Hypocriete verontwaardiging over vertrekpremie Herman van Rompuy

De voorpagina van de krant van Slapend Nederland kraakte in zijn  voegen , 630.000 euro vertrekpremie voor de afgetreden EU voorzitter Herman van Rompuy, plus  verschillende extraatjes, al dan niet belast, schande , foei, de hebbert. Laten wij een zaak duidelijk voorop stellen en wij hebben daar al menig maal over geschreven, de voor zich zelf bedachte regelingen van EU potentaten lijken inderdaad nergens op  en steken schril af tegen wat Brussel van de EU burgers eist, namelijk nog steeds meer de broekriem aantrekken.

Wat ons echter opvalt en hier komt weer een typisch voorbeeld van  hypocriete Nederlandse verontwaardiging en jaloezie bovendrijven, dat de Telegraaf met alle opportunistische winden meewaaiend zich zo druk maakt over de vergoeding aan van Rompuy, maar nog nooit een dermate indrukwekkende titel heeft geplaats over een soortgelijk vergoedingspakket  van Nederlandse politici, ambtenaren van hoog tot laag.

Als je het handig speelt in ons land, en je ziet kans lang genoeg op de trein mee te rijden, ontvang je zonder dat iemand , dus ook niet die Amsterdamse roeptoeter, bezwaar maakt tegen de eveneens riante vergoeding waarmee b.v. Femke Halsema mee ging strijken door nog net even 3 maanden “bij te tekenen” als fractievoorzitter van GL om daarmee tot aan haar 65ste verzekerd te zijn van een riante uitkering, die zij verhoogt met regelmatige schnabbels, zodat wij het jaarinkomen van deze “alle Menschen werden Brüder ” mevrouw toch op ruim 2 ton per jaar inschatten zonder al te veel tegenprestatie. Lees ons eerder geschreven artikel uit 2010.

En wat dacht u van de inmiddels de status van beroepsleugenaar hebben aangenomen Mark Rutte. Dacht u nu werkelijk dat hij gelijk naar het UWV moet nadat hij in 2017 hopelijk wordt afgestraft ?  Geen denken aan , los van het feit dat er wel weer een bedrijf klaar zal staan om Markje met open armen te ontvangen hoeft ook Rutte niet op een houtje te bijten  in de 3 jaar die volgen op zijn “ontslag”. Los van de bijbaantjes zal ook Mark tegen die tijd toch zeker jaarlijks een € 150.000 op zijn bankrekening bij kunnen schrijven, zonder hier iets voor te hoeven doen.

Kortom, de politieke en ambtenaren Maffia zorgt goed voor zich zelf, of het nu om links, rechts, centrum of wat voor ander “geloof “ook gaat, en vergeet dan vooral niet de landelijke en gemeentelijke politiek. Wat is er immers gemakkelijker dan  een leuk feestpakket voor je zelf bedenken, dat in stemming brengen, niemand tegen ? allen voor ? en kan het grote misbruik van gemeenschapsgeld beginnen. Zo ook de EU, dus valse verontwaardiging die weer velen op de anonieme reactie barricaden bracht.

Van Rompuy gaat lekker van zijn geroofde geld genieten, naar Fantasialand met zijn kleinkinderen en zich weiden aan zijn grote hobby de Haiku. De Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede 7 en de derde regel 5 lettergrepen telt. Hier een voorbeeld van wat Herman produceerde :  “The sun is rising / sleeping yet in Europe / but still the same sun,”  een Haiku die hij citeerde aan het einde van een persconferentie in Tokio.

Misschien een voorbeeld voor de sensatiepers aan de Amsterdamse Kabelweg, komt er ook eens iets fatsoenlijks op het net.

 


7 Reacties

  1. cathy zei:

    Wat had de schrijver gedacht van onze ONGEKOZEN Argentijns/Duitse Nazie familie, die ieder jaar meer erbij rooft, verbouwingen, huizen, auto’s,onbeperkte vliegreizen noem maar op. Daar is die ONGEKOZEN van Rompuy dweil een kleine jongen bij.

    En wie zegt er wat van ?

    Haalt u nu maar lekker de broekriem aan en blijf werken en zitten waar u zit.

  2. Robert zei:

    @Cathy. Het is de zonnekoning en zijn aanhang in Versaille ook slecht vergaan.Who are you mr. Van Rompuy?Nobody heard from you! Quote Nigel Farage..

Comments are closed.