Duitsers slaan Hollandse opstand neer

U ziet er gebeurt wel degelijk wat, terwijl u slaapt of naar de verkeerde MSM kijkt die u dit schokkende nieuws uiteraard niet toonden. En toch leest u het goed HOLLANDERS , dus niet de  Nederlanders namen het voortouw en de inwoners van Kennemerland en West Friesland accepteren niet langer de belastingverhoging die hen werd opgedrongen.

De bevolking geraakte door steeds groeiende  belasting heffingen in een moeilijke positie, waardoor er o.a voedselschaarste ontstond en de economie in het slop raakte. De bevolking van de steden Hoorn, Alkmaar en Haarlem toonde sympathie voor deze in nood geraakte Hollanders, er was duidelijk sprake van een participatiemaatschappij en het hoofd van de lokale belastingdienst, ene Claes van Ruyven werd doodgeslagen en de dossiers uit de archieven vernietigd.

De boze menigte trok verder op naar Leiden, maar de lokale B en W hadden inmiddels de hulp ingeroepen van de Bundeswehr bij gebrek aan eigen troepen die volgens Minister van defensie Sjaan Plasschaart er voor zorgen dat kinderen in Mali weer naar school kunnen.

Dit contingent Bundeswehr troepen versterkt met cavalerie d.w.z. tanks die de Duitsers nog wel hebben en ons eigen leger niet, versloeg de  boze Hollanders in twee confrontaties, te weten bij Noordwijk en Beverwijk met een aansluitende beslissende slag bij Heemskerk.

U begrijpt , een mengeling van waarheid en wat fantasie van de schrijver. Waar is , dat HOLLANDERS inderdaad in opstand kwamen, de in 1491  begonnen Opstand van het Kaas- en Broodvolk en dit waarschijnlijk de laatste echte opstand was die in ons land plaats vond. Ook de reden voor de opstand is niet verzonnen net zo min als de verfrissende wijze waarop de burgers met een hooggeplaatste onrendabele afrekenden, correctief, duidelijk en slechts voor een uitleg vatbaar.

De naam Kaas- Broodvolk is afgeleid van de vaandels die de opstandelingen droegen, waarop een kaas en een brood waren afgebeeld om daarmee duidelijk te maken waarvoor zij vochten.

En die Duitse versterking ? die was afkomstig van  Hertog Albrecht van Saksen, ofschoon zou hier ooit de vlam in de pan schieten, het helemaal niet zo ondenkbaar zou zijn dat onze Sjaan even haar collega Ursula von der Leyen belt, met de vraag of “Uschi” even wat troepen kan sturen, nogmaals bij gebrek aan eigen manschappen. De vaderlandse politie was uiteraard in geen velden of wegen te bekennen. Zoals de gebeurtenissen in de 2e wereldoorlog aantonen , komt onze Hermandad pas in actie en dan aan de verkeerde kant, als de kaarten geschud zijn en zij zich veilig wanen om daarna op Joden jacht te gaan.

Tjonge, tjonge , dat waren nog eens tijden en de 17e eeuwse schilder Simon Fokke heeft het nog eens voor het nageslacht vastgelegd. Het origineel hangt in het Amsterdamse Rijksmuseum.

En wat betreft die vaandels, wat zouden wij daar heden ten dage op af beelden ? Een huis, een mooi rustiek dorp zonder AZC’s in de buurt waar het nog goed toeven is , of een wijk zonder de talloze op TV baardman gerichte satellietschotels ? U mag het zelf bepalen.

Kunt u zich  voorstellen dat zo iets nog eens zou gebeuren ? Nee jammer genoeg niet, want inmiddels hebben niet alleen de HOLLANDERS maar ook de andere Nederlanders een minimum inkomen waar zij niets voor hoeven te doen, dan te tekenen bij het kruisje, bezit iedere huis zijn eigen luie stoel, hebben wij “Boer zoekt Vrouw” en  soortgelijk vuilnis waarvoor presentatoren toch ruim 3 ton+ krijgen toegeschoven en ……het allerbelangrijkste; het beste kabinet ooit ! Kortom het wordt tijd dat er aan de fictieve grenzen borden komen in 10 talen :

Attentie, stilte svp, u nadert Huisje Weltevree ! huij2


3 Reacties

 1. Toine zei:

  De grootste klapper in de geschiedenis deed zich een eeuw later voor. De Nederlanders verzetten zich met grote woede tegen de invoering van de ‘Tiende penning van Alva’. De 10% omzetbelasting, namens Koning Filips II van Spanje, zou de internationale concurrentepositie van handelsland Nederland schade berokkenen, zo werd gevreesd.
  Het verzet leidde tot de ‘Nederlandse Opstand’ die later ook wel de ‘Tachtigjarige Oorlog’ werd genoemd. De ‘Tiende Penning’ werd overigens nooit geheven.

  ‘Handel’ is door de eeuwen heen het sleutelwoord gebleken in de Nederlandse geschiedenis. Het ‘verdienmodel’ zit in de genen van de Hollander en functioneert als feilloze navigatie voor zijn aanpassingsvermogen.

 2. Robert zei:

  Klopt Toine. Echter, de enorme toestroom van niet productieve nieuwkomers (hand ophouders) zal bijna alles naar een faillissement brengen.

 3. Stef zei:

  Klopt Robert. Mede dankzij Nederland, roofzuchtig westen zijn landen kapot gemaakt. Het as van het kwaad; EU- VS-UK.

Comments are closed.