Guy Verhofstadt, crisis in EU nadert zijn einde als u maar naar mij luistert

U kunt binnenkort weer opgelicht adem halen. De crisis in Europa nadert zijn einde , als het aan de Euro parlementariër , de Belg/Miljonair Guy Verhofstadt ligt.  Verhofstadt die in het Europese parlement voorzitter is van de ALDE groep, waarin o.a. onze VVD is vertegenwoordigt, blijft hetweer proberen. Even gauw de carrière van Guy doornemend stoot je weer op een typische politicus, die van alles probeerde om boven de rest van de amateurs uit te stijgen, hetgeen nooit lukte.

Daarom zet Guy nu zwaar geschut is. Terwijl Jean Claude Juncker nog maar moet zien of hij de 340 miljard euro aan investeringen in de komende jaren bij elkaar krijgt, met als lokkertje 24 miljard van de EU zelf, de rest moet van investeerders komen die daarna weer beroofd worden, zet Gietje hoog in. Niet zoals u misschien zou verwachten met een investeringsfonds voor tandartsen, waar hij dan zelf voorzitter van kan worden, nee Gietje belegt een conferentie; “Relaunching the European Economy”, waar vandaag in Brussel van 15.00 tot 18.30 aan de ongetwijfeld ademloos toeluisterende bezoekers wordt uitgelegd hoe de Europese crisis als sneeuw voor de zon verdwijnt mits je maar naar Verhofstadt luistert.

Dat daar een paar centen voor nodig zijn, spreekt van zelf en die moeten zoals gewoonlijk weer komen van diegenen die niet om de crisis gevraagd hebben, laat staan daar debet aan zijn.

ZEVENHONDERD MILJARD euro is er nodig om de plannen van Verhofstadt gestalte te geven en deze moeten komen van bedrijven en !!! huishoudens die willen investeren  en dan in “ruil” een belastingvoordeel zullen ontvangen.

Zoals u ziet, weer een typisch staaltje van EU  “wie heeft de grootste”  tactiek, onze beroepsinnemer Juncker met 340 miljard, en Guy die er gewoon een schepje bovenop doet met 700 miljard.

Dat er voor dat geld gewerkt moet worden en de  EU politici in samenwerking met de nationale politiek de kansen voor ondernemerschap steeds minder aantrekkelijk maken, ach dat is slechts een detail. Gelijktijdig ziet u weer eens overduidelijk waar die club in Brussel mee bezig is, los van stofzuigers en waterkranen en die gewoon grote standbeelden trachten voor zich zelf op te richten.

Wij zijn benieuwd wat Verhofstadt zelf denkt bij te dragen, want los van zijn riante grabbelinkomen bij de EU , waarvan je zou zeggen daar is de man toch wel de hele dag druk mee, verdient Guy er nog een leuk centje bij :

 • Bij de verzelfstandigde uitvoeringsorganisatie van het Nederlandse Stichting Pensioenfonds ABP, de Algemene Pensioen Groep APG is Verhofstadt sinds april 2008 commissaris, en nadien vicevoorzitter van de raad van commissarissen.  In 2013 werd hij voor deze opdracht vergoed met een bedrag van 43.100 euro.
 • Sinds april 2010 is Verhofstadt lid van de raad van bestuur van de Belgische gastankerrederij Exmar.[ Een eerste mandaat van 3 jaar werd in 2013 verlengd. In 2013 ontving hij als bestuurder een vergoeding van 60.000 euro.
 • Sinds mei 2012 is Verhofstadt voor drie jaar onafhankelijk bestuurder van de Belgische holding Sofina. In 2013 ontving hij hiervoor 130.500 euro.
 • In juni 2013 werd Verhofstadt voorzitter van de raad van bestuur van het European Institute of Public Administration, als opvolger van de Deense politicus Henning Christophersen. Inkomsten naar schatting 45.000 euro.

Totaal dus een 270.000 euro + met zijn inkomen bij de EU mag u Verhofstadt betitelen als een van de grootste Brusselse grabbelaars, want nadert hij de half miljoen euro jaarinkomen.

Verhofstadt weet dus waarover hij het heeft als het over grote bedragen praat.

Laat u zich maar lekker nog langer voor de gek houden!

EU economy


9 Reacties

 1. Rien Kloos zei:

  Iemand met zo’n inkomen kan toch zeker wel de allerbeste tandarts in Europa betalen? Of is hij gewoon bang voor de tandarts.

 2. AG zei:

  Geachte lezers,

  DEMOCRATIE IS EEN WASSEN NEUS!!!
  =============================

  Waarom zouden we ons eigenlijk iets gelegen laten aan de opinie van de meerderheid???
  Dat de meerderheid iets vindt,maakt het niet se waar of goed.
  Als iets is wat de geschiedenis ons geleerd heeft,dan is dat wel!!!

  Ooit dachten de meeste mensen dat de wereld plat was en god de aarde in
  zeven dagen had geschapen.

  Ook waren ze ervan overtuigd dat slavernij rechtvaardig was!!!

  En dat lijfstraffen de enige manier waren om misdaad te voorkomen.

  In de democratie wordt eindeloos gekibbeld,wat de een invoert maakt de ander weer ongedaan.
  Beslissingen worden weer teruggetrokken,zodra een belangen groep maar hard
  genoeg protesteert.

