De roller coaster van Ahmed Aboetaleb

Zou beroeps allochtoon Ahmed Aboetaleb  zijn geld verdienen op een kermis, dan zou dat ongetwijfeld zijn als baas van de roller coaster of zo u wilt de achtbaan. Op en neer, heen en weer, zo als de wind waait , waait mijn  djellaba is het devies van Aboelaadklep die op 15 jarige leeftijd naar ons land kwam. Na de LTS, MTS, HTS en een kortstondige periode als verslaggever, landde Ahmed bij de PvdA, de eerste van de zoveel volgende 180 graden bochten die de huidige burgemeester van Rotterdamabad  karakteriseren.

Dat Ahmed graag de politiek in wilde stak hij nooit onder stoelen of banken, want waar immers in ons land kun je op een meer eenvoudige wijze geld ontvangen ( let op wij hebben het niet over verdienen ) dan in de politiek ? Dus toen de LPF van wijlen Pim in 2002 een monsteroverwinning behaalde ( van niets naar 26 zetels) waagde Ahmed zijn kans en solliciteerde naar de baan als Staatssecretaris van Emancipatie. De sollicitatie in het Haagse hotel Des Indes werd een fiasco en Ahmed haakte af, volgens eigen zeggen omdat hij bedreigd werd.

Vijf jaar later, alles was vergeten en vergeven, zoals dat in de politiek nu eenmaal altijd gaat, dook Aboetje opnieuw op, maar deze keer bij de PvdA. Deze partij wilde zich vooral manifesteren bij de talloze in ons land woonachtige allochtonen en een van oorsprong Marokkaanse politicus zou het wel goed doen. In 2004 volgde hij de PvdA hoerenloper Rob Oudkerk op en werd wethouder in Amsterdam. Toch had Aboetje ook Minister van Vreemdelingenzaken kunnen worden namens de …. LPF, maar hij weigerde dit, omdat weer volgens eigen zeggen, hij zich niet kon associëren met een partij die hem als een gast in Nederland zag. Wijze woorden toen van de LPF.

Toch was voor Nederlandse begrippen de vrijage van Aboetaleb met de LPF vreemd, daar hij actief deelgenomen had aan de demonisering van Pim Fortuyn. Toen Fortuyn , ook weer met een vooruit ziende blik de islam  een “achterlijke cultuur ” noemde, veroordeelde Aboetaleb dit in een uitzending van de TV rubriek 2 Vandaag. Aboetaleb noemde Fortuyn een wolf in schaapskleren.

Wij mogen concluderen dat Aboetje nadat hij door zijn “werkgever” de PvdA als staatssecretaris naar voren werd geschoven een echte carrière politicus is, die zoals gezegd met alle winden meewaait, zolang dat ten eigen voordeel strekt.

Enfin u weet het Aboetaleb werd uiteindelijk in 2008 burgemeester van Rotterdam en na een periode van 6 jaar in 2014  weer herbenoemd voor nog eens 6 jaar!!  Zijn aantreden was niet zonder kritiek, want met name Leefbaar Rotterdam en de PVV waren terecht van mening dat een  burgemeester geen dubbele nationaliteit dien te hebben, iets dat trouwens zou moeten gelden voor iedereen die een functie heeft in de vaderlandse politiek. Toch ging de raad uiteindelijk akkoord met zijn benoeming.   Zeer vreemd, want de voorzitter van het comite van aanbeveling was Joost Eerdmans. Zie hier ons eerdere artikel over de merkwaardige rol van Leefbaar Rotterdam d.w.z Joost Eerdmansabu2

Eerdmans was tot 2014 wethouder namens Leefbaar Capelle aan de IJssel en aanhanger van Pim Fortuyn. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van Rotterdam kandideerde Eerdmans echter voor Leefbaar Rotterdam en steunde de aanstelling van Aboetaleb . In ruil daarvoor werd Eerdmans loco-burgemeester van de stad. Rechts steunt dus links en hiermee ziet u weer dat politiek alleen gaat over hoe je er zelf beter van kunt worden. Eerdmans dus ook weer het toonbeeld van een politieke draaikont als het om eigen belangen gaat.

