Giro 555 openen voor failiete Oekraïne ?

Het lijkt ons een optie, want waar banken nog wel eens voorwaarden willen stellen aan het terugbetalen van leningen, Griekenland dat n.b. via wat gemanipuleer lid was van de EU, moet Oekraïne, géén lid van de EU, nu 15 miljard euro ontvangen en wel graag binnen enkele weken want anders zijn de problemen in een land dat bijna tot de meest corrupte op de wereld telt, niet meer te overzien.

Dus kom op Nederlanders doe er iets aan, de helft van de verzamelde voedsel pakketten naar Oekraïne, laten wij Hans van Ballen, Guy Verhofstadt en niet te vergeten onze eigen Frans Timmermans die inmiddels alle bloemen bij Juncker water  heeft gegeven, de kasten heeft afgestoft, de lege cognac flessen weggebracht en de deurmat uitgeklopt, onmiddellijk naar Kiev sturen, zodat zij met gebalde vuisten de bevolking daar laten weten dat wij ze niet in de steek laten.

Maar vergist u zich niet, de Duitse Minister van Financiën, Wolfgang Schäuble heeft inmiddels “aartsvijand ” Rusland gevraagd of zij enige clementie willen hebben met de terugbetaling van de 3 miljard dollar lening die Oekraïne nog heeft lopen bij Rusland en die een dezer weken moet worden afgelost.  Schäuble heeft volgens de Financial Times zijn Russische ambtgenoot Siluanow gebeld en gevraagd het krediet van 3 miljard euro dat Oekraïne nota bene afgelopen jaar nog van Rusland ontving niet als betaalbaar te stellen maar de lening in een nieuwe pas later te betalen lening om wil zetten. Zou Oekraïne de 3 miljard nu moeten betalen, is het land failliet.

Cynisch gegeven dat nu juist een Duitser bij de Russen te biecht moet en om een gunst moet vragen, terwijl Duitsland al dan niet op suggestie van de Amerikanen de grote aanjager is van de tegen Rusland uitgevaardigde sancties. Maar goed , politici, dus ook Duitse gaan ter wille van een soort hoger doel dat ons eenvoudige stervelingen ontgaat, gebukt staan, dus waarom ook deze keer niet ?

En, …..  uiteraard wil de EU , Oekraïne graag steunen, maar, ….weet niet waar zij het geld voor nieuwe kredieten vandaan moet halen!

Maar daarmee is het einde nog niet in zicht, want het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is van mening dat deze 15 miljard bovenop een lening van 17 miljard dollar moeten komen die Oekraïne al in April dit jaar kreeg toegezegd !  Het IMF maakt zich dan ook terecht zorgen dat er weinig animo bestaat bij de aan het IMF deelnemende landen om nog eens in de buidel te tasten, omdat er na de in April toegezegde lening  weinig of niets is terecht gekomen van de financiële hervorming die Oekraïne moest ondernemen. De situatie is eerder verslechterd.

De door de Amerikanen gesteunde Oekraïnse premier, de miljonair Jaz Jazenjuk gaf toe dat zijn land er slecht voor staat, maar met de nieuwe aangekondigde hervormingen zou het op afzienbare tijd beter gaan ! Oekraïne is momenteel al niet meer in staat zijn leger te betalen, een van de eerste prioriteiten naast de energievoorziening. De Oekraïnse bevolking wacht daarom harde ingrepen, zoals gewoonlijk op het moment dat falende politici geen uitweg meer zien om de door hen zelf veroorzaakte problemen op te lossen.

Dat het met landen die structureel hun financiële huishouding niet in orde krijgen slecht onderhandelen is, mag ook blijken uit de situatie in Griekenland, dat inmiddels 240 miljard euro aan kredieten heeft ontvangen, maar in feite nog geen van de daartoe gevorderde hervormingen echt heeft toegepast en weer om een nieuwe lening vraagt!

In feite doet zich een situatie voor zoals wij die ook zien bij met name Afrikaanse landen. Het zijn bodemloze putten, waar tegen beter weten in geld in wordt gepompt, terwijl de kans op een economische verbetering gewoon niet aanwezig is, mede vanwege een ver ingerot mentaliteitsverschil en de geruststellende gedachte dat er altijd wel weer een gek te vinden is die de beurs opentrekt.

Dat weerhoudt de EU er echter niet van om voor “het goede doel Oekraïne ” te kijken waar zij nog wat euro’s  lost kunnen maken. Daartoe hebben afgelopen maandag de EU ambassadeurs al een ontwerptekst het licht doen zien, waarin het heet “dat de EU bereid is de hervormingen van Oekraïne verder te steunen en mogelijk te maken, ” iets waarmee ze in Kiev voorlopig zelfs de kachel niet mee aan kunnen maken.

Inmiddels blijkt dat de EU weliswaar in haar begroting voor de komende begrotingsperiode een bedrag van 15 miljard euro heeft gereserveerd, maar dat dit bedrag is voorzien voor alle ZES  nieuwe EU leden in Oosteuropa !