  DE VOORDELEN VAN DEMOCRATIE WORDEN ZWAAR OVERSCHAT!!!
  =====================================================

  We hoeven je er toch niet aan te herinneren dat Adolf – Hitler ( Zijn echte naam was Wolff) democratie aan de macht kwam???

  DAAROM KAN EEN VOLK ZICHZELF NIET BESTUREN!!!
  =========================================

  Het is vrij simpel, als je wilt weten wat de beste film is of de beste behandel methode tegen een bepaalde ziekte,dan ga je niet af op wat de meeste Nederichlanders vinden.

  HOE KUNNEN WIJ DAN EEN SLECHT BELEID AFSTRAFFEN!!!
  =============================================
  Want je raadpleegt een expert???
  Dus de gemiddelde stemmer weet niets van economie en of buitenland politiek.
  Toch is het de mening van de massa waarmede politici rekening moeten houden.

  DUS DEMOCRATIE IS EEN WASSEN NEUS!!!
  =================================

  O KIEZER SLAAP,OOGJES TOE, VOOR DE HELE WERELD!!!
  ============================================

  IN DE EU LIGT NEDERICHLAND OP KOP,ALS HET BRAAFSTE JONGETJE!!!
  =======================================================

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 3. check zei:

  Noem me een smerige zakkenvuller die daar is het Arendnest zit die aan de kiezer/burger denkt. Dan ben je helblond als je dat denkt

 4. check zei:

  Als ik beelden van dat5 Arendnest in Brussel ie doet het me steeds meer denken aan de Hitler kliek in hun bunkers in Berlijn m.n. de laatste dagen voor de val van het 3de REiCH . Volhouden tegen beter weten in en alles totaal vernietigd en berooid achterlaten en er zelf stiekem tussen uit te knijpen !

 5. bs zei:

  Het wachten is niet op het einde van de crisis, maar op het einde van de EU, waarmee ook de crisis teneinde zal zijn.

  Verneuk de massa, grijp de kassa.

  Niet alleen Brussel beduvelt de kluit, maar ook – en misschien zelfs nog meer – De Haaag.
  Daarom missen we hier de plaatselijke verontwaardiging over het niet in werking treden, zoals voorzien op 1 januari 2015, van de Wet Normering Topinkomens en de nieuwe Bonuswet voor banken en verzekeringsmaatschappijen.

  De Topgraaiers van Nederland, verzameld in de banken- en verzekeringswereld en de (semi-)publieke sector mogen dus voorlopig officieel doorgaan met graaien, omdat VVD en CDA op het laatste moment nog ‘schriftelijke vragen’ hadden over de bonuswet en omdat bewindslieden het in het tweede geval ‘te kort dag’ vonden om de topsalarissen abrupt aan te pakken. Ze willen eerst nog ‘afspraken maken’, waardoor de invoering een jaar is uitgesteld.

  Het is dan ook te zielig voor woorden dat de bankiers-/verzekeringsbonuss en, volgens de nieuwe wet in Nederland, maar eenvijfde van het jaarsalaris zouden mogen bedragen.
  Een grof schandaal en een schande! Terwijl de EU- wetgeving een bonusplafond voorschrijft van maximaal 100% van het jaarsalaris (door aandeelhouders zelfs op te rekken tot 200%).

  “Nederlandse bedrijven vrezen dat talent naar het buitenland gaat omdat daar meer te verdienen is”.

  Alsof Nederlandse bedrijven niet heel vindingrijk zijn als het er om gaat om TALENT binnen te houden.
  Kijk maar naar de STAATSBANK ABN Amro (schaterbekje Gerrit Zalm, hij doet ’t wéér!): om de gevolgen van de bonuswet te verzachten hebben ze daar op 1 januari jl. de vaste topsalarissen alvast genereus opgetrokken.

  Het zijn echte doordauwers, die VVD-ers (nu zelfs geholpen door het CDA), vooral als de burger moet worden geknipt en geschoren.
  Voor hun eigen ‘lobby’ schrikken ze nu terug.

  Zouden we het nog weten bij de eerstvolgende verkiezingen?

 6. Toine zei:

  @AG: daarom is ‘democratie’ NIET het kiezen van poppetjes en belangenclubjes, maar WEL het kiezen van BELEID.
  (of zou de doorsnee Nederlander zoveel dommer zijn dan de gemiddelde Zwitser?)

 7. daggy zei:

  Ja,ik denk het wel .De doorsnee Nederlander is veel dommer.Wat voor hem/haar belangrijk is ,is en waar elke dag naar wordt uitgekeken, is leuke series op tv , lachen om Geer en Goor ,heerlijk gezellig naar Holland got talent en weet ik wat nog meer van die onzin . Wat kan het schelen wat er gebeurt in de wereld en in je eigen land.Straks bij de verkiezingen stemmen we toch gewoon weer op die lieve,betrouwbare politici in de Haag,die hebben het toch goed voor met ons volkje .Hoe ver moeten we nog zinken voor het besef doordringt in de minds van het volk ?

  We krijgen wat we verdienen .

 8. Juan zei:

  Vindt u het erg als ik u zeg dat ik het niet meer kan opbrengen om naar deze EU-clown te luisteren?

Comments are closed.