NS maatregel toonbeeld van onze gedegenereerde mentaliteit

Hebben wij een hekel aan onze eigen landgenoten ? je zou het haast gaan geloven als je de soms sarcastische kritiek leest op onze site als wij bepaalde zaken in Nederland  die in ook uw en onze optiek totaal de verkeerde kant uit dreigen te gaan. Met stijgende verbazing hebben wij gelezen en later gehoord dat er gisterochtend in ons land geen treinverkeer was. Machinisten, conducteurs, kortom die mensen die in de jaren na de oorlog het transport in ons land weer aan de praat hielpen, zij mochten gisteren van de baas gewoon gezellig rond de kachel blijven zitten.  HET SNEEUWDE !Je kijkt nog eens of je je niet vergist, maar nee het was echt waar. Amper 10 centimeter sneeuw deed de NS directie besluiten het treinverkeer gewoon plat te leggen!  Bijkomend voordeel ook geen vertragingen in de altijd met veel trots gepresenteerde overzichten, immers geen treinen laten lopen, betekent gelijktijdig dat ze ook niet te laat kunnen zijn.

Misschien even ter herinnering, de sneeuwbuien die gisteren over ons land trokken, verdwenen in oostelijke richting en laat daar nu een land / regio liggen waar ze ook treinen hebben , zelfs inclusief rail en wissels een ander goed excuus van de NS om de boel maar de boel te laten, die dingen hebben de nare eigenschap dat zij wel eens willen bevriezen.

Wij hebben het dan o.a. over de aan Nederland grenzende Duitse Bundesrepublik Nordrhein Westfalen, waar zich tal van de drukste spoorknooppunten van Duitsland bevinden.

“Im Bahnverkehr bereitete der Wintereinbruch vor allem Güterzügen Probleme. Dort gab es einige Ausfälle und Verspätungen, weil die Weichen auf den Strecken nicht beheizt waren, wie eine Sprecherin sagte. Auch zwischen Duisburg und Oberhausen geriet der Bahnverkehr kurzzeitig ins Stocken. Die Verzögerungen wegen vereister Weichen hätten aber zehn Minuten nicht überschritten, hieß es.”

U ziet weliswaar enige vertragingen, maar nam het treinverkeer verder gewoon zijn loop.

De mentaliteit van de NS, in zo verre je het überhaupt nog over mentaliteit kunt hebben, getuigt van niet alleen maar slapte en minachting ten aanzien van de reizigers  of beter gezegd klanten, het geeft ook de in toenemende mate ons land bekruipende lamlendigheid weer. Zit het even tegen of lijkt het daar naar toe te gaan, dan gooien wij de bijl er bij neer, je weet maar nooit.

Reeds in februari 2012 schreven wij een artikel over onze minister Melanie Schulz enz enz. die met een hele delegatie waaronder ook omhooggeschoten NS managers inclusief de later “ontslagen “Bert Meerstad naar Zwitserland gingen, om eens te zien hoe de Zwitsers een feilloos werkend spoor in stand houden, en dat overigens al jaren ! Een goed idee die reis, want daar kon men wat van opsteken.

U kent de gevolgen, Melanie die na de Fyra affaire en de op belangenverstrengeling lijkende KIWA affaire van haar man zich haastig terugtrok van NS zaken ( daarmee ook wat meer ruimte makend om het tweede Leidse grachtenpand dat zij had gekocht, te integreren met het daarnaast gelegen reeds eerder gekochte huis), droeg NS de zaken over aan een Groningse huisvrouw Wilma Mansveld.

Mansveld is een typerend voorbeeld, of liever gezegd een tragisch voorbeeld van hoe je in de politiek zonder enige kennis van zaken opeens mag meebeslissen over dingen die later grote gevolgen blijken te hebben. Dat je daar na je 4 jaar te hebben volgemaakt niet mee geconfronteerd wordt,  dat is mooi meegenomen, want daarvoor ga je uiteindelijk de politiek in.

Maar goed, er reden geen treinen en de NS directie kan zich maandag op de borst slaan, geen vertragingen, geen problemen, een bedrijf om trots op te zijn. En in de landen om ons heen, of Japan, de VS, waar soms die onhebbelijke vlokken ook uit de hemel vallen, daar zullen ze  danwel iets verkeerd doen.

