Prinses Cristina officieel aangeklaagd wegens fraude en witwassen

Even goed opletten, een prinses die aan het (wit)wassen is, neen dat is nauwelijks denkbaar, wassen laat een prinses aan een ander over, zaken voor het gewone volk. En…… wij hebben het over prinses “Cristina” en niet Christina, de wereldberoemde zangeres die volle zalen trekt en daarom ook het huwelijks doelwit werd van een Cubaanse vluchteling Jorge, die wel wat zag in de financiële achtergrond van de dochter van Juliana en Bernard.

Christina, overigens net als haar Spaanse naamgenote rommelde ook zij nogal met haar centjes, maar zoals alles in ons land wordt goedgepraat en met de mantel der dictatuur liefde wordt bedekt ging het in het geval van onze zanglijster slechts om het structureel in orde brengen van geldzaken op de Britse Kanaaleilanden. Wilt u overigens nog iets meer weten over Christina en Jorge , klik dan even hier.

Afgelopen maandag besloot de Spaanse rechter Jose Castro  tegen het advies van het Spaanse OM in !!!! dat de dochter van de Spaanse koning slechts met een boete van de tegen haar aangespannen zaak wegens witwassen en fraude af zou komen. Cristina samen met haar man de voormalige olympische handbal speler Inaki Urdungarin worden er van beschuldigd circa 6 miljoen euro te hebben misbruikt voor eigen doeleinden.

De rechter heeft Cristina op een borgtocht van 2.7 miljoen euro voorlopig  vrijgelaten, terwijl haar man 15 miljoen moest deponeren om als eveneens voorlopig vrij man het gerechtsgebouw te kunnen verlaten. De maximale straf die Cristina boven het hoofd hangt als zij schuldig wordt bevonden bedraagt vier jaar logeren op rijk’s kosten. De verdediger van Cristina hoopt dat zijn cliënt er af komt met het betalen van een 580.000 boete.

Maar hoe de zaak ook afloopt, de Spaanse rechterlijke macht toont hiermee aan dat ook leden van het koninklijk huis niet langer onschendbaar zijn en ongestoord hun gang kunnen gaan in wat zij nog steeds beschouwen als hun volledige eigendom, het land Spanje.

En stelt u zich eens voor, wij geven toe in ons gedegenereerde landje moeilijk in te denken dat er ergens in ons land ook nog een officier van justitie en een rechter rondlopen met een rechte rug en zij zouden besluiten de handel en wandel van de oranjes eens tegen het licht te houden. De naam “Oranje Hotel “in Scheveningen zou zijn naam eer aan doen en kunnen wij ons voorstellen dat de familieleden eindelijk eens tijd hebben om gezellig met elkaar te praten.

Het begon al lang gelden, maar Ome Joop den Uyl ging voor de dreiging van wijlen Juliana door de knieën. Zou haar man Bernie de positie als inspecteur van de krijgsmacht ontnomen worden dan zou zij aftreden.Postuum Joop had de rug niet recht gehouden en gezegd dan maar aftreden en gelijk schoon schip maken. Verschillende premiers hebben daarna de kans gehad om de z.g. oranjes te wijzen op het feit dat zij van ons land niet een eenvoudig wingewest kunnen maken, prinsjes en prinsessen niet maar ongestraft burgers het mes op de keel kunnen zetten, niet vanwege hun naam zo maar op stoelen worden neergezet waar zij de benodigde capaciteiten absoluut niet voor hebben.

Maar het bleef oorverdovend stil. Of het nu premiers waren van PvdA. CDA, VVD, allen dreigden alleen al bij de gedachte spontane buikloop te krijgen, hetgeen weer een goed beeld schetst van de totale onbetrouwbaarheid van onze politici.

En daar zult u het voorlopig nog mee moeten doen.

 


11 Reacties

 1. willem zei:

  Mooi artikel maar Ned. Christina was toch de dochter van Juul en Bernhard en niet van Bea en Klaus.

  Noot redactie: klopt, u ziet dat wij niet zo monarchistisch zijn ingesteld, u heeft gelijk!

 2. Robert zei:

  Nou ja de appel valt niet ver van de boom. Haar vader Juan Carlos, de beruchte vaak stomdronken ex koning, was een bekend hoerenloper, brasser, olifanten jager, niet vies om steekpenningen aan te nemen van Arabische vorsten. O.à. ook een groot motor jacht.

 3. woppy zei:

  Wat lullig nou weer om er maar twee te benoemen. Eigenlijk iedereen in dat soort kringen is niet anders. President, koning of koningin en hun aanverwanten stelen allemaal van de bevolkingen over de gehele wereld met hun riante uitkeringen en paleizen. Vraag me af waarom dat soort gasten nog de boventoon voeren in deze tijd. Ze verneuken en bestelen hele wereldbevolkingen. Witte boorden criminelen zijn het gewoon. Nog erger dan de onderwereld.

 4. cathy zei:

  Ach, what’s in a name een lettertje verschil maakt niet uit, alleen met dit verschil dat er in andere landen maatregelen genomen worden tegen dit tuig en in Nederland niet, omdat als men hier tegen deze rovers maatregelen neemt men gelijk zijn baantje kwijt is en zijn carriére kan vergeten.

  Oranje Maffia, nee erger!

  Kijk naar Paardenbloem en Rutte die tegen alle democratiesche regels en wetten ingaan om maar de ko..telie do…. te kunnen blijven likken van de oranje maffia!

 5. Henk zei:

  Zouden die gasten, de koninklijken,,,en heren en dames,,,onze reacties en berichten
  ook wel eens lezen ?? ik wordt misselijk van alleen al de NOS met altijd wel
  weer iets te melden over de familie en vakantie kiekjes…..
  Als ze echt een oprechte inborst zouden hebben,,,,helaas..geen hoogheid maar gewoon laag.

 6. andre zei:

  nou die oranjes houden het niet alleen bij Nederland, wel in Nederland zoals equens en google…

 7. Tara zei:

  “Prinses Marijke van Oranje Nassau”, kiest er op 5 april 1963 voor om haar tweede naam, [ Christina] te gaan gebruiken.
  De reden?… = nooit bekend gemaakt!

 8. trui de pum zei:

  Oh dat Marijke in christine veranderen was een joke van pappie die zei zo “oh, als Marijke kon je niet verder kijken,nu heet je Christine en kan je in de toekomst je bankrekeningnummer op het eiland Jersey beter zien”!

 9. Stormram zei:

  @Tara: De reden? Vrij simpel. Zal ik je even geven; Dat deed zij om haar aanZIEN te vergroten en haar wereldBEELD te verbreden want het ging namelijk zo:

  Aan het volk:

  Met open ogen wordt je bedrogen en voorgelogen,
  en al waarheids gezind, blijf je ziende blind.
  Dus eerst hete zij Marijke maar toen kon zij niet kijken,
  echter nu heet zij Christien en kan ze nog geen donder zien.
  Al dat stelen en bedriegen gaat gewoon op gevoel,
  onmacht der gewoonte ’t is om het even een mooie boel.

  ps. maar dat gaat allemaal veranderen, ja, als Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen zeker. Maar voor nu eerst voor u allen een fijne kruisnagelende Kerst verwenst.

 10. Bert Bezorgd zei:

  Wij hebben toch Laurentien die net zo corrupt is, net als de rest van de nep Oranjes. Zij liet de hele eerste druk van haar vergruisde boek opkopen door eigen stichting…

Comments are closed.