EU : Ruim 120 miljard euro’s per jaar verdwijnen aan corruptie

Ruim HONDERDENTWINTIG MILJARD  euro verdwijnt er in Europa  jaarlijks aan corruptie. Het geld verdwijnt aan onduidelijke zaken en wordt  mede verdeeld over naar schatting 3.500  organisaties. De EU parlementsleden die dit probleem maar weer eens hebben aangekaart hebben daarbij  natuurlijk de eigen EU instanties en de 28 regeringen van de lidstaten niet  meegerekend. Zo iets doe je niet, is gewoon niet netjes. Maar daar gaat nu snel verandering inkomen en het geheime Brusselse wonderwapen is …. SNELLE DENNIS .

Nu kunnen wij ons voorstellen dat u niet weet wie of wat SNELLE DENNIS is. Wij helpen u verder. Het gaat hierbij om een zekere heer Cornelis de Jong, namens de Socialistische Partij een Europees Parlementslid en met die wetenschap in het achterhoofd begin je al wat te twijfelen. Een EU parlementslid die samen met nog wat clubgenoten corruptie aan wil gaan pakken, dat klinkt verdacht veel naar ….. wat zei u corruptie ? … nou nee, maar wel weer het bekende verhaal van die Brusselse slager die trachtte een partijtje niet in de koelkast bewaard gehakt van 12 maanden oud als verse waar te verkopen. En let u even op onze bovenstaande foto met de tekst die genomen werd tijdens een SP bijeenkomst in Zeeland.

Maar je moet als EU pratertje toch af en toe de aandacht op je vestigen en daar creativiteit in het EUP niet bepaald tot de hoogstandjes behoort, doe je het gewoon met wat oude onder het stof liggende zaken, zoals corruptie, want dat scoort altijd.

Maar nu even naar SNELLE DENNIS zelf. Het beste kunt u daarvoor even naar onze 2 eerdere over hem geschreven artikelen surfen, toets hierin voor artikel 1 uit 2011 en mocht u dan nog niet overtuigd zijn met wat voor oprechte en eerlijke “man” u te maken heeft, dan gaat u gewoon nog even kijken wat wij in 2012 over Dennis schreven.

Het is telkens weer opvallend dat de opgeheven vingertjes komen van de zijde waar het meeste wordt gesjoemeld, maar dat zal wel te maken hebben met het feit dat het zeker wat frauderen betreft in ons land wemelt van de ervaringsdeskundigen, zoals …. ja , inderdaad.

In Italië is een leuk onderzoek gedaan. Slechts 11% van de bevraagde Italiaanse studenten denkt dat de Italiaanse overheid sterker is dan de Mafia en ruim 60% van de bevraagden zegt er geen problemen mee te hebben een baantje bij deze “multinational” te accepteren. Als je in aanmerking neemt dat er ruim 1 miljoen ambtenaren in ons land de hand ophouden, en dat bij een werkende bevolking van ongeveer 6 miljoen blijkt dat in ons land zo’n 16% niet van plan zijn bij de Mafia te werken, maar dat reeds doen ! Wij schreven het al vaker , wij zijn een vooruitstrevend land, zeker nu ook bekend werd dat Den Haag het plan om een onderzoekscommissie in Brussel samen te stellen die zich een onderzoek naar met fraude en corruptie bezig gaat houden, steunt.

Echter het plan om een register samen te laten stellen over fraude, corrupte en witwassen van geld stuit bij een groot aantal  EU landen op weerstand. Onderzoek, lekker vrijblijvend OK, maar stel je eens voor dat alles voor iedereen zichtbaar in een register komt. De Italianen, Grieken , Fransen, Moelanders en Hagenezen in hun interlockje zo maar voor iedereen zichtbaar in de etalage ? Nee, dat kan de bedoeling niet wezen, temeer het “zwarte circuit” ongeveer 5% van het EU BNP uitmaakt. De stekker eruit betekent weer moeten gaan rekenen of wij nu wel of niet geld terugkrijgen uit Brussel.  Laat maar zitten, komt de volgende kabinetsperiode wel, eerst even zelf de eigen schaapjes op het droge brengen.

En Dennis, ach hij kwam weer even in de schijnwerpers ofschoon wij het meer een flikkerend pardon flakkerend kaarslichtje vinden, maar dat ligt natuurlijk aan ons.


3 Reacties

  1. Robert zei:

    De mens is hetzelfde gebleven net zoals ten tijde van het Romeinse rijk.Alleen communicatie, transport, medische wetenschap en het wapentuig zijn de laatste decennia fors verbeterd. Voor de rest is er niets aan de mensaap veranderd.

  2. sandokan zei:

    Dat zijn dus 12 met 10 nullen erachter. Dus per inwoner van de EU ca. € 5.000. Moet u eens aftrekken van uw IB, nadat u eerst die € 1000 van Rutje in mindering gebracht hebt. Wedden dat dit soort activiteiten ineens niet gepruimd worden????

  3. cathy zei:

    Als er niet zo met geld gesmeten en in de verkeerde zakken terecht zou komen zou worden,met name bij de EU, zouden er GEEN bezuinigingen nodig zijn!

Comments are closed.