Minister Ploumen : convenant duurzaam bankieren ! en hoe zit het met duurzaam regeren?

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) wil dat er binnen twee jaar een convenant over maatschappelijk verantwoord ondernemen in de Nederlandse bankensector ligt. Dat stelde zij gisteren bij de in ontvangst name van de Eerlijke Bankwijzer, die dit jaar voor de vijfde keer uitkomt.

Wat  een schatje toch die Liliane Ploumen. Zo maar uit praktisch uit het niets vanuit  de catacomben van de PvdA tevoorschijn getoverd om in één persoon te mogen functioneren als zowel  Sinterklaas als ook  de Kerstman op de wijze  waar de PvdA het monopolie van heeft , namelijk geld van een ander rijkelijk laten vloeien, waarbij de gulle gevers zich zelf beslist niet over het hoofd zien.

De “Eerlijke Bankwijzer” komt dit jaar  voor de 5 e maal uit en afgezien van de Dierenbescherming is het een initiatief van uitsluitend linkse organisaties, te weten   Oxfam Novib, Amnesty International, FNV, Milieudefensie, PAX Christi, organisaties waarbij Ploumen zich als een vis in het water thuis voelt. Meelevendheid opwekkende campagnes,  het liefst met huilende kinderen , het gezicht bedekt door vliegen ( hoe krijg je zo iets voor een fotoshoot voor elkaar ? ) en Nederland schiet weer in de versnelling en doneert gul van de laatste centen.

Wij zullen u niet lastig vallen met de hypocriete klaagzang van deze “gouden clubs”, maar vragen ons af of het niet een goed idee zou zijn dat de regering eens met plannen zou komen voor duurzaam regeren.  Want de plannen van Ploumen voor de bankensector  doorlezend zou de overheid zo een aantal zaken kunnen overnemen, indien er sprake zou zijn van verantwoord regeren.

Wij hebben het verhaal deze onozelaar even wat aangepast en deze aanpassingen in zwart weergegeven :

In het convenant moeten afspraken worden neergelegd over zaken als transparantie en duurzame investeringen van de bankensector overheid

Belangrijk, volgens Ploumen, omdat banken  de overheid de toon zet voor andere economische sectoren: ‘Of je nu een nu een kledingbedrijf bent of een ondernemer in de voedselindustrie je bent van banken  de overheid afhankelijk voor investeringen en kredietverlening. vergunningen en toesteming  Als banken  de overheid maatschappelijk verantwoorde keuzes maken, heeft dat automatisch invloed op andere sectoren. Daarom is het zo belangrijk vaart te maken met dit convenant.

Kloeke woorden van de zoveelste zich zelf opblazende politica, die met een achterban die bol staat van het nivelleren zolang het hen maar niet zelf treft, meent een maatschappelijke daad te moeten stellen. En om u de waarheid te zeggen, dit telt niet slechts voor Ploumen bij wiens aanzien onze redactiekat gillend de gordijnen in klimt, maar ook voor die talloze andere betweters die ons land besturen naar de verdommenis helpen.             apekop

Ploumen  is sinds enkele maanden in gesprek met Nederlandse financiële instellingen over een convenant. ‘Banken willen zelf ook graag hun investeringen en kredieten verduurzamen en transparanter worden. Dat merkten we bijvoorbeeld toen we met banken en andere betrokkenen een dialoog organiseerden over landrechten in ontwikkelingslanden. Maar het is voor hen best ingewikkeld om maatschappelijk verantwoord ondernemen in praktijk te brengen.

En nu komt het: De overheid heeft veel kennis en ervaring waar banken hun voordeel mee kunnen doen’! Hoe bedenk je deze waanzin ?