U heeft het nog vers in het geheugen, Aboetaleb die roept dat radicale moslims die het in ons land  niet bevalt beter kunnen oprotten. Prachtig voorbeeld van even voor de tribune spelen . Daarmee aangeven dat er veel “goede “moslims zijn en “slechte “, om daarmee de ernstige blikschade die de politiek en met name de PvdA heeft opgelopen door de moordaanslagen in Parijs wat te relativeren. Een moslim is uw beste buur, tenzij hij toevallig miskend is en dus radicaliseert, is de teneur van het verhaal.

En toen opeens bleek dat ook “geradicaliseerde Nederlanders” een ander idee hadden. In Frankrijk werden wat aanslagen gepleegd tegen moskeeën en dan opeens zien wij Aboetaleb draaien als het blad aan de bekende boom. Bekijkt u even deze video en luister wat Laadklep te vertellen heeft. Natuurlijk valt het niet goed te praten dat iemand een Molotov cocktail een moskee ingooit, maar juist nu zou dat HET moment kunnen zijn, dat Aboeltaleb eens zijn geloofsgenoten aanspreekt om niet slechts met woorden maar ook met daden zich te distantiëren van die ” slechte moslims” . Misschien eens ZELF actie nemen, Zelf de tent bewaken en laten zien dat je daar wat voor over hebt en de moed om dat te bewijzen.

Maar dat zou echter te veel van het goede zijn .

 

&nbsp


16 Reacties

 1. check zei:

  de bekende wolf in schaapskleren . maar de Ollanders stappen erin en vreten zijn valse geprevel als zoete koek !

 2. Erwin zei:

  Op zn 15de ? Net op tijd om vol aow op te gaan bouwen .En geen procentje te weinig he ? Goed getimed kerel !

 3. Ken zei:

  Toegegeven deze uncle tom heeft het wel ver geschopt zeg! Wie had dat verwacht, een mocro als burgermeester. Zonder enige kennis van zaken, een simpel LTS diploma. De rest heeft hij verzonnen.Goh ik denk dat ik ook maar de politiek in ga. De boel flessen en me zakken vullen. Lekker een paar tonnen opstrijken, Wie wilt dat niet! Het spel goed spelend.En me geen moer van aantrekken, het algemeen belang dienen. Met alle winden meewaaien.Gewoon spekken maar.. Jatoch!

 4. drfeelgood zei:

  Ik weet uit ervaring dat het hier niet alleen om die islam gaat, mensen worden wakker en zien dat bijvoorbeeld ons zogenaamde koningshuis dat u als “onderdaan”beschouwd , niks anders is dan een gore bende smerige viespeuken die u en mij alleen maar zien als “belastingvee”en niks anders, vind u het gek dat binnenkort er weer groeperingen opstaan als de RAF destijds?
  Ik niet (ik zelf ben meer het schrijvers type, maar begrijp heel goed wat er gaat gebeuren)
  Gaat vast blikvoer en als u kunt , wapens inslaan want dit jaar gaat het fout!
  Ik voorspel binnen 6 maanden permanente militaire controle punten door heel het land op vaste punten net als nu al elke dag “operatie ochtendgloren” maar dan constant!!!
  Oproepen tot revolutie is strafbaar!! maar door wie word die wet gemaakt? door hen die niet willen dat we die gluiperds opruimen duhhhh!!!!
  Word toch godverdomme wakker mensen, we worden niet slaven van dat clubje en dat weten ze donders goed (zie damvlucht, zag u ze rennen, ze zijn doodsbang!!!)

 5. drfeelgood zei:

  Oh ja, bijna vergeten:geef mensen met laag IQ een uniform (BOA) en je hebt alweer hetzelfde als de “bruinhemden” destijds, heeft u het al door?