Een uitsmijter ons zojuist gemaild door een lezer. Het NOS journaal ook altijd bezorgd om uw welzijn, melde in het 10 uur radiojournaal dat u in het oosten van het land nog voorzichtig moet zijn, maar…… dat de ANWB !!!! een waarschuwing uit had laten gaan voor hondenbezitters die vroeg hun hond uit laten en die mogelijk met gladheid geconfronteerd zouden kunnen worden.

Wat zijn wij toch een sociaal bewogen volkje, zou dit nu participatiemaatschappij zijn ?


3 Reacties

 1. Caroline zei:

  Die berichten over gladheid, en het voorzichtig zijn in het oosten van het land, die dienen om volwassenen als waren zij kleuter te behandelen, en dus ook om ze zich zo te laten voelen. Kleuters zijn afhankelijk van anderen voor zorg, en komen tegen de mensen die zich (valselijk) voordoen als die zorgverleners, niet in opstand.

  Voortdurend liegen tegen mensen is ook al een instrument van dictatuur, en als die leugens dan ook nog eens erg doorzichtig zijn (geen vertragingen dit weekend, dus het prestatiecontract + bonus wordt gehaald, ook al rijdt er geen trein en komt er geen onderste steen boven), dan werkt dat mechanisme des te beter.

  Oudere lezers zullen zich de beelden van een in het water spartelende Mao herinneren (60 miljoen doden of misschien wel 100 op zijn geweten). En van de arme Chinezen die desgevraagd moesten volhouden (aardige westerse journalisten die dat vroegen, volledig in het besef dat de man alleen maar ‘ja’ kon zeggen) of ze er trots op waren dat Mao met zijn zwemprestaties alle Olympische records had gebroken. Leugens die je moet beamen op straffe van, dat zijn de ergste, want je wordt er niet alleen intellectueel door een ander mee verkracht, maar ook nog eens door jezelf. En hoe idioter de leugens, hoe zwaarder de verkrachting. Zo breek je mensen, het is dus allemaal minder onschuldig dan het lijkt, dat gedoe met die treinen en die gladheid en die doorzichtige leugens en de hond waarover je kunt struikelen.

  En dat terwijl de meeste ongelukken thuis gebeuren, dus binnen blijven is ook al geen alternatief (en zonder energielabel zelf een potentiële overtreding). Nergens meer veilig dus, en door uzelf betaalde kletspraatjes alom.

  De film They live (iedere staatsboodschap betekent ‘Gehoorzaam’ als je eenmaal de juiste donkere bril hebt opgezet) geeft een aardig idee van de situatie waarin we met zijn allen verkeren.

 2. Ezra70 zei:

  Inderdaad Caroline, we worden als kleuters behandeld.
  Praat je met mensen dan zeggen ze: wat kunnen WIJ er aan doen dan?

  Gewoon, je stem laten horen. Meestal zeg ik tegen hen:
  ik praat met jou en vertel wat ik weet. Jij vertelt het weer aan andere mensen die je kent. Het sneeuwbal effect.

  Deze week nog een usb stick voor iemand gemaakt die al veel weet maar nog meer wil weten. Het was te veel om in een korte tijd te vertellen.

 3. Bert Bezorgd zei:

  Misschien is het beter om helemaal te stoppen met trein vervoer in Nederland? Er moet altijd geld bij en het heeft nog nooit gefunctioneerd. Waarom in Zwitserland dan wel? Daar hebben ze betrokken medewerkers die weten waar de wissels bevriezen en die hier passende actie op nemen. Kennis en vakmanschap dus. Als we morgen iedereen een auto geven, bijvoorbeeld een Clio, de baanvakken en rails omvormd tot extra wegen en iedereen gratis rijles geeft, hou je nog steeds bakken met geld over. Kortom stoppen met de trein, over een aantal jaren heb je overal zelfrijdende auto’s, dat is wel rendabel, niet zo milieubelastend als zo’n zware vieze trein op gang brengen met Electriciteit. Mensen die niet kunnen autorijden en het niet willen gaan met de Snelbus, ja deze rijdt ook met een laagje sneeuw..

Comments are closed.