U voelde het al aankomen, uiteraard de hobby van Ploumen, ontwikkelingslanden , gebieden waar de hele Westerse wereld en niet te vergeten China al sinds 50 jaar of meer bakken met geld instopt met als resultaat : Nada, Niente, Zilch, Noppes. Maar de goeddoeners moeten bezig blijven met de eiegen portemonnee te vullen en dus gaat Ploumen onverdroten door :

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een van de speerpunten van de hulp en handel . Onlangs heeft zij door een onafhankelijk onderzoeksbureau in kaart laten brengen welke van 86 Nederlandse sectoren een verhoogd risico hebben op maatschappelijke misstanden in hun productieketens. Waren er nergens in die  holen  met van hun huiselijke drukte op kantoor  bijkomende onrendabelen te vinden die zo’n studie waarvan het resultaat al bij voorbaat vaststaat ( MEER HELPEN  = MEER EURO’S  IN EEN BODEMLOZE PUT ) op een regenachtige middag in elkaar zetten ?  Waar betalen wij dat zooitje in hemelsnaam voor ? Mogen wij verdorie nog iets terug zien voor de centen die den Haag c.s. dagelijks van ons ROOFT ?  Dat is toch niet te veel gevraagd ?

En wat betreft Ploumen zelf, is er nu niet een, slechts een Afrikaans stamhoofd die tijdens een bezoek van Ploumen aan zijn dorp zijn  telefoontje pakt , den Haag belt en vraagt hoeveel geiten of schapen hij naar ons land moet sturen in ruil voor het feit dat hij Ploumen als 43ste vrouw mag houden ?

Er moet toch ergens in de bijbel of koran of een lokaal sprookjesboek  wel iets bestaan dat op gerechtigheid duidt en ons van haar verlost ?  Ze heeft zich er in ieder geval eens een keertje netjes voor gekleed!

 


5 Reacties

 1. cathy zei:

  Waar haalt dit wijf de WAANZIN vandaan!

  Zo gek als een deur, net zoals de rest van dit allochtonen ronselende clubje, die dit land naar de verdommemnis heeft geholpen.

 2. trui de pum zei:

  Fantasties voorhistorisch kant en klaar hapje,voor de “gelovers”onder ons,die madam is net als het hapje, een fossiel dat thuis hoort in een museum,visieloos kleurloos en vooral hopeloos,maar goed die politici houden elkaar mooi een handje boven het hoofd en hoeven zich nooit en te nimmer zorgen te maken over een “leuk”baantje, het motto luidt “one,s your in,you can,t get out”….kijk ook na die break-dancer van n kleinsma,idem!

  Die trog,zegt me zoveel,als een versleten burka, nl niets,tip voor haar,dat ze maar zwarte piet speelt in Madurodam,of burgermeester wordt van een afgebrand dorp!

 3. Pieter H zei:

  Hypocrisie ten top !!!

  Zieligheids-industrie van een ondoorzichtige schandalig despotisch opererende overheid naar de eigen bevolking toe.

  Deze overheid vind het héél normaal de spelregels voor de eigen mensen
  tijdens het spel te veranderen.
  Eerst de onrechtmatige ziektekostenverzekering in 2006 zonder enige overgangsmaatregel door de strot duwen van de reeds in het buitenland wonende landgenoten.
  En nu zonder enige overgangsmaatregel achterbaks de belastingen op pensioenen van reeds geïmmigreerde pensionado’s in Duitsland in Neteland gaan belasten en zo mogelijk ook in andere landen.
  Dat een groot aantal van deze mensen in grote financiële problemen komen zal dit regeringstuig een rotzorg zijn,als ze maar kunnen innen!!
  In het buitenland goede sier maken met andermans geld,dat is van belang;de eigen bevolking is slechts stemvee.

 4. Steff zei:

  Het hoeft niet gezegd te worden: zodra de economie begint in te zakken, komen de overheden in de regel met maatregelen om de uitstroom van geld uit hun land te voorkomen. Dat is in de regel een maatregel die genomen moet worden. Maar hier in Nederland gebeurd juist het tegenovergestelde. Een raar verschijnsel. Is er wel echt een crisis??

 5. Robert zei:

  Als de overheid teveel wetten en regels oplegd verstikt de economie. Een enorm ambtenaren apparaat is te kostbaar en duwt de economie de afgrond in.

Comments are closed.