 6. Dweep zei:

  Je zou Abou gelijk geloven met zijn “rot op” in kader van je aanpassen in een multiculti samenleving. Waar was deze Abou, naast thee drinken, toen in Rotterdan Zuid , beter deelgemeente Feyenoord, de PvdA leden corruptie en vriendjes politiek zegevierde. daar had hij toen zwaar moeten optreden,maar ik denk zijn landelijke ambities nu de boventoon voerde

 7. Theo Hofman zei:

  @5 Drfeelgood

  Om door te gaan op uw terechte BOA opmerking en de bruinhemden van destijds,

  onze nationale politie heeft met dat nieuwe uniform het gehate zwarte broekje, wat veel burgers (met name Amsterdammers) aan hun oorlogsverleden deed denken, weer aan moeten trekken van ivo opstelten!

 8. Arie Kanarie zei:

  Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen wat Aboutaleb zegt en wat Wilders heeft gezegd?

 9. andre zei:

  Burgemeesters worden niet gekozen maar geplaatst en wel door het keuningshuis met de bindende adviserende rol door de commisaris van de keuning in opdracht van de kroon

 10. trui de pum zei:

  Tja deze roeptoeter uit Rotterdam mag dan een een LTS,je hebben,maar een Minister-President met een geschiedenisopleidinkje is natuurlijk ook niet iets om een toekomstvisie van te verwachten….

  Wel leuk als je eens per week een onderonsje met “koning Mora”hebt om even over de geschiedenis bij te praten of wel aan te passen,misschien geeft de lamme de blinde wel bijles….

  Alez,god zij met U,en is “ie”tegen U, dan zoek de verschillen……

 11. Stef zei:

  Hou je hart vast, want Achmed heeftt ambitie om minister te worden. Hij is bezig mooie sier maken en zich te profileren. Met zijn bekende uitspraak ‘ wie zich niet wil aanpassen, dan maar moet oprotten’ heeft hem wel ver gebracht. Hij zal wel als een verrader gezien worden onder zijn volk. Who cares. Achmed blijft er niet wakker van. Hij heeft veel geleerd oa media training, hoe je het volk behoort te bespelen, met andere woorden ‘liegen, bedriegen en bestelen. En vooral bij mistanden van je collega’s je mond houden, en eventueel ze in bescherming nemen. Anders zij de consequenties groot. Want zo gaat dat in de politiek. En dat weet Achmed.

 12. Bert Bezorgd zei:

  De PVDA is het echte kwaad in onze samenleving. Het hangt aan elkaar van corruptie en faciliteert de ongekende hoeveelheden criminele buitenlanders in Nederland uit puur eigenbelang. Er wordt namelijk mega aan verdiend, net als de andere takken van de zieligheidsindustrie. Het bovenstaande artikel is hier een goed voorbeeld van.

 13. Arie Kanarie zei:

  @Stef, dat is wat ik bedoel, dubbele nationaliteit betekent voor mij dubbele moraliteit. De uitspraak van Aboutaleb is een gevaarlijke als je niet weet door welke bril hij de zaak aanschouwt. Hij had van mij respect gekregen als hij gezegd had ik lever mijn marokkaanse paspoort in, en beleid mijn geloof als privekwestie. Je kunt mij namelijk niet wijsmaken dat je die zaken als geloof en bestuur uit elkaar kunt houden, het een beinvloed het ander. Als voorbeeld stel ik ook de CU en SGP, ook geloofsfanaten die vanuit hun gedachtengoedje handelen,…… En wij maar denken dat kerk en staat gescheiden zijn,…

 14. Stef zei:

  @ Bert Bezorgd,
  Het is niet alleen de PVDA, de hele politieke landschap is VERROT. Altijd met een paar uitzonderingen natuurlijk. Want onder de elitaire politieke figuren zijn er ook goede mensen. Maar die zijn wel in de minderheid. Het as van het kwaad is EU en den-Haag.en mindere mate de VS.

Comments are closed.