familie Willemsen inmiddels minder kosten veroorzaken dan geraamd ? Let op Dijsselboem, zie dat niet als een meevaller, want als vader Zorreguieta naar de eeuwige jachtvelden verhuist, komen er uiteraard “IN HET ALGEMEEN BELANG “nog heel wat bonnetjes binnen. Dus kijk uit waar je aan begint !

Overigens, maar dan lopen wij voor de muziek uit, als vader Z.  te B. nu wel besluit voor altijd afscheid te nemen, dan zijn wij benieuwd of de met de billen samengeknepen  vanwege een chronische spuitpoep Haagse “elite “besluit er een dagje van nationale rouw tegenaan te gooien, gewoon de vlaggen halfstok enz. Burgers die een stille tocht gaan houden, op z’n minst een herinneringsbankje ergens langs de Leidsestraatweg waar deze moordenaar Z. in de Résidence Chateau Blue een appartement had ( door u betaald) en dagelijks door enkele van onze lezers geobserveerde wandelingen maakte een stukje verder op naar Paleis Huis ten Bosch om bij Bea een bakkie te doen. Laten wij niet vergeten dat er weer ondanks heftig tegenstribbelen van het Nederlandse OM een poging wordt gedaan Z. wegens vermeende miusdaden tegen de menselijkheid voor de Nederlandse rechter te krijgen iets dat reeds meerdere malen via bemiddeling van “hoger hand “ is getorpedeerd. Zie voorts  ook dit eerdere artikel.

Wordt nu eens wakker, meevallers ? Ja als het politiek zo uit komt ! En voor deze Zorreguita, geen vlaggen halfstok voor een man die  beschuldigd wordt van oorlogsmisdaden, ofschoon dat bij de familie v.A nooit zo opvalt. Daar praat je in dat soort criminele kringen gewoon niet over !                 beaglas

 


5 Reacties

 1. Theo Hofman zei:

  Toen het bericht over die meevallers las was mijn eerste reactie, wat is die Jeroen toch een schat!

  Dus ik stop nu maar, het is om te kotsen!

  Raadseltje voor de rest van het artikel:
  Wat is de overeenkomst tussen een gebruikt vatendoekje en de familie Z.

  Antwoord:
  te goor om mee in aanraking te komen!

  Eindelijk een goed advies aan de burger vanuit het kabinet prutzooi!

 2. bright side zei:

  ‘Nederland zit goed bij kas’, zei Dijsselbloem. We hebben immers een meevaller van eenmiljard doordat ING de staatslening niet pas in 2015, maar al in 2014 terug betaalt.

  Zelfs de penningmeester van het plaatselijke kerkbestuur zal zijn geschrokken bij deze fröbel-verantwoording van – nota bene – de voorzitter van de Eurogroep die over het financiële en economische beleid van de hele EU gaat.
  Sinds wanneer is een afgeloste lening een ‘meevaller’? Toch alleen in die zin dat de aflossing een paar maanden eerder komt dan verwacht. Een ‘meevaller’ zonder financieel voordeel wordt gebruikt als doorslaand argument om de naheffing onmiddellijk aan Brussel over te maken en dus af te zien van het reeds verleende uitstel tot september 2015 (!?).

  Het is immers niet uitgesloten dat de EU nog wel enkele eindejaarsverplichtingen heeft ten opzichte van bollebozen, vanwege hun prestaties en tomeloze inzet voor het gezamenlijke, Europese ideaal.

  Vraagt de naïeve dorpspenningmeester zich gewetensvol af hoe het zit met 2015, het begrotingsjaar waarin de ‘meevaller’ oorspronkelijk was ingeboekt.
  Ontstaat dan – helaas – een ‘tegenvaller’ van eenmiljard? “Geen probleem, want ook dán blijft ons begrotingstekort binnen de EU-norm van 3%”.

  Voor alle zekerheid heeft DNB wel alvast een flink deel van onze goudvoorraad stiekem vanuit Amerika laten terughalen naar het Frederiksplein. Je weet immers maar nooit, bij de huidige generatie staatsboekhouders..

  Misschien speelt er nog een ander akkefietje mee: Juncker en Dijsselbloem, gezichtsbepalende artiesten in het Brusselse circus, liggen – vooral in de Duitse media – onder vuur. Hun ‘thuislanden’ worden stukje bij beetje ontmaskerd als beruchte diehards en belastingparadijzen voor multinationals en superrijken. Voorshands misschien niet illegaal, maar wel in hoge mate immoreel, schrijven ze (waarschijnlijk vooral omdat ook grote Duitse concerns schijnen te profiteren).
  Brussel ‘onderzoekt’ of hierbij sprake is van het verlenen van ‘verboden staatssteun’.

  Onze commander-in-chief Rutte is ‘bijgepraat’ in Brussel. Het zal hem duidelijk zijn dat Nederland zich geen verdere ‘ongepastheden in de algemene publieke opinie’ kan veroorloven.

 3. Barbara Marquart Scholtz zei:

  Ja wat is het nou? Een extra naheffing van 1 miljard of een onverwachte meevaller van dat bedrag? In het laatste geval kan
  Nederland dan voor 1 januari die 642 miljoen betalen en houdt ruim
  350 miljoen over. Dat betekent: GEEN naheffing voor de burger!!!
  Overigens, wat zitten er toch voor economen in dit kabinet? Waar
  hebben die in godsnaam gestudeerd? Wat een hopeloos stelletje
  onbenullen!

 4. Joost Visser zei:

  Wie betaalt nu direct als je in termijnen mag betalen_ Dat is finánciele onkunde. Op mbo/niveau wordt je al geleerd dat je rente uitspaart door later te betalen.

  De overheid is een van de slechtste betalers in het land. Als het om de eu gaat de beste.

 5. bright side zei:

  @Barbara Marquart Scholtz: dat is nu juist het verschil tussen bestuurskunde en economische bedrijfskunde.

  Bij de eerste wordt (financieel) voornamelijk gelet op de ‘lopende rekening’ = ‘bestedings-/financieringsruimte’, terwijl in het tweede geval de bedrijfseconomische verantwoording de hoofdrol speelt.

  De oorzaak van het verschil kennen we allemaal: terwijl een bedrijf doorgaans zélf de broek moet zien op te houden, heeft het openbaar bestuur altijd de belastingbetaler als sluitpost.

Comments are closed.