Zoals u weet wil Brussel graag verder de rampzalige koers volgen en landen zoals Moldavië enz. uit de Russische invloedsfeer los te weken en deze een EU lidmaatschap aan te bieden. Een rampzalig plan, daar deze aspirant leden wel het aangeboden geld zien, maar niet de daaraan verbonden verplichtingen, nogmaals zoals dit soortgelijk met de ontwikkelingshulp naar Afrikaanse landen ook het geval is. Je zou toch denken dat na 50 jaar geld pompen in een soort gebed zonder einde, je de les geleerd zou moeten hebben, maar de megalomane geldingsdrang van politici zorgt voor een verblindheid die telkens landen en hun bevolking in de ellende stort.

Rest de vraag waarom de EU zo nodig landen aan zich wil binden die daar misschien geografisch wel thuis horen maar politiek gezien niet ? Nogmaals de geldingsdrang die wij bij menige dictator tegen zijn gekomen is zeker een van de redenen. Maar op de achtergrond tracht ook de VS over de rug van de EU hun afbrokkelende invloed te herstellen, temeer de VS reeds sinds 1991 bezig is van Oekraïne een 51 e staat van de USA te maken, niet in de laatste plaats vanwege de energiebronnen in het land, waarbij o.a. de zoon van de Amerikaanse  Vice President Joe Biden een hoofdrol speelt.

Dat u, als eenvoudige burger slechts een pionnetje bent in dit grote spel, mag duidelijk zijn, daarom speel maar mee en doneer op giro 555 of brei mutsjes voor Oekraïnse kindertjes, dan draagt u toch uw steentje bij.

Of…… wordt verdomme eens wakker, hou op met al die zgn. menslievende acties, denk er eens over na  wat er echt met ons land gebeurt. Ziet u iemand voedselpakketten verzamelen desnoods met Pampers voor de in hun uitwerpselen liggende NEDERLANDSE oudjes ?  Gaat u er een uitnodigen om de Kerstdagen bij u door te brengen ? Nee natuurlijk niet want dan staat u niet even op het grote weldadigheidstoneel samen met al die andere verdwaasden.

Dom, kortzichtig, egoïstisch en……..levensgevaarlijk !


8 Reacties

 1. Robert zei:

  Dit is een enorme beerput. Als je er geen cent meer naar toestuurt wordt het een
  vuurbal van onrust. Geen geld sturen is de beste optie en de Russen zullen er de boel overnemen. Jammer voor de zoon van Mr. Biden. Live and let die. 007.

 2. AG zei:

  Geachte lezers,

  DE EU UITGLIJDER!!!
  ===============

  Hoe krom mogen een banaan en een komkommer zijn???
  Hoe lang mag de ladder van een schilder zijn???
  En hoe groot mogen een appel en een surprise – ei zijn???
  Aan de regeldrift van de Europese – Unie voor pietluttige zaken, sinds kort is er
  een nieuwe toegevoegd Oekraine.

  DE KLEINE PSYCHOPAATJES IN DEN _ HAAG EN BRUSSEL!!!
  ===============================================

  DE BRUSSELSE LOGICA!!!
  ===================

  De Brusselse regering van de EU heeft deze week mede gedeeld,dat het de
  vlaggen van de EU in Brussel gaat vervangen.
  De opschriften wordt nu een condoom!!!

  Dit;omdat een condoom meer weergeeft waar de Europese Unie voor staat.

  Een condoom staat inflatie toe,stopt tevens de productie,vernietigt de kansen
  voor de volgende generatie.
  Tevens voorkomt ellende,en geeft je het gevoel van veiligheid.
  terwijl je door de politiek genaaid wordt!!!
  EU – Burger u bent in kennis gesteld!!!
  Welterusten volk van de EU,blijf maar rustig slapen.
  Klaas Vaak gaat rond en strooit met gulle hand!!!
  het propaganda slaap zand van de EU in jullie ogen.

  WELTERUSTEN VOLK VAN DE EU!!!
  ==========================

  Want wij hebben wel plichten maar geen rechten!!!

  De zeepbellen van de EU kleuren roze!!!

  GIJ ZULT NIET STELEN,DE EU DULD GEEN CONCURRENTIE!!!
  ==============================================

  DE – EU gaat ons veel beloven en weinig geven,dit doet de gek in vreugde leven.

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 3. Pieter zei:

  Zoals mevrouw Nudelman [pardon Nuland] al zei – FUCK THE EU.

  Alles wat Koning Midas aanraakte veranderde in GOUD
  Alles wat Koning Obama aanraakt verandert in STRONT.

 4. Toine zei:

  In de systeemmedia (zelfs hier) geen woord over de humanitaire catastrofe in Oost-Oekraïne.
  Steden, dorpen, zelfs vluchtelingen die door het fascistische Kiev moordadig worden betookt met ballistische raketten en fosforbommen.
  Waar zijn al die westerse huichelaars die altijd de mond vol hebben over ‘mensenrechten’? Zij geven ONS geld aan een stel massamoordenaars die ook de MH17 op hun geweten hebben.

Comments are closed.