Echte en fake monarchieën

 

Tweede kerstdag, geen dag om u lastig te vallen met zaken die gewoon doorgingen terwijl u bij de kerstboom zat, of juist vroeg naar bed ging, zodat deze dagen sneller voorbij zijn. En om het licht te houden hier ons kerstmenu voor vandaag. Eerst dit korte artikeltje over echte en namaak monarchieën, waarbij wij met klem willen benadrukken dat alle monarchieën wat ons betreft bij het oud vuil gezet kunnen worden. En dan  straks als dessert in de namiddag de eerste avonturen van onze redacteur Alex Groen die na 5 jaar afwezigheid weer zijn eerste stappen op Nederlandse bodem zette en hilarische taferelen meemaakte te beginnen op Schiphol.

Maar eerst even naar onze eigen monarchie of wat daarvoor door moet gaan. Velen hebben hier al over geschreven, diepgaand onderzoek gepleegd, met keiharde bewijzen gekomen dat onze vorsten volledig ten onrechte op een door hen zelf bedachte troon zitten, dus dat gaan wij niet overdoen.

Wat ons echter wel trof, was na een avondje BBC kijken dat de Britten toch een geheel ander koningshuis hebben, wat u ook moge denken van de ook daar gevierde tradities die in de ogen van velen niet langer van deze tijd zijn. Maar de Britse Royals doen hun best, slapen onder bruggen, vechten mee in Irak en Afghanistan , weigeren met een titel te worden aangesproken  ( Kate Middleton) waar bij ons een meisje uit een dubieus Argentijns milieu niet kon wachten toen zij zich zelf ( ten onrechte ) de titel koningin kon toemeten, dit toegestaan door een laf verachtelijk Haags kliekje, die  daarmee na een goedkeurend minzaam knikje van onze eigen Tsarina hun verdere carrière in veiligheid trachtten te stellen.

Maar, waar wij naar toe willen, is het feit dat koningin Elizabeth met haar 88 jaar haar eigen tekst voor haar kerstrede schrijft en dat sinds 1952 !

En, dat in tegenstelling tot een soort sprekende voor de autocue staande buikpop spreker die naar nu blijkt zelfs een full time tekstschrijver in dienst te hebben!

Het gaat om een zekere Jan Snoek, afkomstig van de NV Luchthaven Schiphol, die ook al teksten schreef voor Melanie Schultz, Camiel Eurlings,  Jan Peter Balkenende en andere nitwitten, die af en toe een woordje moeten spreken maar dat zelf niet kunnen bedenken. Snoek gaat fulltime voor Willemsen aan de slag en daarmee komt een einde aan de schrijfwoede van diverse RVD knuppels die die klus mochten opklaren.

Dus ofschoon wij wisten dat de talloze redes van de Amsbergjes en hun voorgangers niet uit eigen doos kwamen, blijkt dat zelfs het houden van een speech met inhoud, compassie, warmte nog te veel gevraagd is voor een stel handophouders gefaciliteerd door nog steeds een groot deel van in sprookjes gelovende mede landgenoten en Haags meeloop volk.

En kijkt u eens even naar het blik wat Willemsen op zijn borst heeft hangen als hij weer een van zijn Williamcarnavals uniformen bij stomerij ophaalt. Niets daarvan is verdient door enige inbreng van hem zelf, zelfs bij het 11 Stedentocht kruisje moeten wij vraagtekens plaatsen.  Vergelijk dit met het uniform van prins Philip, waar de onderscheidingen toch nog half weegs te maken hebben met zijn eigen verdiensten.

Maar het gezegde; als je niets voorstelt, moet je daar zelf maar iets op verzinnen doet ook hier weer zijn opgang  en dat niet slechts uitsluitend voor Willemsen c.s. . Diploma’s zitten tegenwoordig bij de chocolade vlokken, benoemingen bij de overheid zijn afhankelijk van het likvermogen van je tong, kortom een land in verval.

Zou u de behoefte hebben om nog even te luisteren naar wat Elizabeth te vertellen had, hier de url voor de YouTube film.

 

En vergeet niet vanmiddag  onze redacteur Alex  te volgen door Nederland. Een plezierige dag nog.

 


4 Reacties

 1. cathy zei:

  Het hele Nederlands rovershuis doet NIETS voor het volk, geeft géén cent weg, maar haalt iedere dag steeds meer centen op terwijl het Britse koningshuis wel begaan is met het volk waar ze uiteindelijk door betaald worden en ook aan liefdadigheids instellingen hun centje bijdragen. Ze hebben in ieder geval fatsoen en mededogen, waar het arrogante Nederlandse rovershuis iedereen uitlacht en zijn vinger opsteekt tegen het volk.
  Het enige wat dat Argentijnse kreng doet is microkredieten uitgeven met zo’n hoge rente dat mensen die niet terug kunnen betalen en ze alles, hun huis, land, hun hele hebben en houden enz. kwijt zijn en ze zelfmoord plegen!

  Een verachtelijk rovershuis! Zum Kotsen!

 2. jan1 zei:

  LOL, Koning Flipje van Belgie is teruggeroepen van vakantie omdat hij een paar wetjes moest tekenen !!!!!!

  (En dat wisten ze een week geleden nog niet)

  Kijk daar kan het wel, koningshuisjennen heet dat, prima!

 3. Ezra70 zei:

  Met erg veel moeite heb ik dhr. Willemsen v. A aangehoord. Niet om door te komen maar ja, je wilt toch weten welke tekst hij nu weer voorleest.

  Vanochtend toen ik de gordijnen open deed zag ik dat ze boven mijn hoofd weer eens lekker aan het sproeien waren. Die krengen vliegen steeds lager…

  Werkend aan mijn krant kwam ik de volgende video tegen:

  New World Order Chemtrails & Olgacom connection explained
  https://www.youtube.com/watch?v=61UAY2OOfFs&feature=youtube_gdata_player

  Slechts ong. 6 minuten, maar minuten van levensbelang.

  Ja, ons “staatshoofd” is niet alleen een beetje dom maar heeft ook voor ons allemaal nog iets extra’s weg te geven.

  Het ergste is dat wij onze eigen genocide moeten betalen…

  En tot mijn verbazing wordt de lucht voor 5e jaar op rij steeds schoner…
  http://www.nu.nl/politiek/3954832/lucht-in-nederland-vijfde-jaar-rij-schoner.html

Comments are closed.