Politiek Den Haag ; zakkendragers, zakkenvullers, zakken

U kent het verhaal dat je regelmatig tegenkomt over bedrijven, ooit opgericht door opa, voortgezet door zijn zoon, die wij dan maar even voor het gemak vader noemen en daarna weer diens zoon, die zoals het in die kringen gaat omdat hij  een familielid is, beschikt over bovennatuurlijke krachten, die hem automatisch in staat stellen het hem toevertrouwde bedrijf voor te zetten.

Het zou te ver voeren om het bovenstaande van toepassing te laten zijn op het momenteel met het ene been  nog steeds boven het ravijn hangende V & D , maar wij durven wel te beweren, dat de “oude Dreesman” zich iets anders had voorgesteld van zijn nazaten, die via zonen en kleinzonen het familiekapitaal hebben laten verdampen.

Het zou ook  te ver voeren om u te vermoeien met de talrijke ons bekende verhalen van grootvaders en vaders die met hard ploeteren  daarom ook de zakkendragers genoemd een zaak wisten op te bouwen. Daarna volgde de 2e generatie die gebruik  maakte van het door hun (groot) vader opgebouwde bedrijf annex vermogen, de zakkenvullers en tenslotte de in feite voor niets deugende opvolgers van het vermogen die misschien nog wat kruimels vonden en die wij dan maar de zakken zullen noemen.

In de (vaderlandse) politiek zien wij in feite precies  dezelfde ontwikkeling. Vlak na de 2e wereldoorlog hadden wij de zakkendragers, mannen die zich naar eer en geweten inzetten voor een goede zaak, het weer opbouwen van het land. Neem de oude Drees, een man die je toch nauwelijks van datgene zou kunnen betichten  wat daarna  in de vaderlandse politiek tot standaard werd verheven Het grote grabbelen en graaien, dat begon met zakkenvullers zoals Mansholt, Den Uyl of later Lubbers , Marcel van Dam met zijn 13 hectaren grote landgoed op de Veluwe, of Cees Veerman met zijn boerderij in Frankrijk  deze grootgrabbelaars zitten zeker nog wel in uw geheugen.

En nu zitten wij zoals de gezegde wil opgescheept met “de ZAKKEN “ met opzet in grote dikke zwarte letters geschreven, want enig respect kun je voor dit groepje  samengeraapte zich zelf aangestelde mislukkelingen toch niet hebben. Zakkend voor een rekentoets,  voortstrompelend van de ene miskleun na de andere, heeft ons land inmiddels het slechtste kabinet sinds de 2e wereldoorlog en de bevolking is hiervan het slachtoffer.

Of het nu gaat om nauwelijks meer functionerende spoorwegen, een over het land uitgestrooide serie wetten en wetswijzigingen, die na veel pijn en moeite, leugens en bedrog toch door een Eerste wegkijkende Kamer worden gedrukt , een stijgende criminaliteit die nauwelijks nog bestreden wordt en kan worden, mee knoeiende vakbondsbazen, een volkomen uit de hand gelopen onderzoek naar een vliegtuigramp, niemand die een staatshoofd er op durft te attenderen dat zijn en die van zijn vrouw dictatoriale trekjes niet meer van deze tijd zijn. Kortom een land waar iedere Afrikaanse dictator waar wij zo graag op neer kijken zich verwonderd de ogen uit zou wrijven, dat dit alles mogelijk is.

En niemand, maar dan ook niemand die zegt, het is genoeg !

 


2 Reacties

 1. Corné zei:

  Noem het beestje maar gerust bij de naam: BANANEN REPUBLIEK ! Wie de boeken van Naomi Klein- Het Rampenkapitalisme en Ad Broere-Geld komt uit het niets heeft gelezen, staat nergens meer van te kijken, want de HELE SCHIJNWELVARENDE westerse wereld is één grote bananenrepubliek, bestiert door psycho- en sociopaten in de hoogste echelons der technocratie, bankwezen en corpocratie, met de hen dienende polizieki als was in hun handen zijnde lakeien, en daar hoeven ze niet eens intelligent voor te zijn , wel GEDIENSTIG!
  En zo lang we zelf niet begrijpen wat onze WERKELIJKE SLAVERNIJ is:

  http://www.stopdebankiers.eu/de-staat-kent-het-woord-wij-al-lang-niet-meer/

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2015/02/de-waarheid-over-the-american-dream/

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2015/02/poetin-waarschuwt-voor-desastreuze-gevolgen/

  + video

  Laatstgenoemde weet heus wel wat de achilleshiel van het “welvarende westen” is; de keizer van het monopolygeld (VS) staat zonder kleren en roffelt wanhopig de oorlogstrommel om zich op te maken voor het doodsgevecht voor de hegemonie van de petrodollar!
  De totale waanzin onlangs van Draghi’s QE bazooka, werd door een econoom die wel zijn wits bij zich had, totaal afgeschoten als een ZIMBABWAANSE maatregel, want zei hij, als dat zou helpen, zou Zimbabwe het rijkste land ter wereld zijn en zou opleiding, innovatie en investering overbodig zijn, en was er niet een ander, ik meen iemand van Robeco, die zei dat Draghi een ondemocratisch geplaatste technocraat is ( goh, wie weet dat nou niet, zeg ):

  http://www.stopdebankiers.eu/goldman-sachs-zuigt-de-wereld-leeg/

  Maar vergis je niet, ook Matthijs hoe luidt zijn achternaam ook alweer van De Wereld Draait Door weet niet wat de BIS BANK is en wat die doet!
  Concluderend: wat is dan nog het verschil tussen een bananen republiek en het op schijn welvaart gebaseerde westen met z’n mickey mouse geld?

 2. Bert Bezorgd zei:

  Als een investeringsmaatschappij gelijk na het verwerven de panden verkoopt voor de zelfde waarde dan kun je dus zien waar het geld zit. Niet in goodwill voorraad of goed personeel. Aangezien de huur van de panden daarna enorme EXTRA kosten met zich meebrengt was eigenlijk toen al het lot bezegeld van V&D. Wie profiteerde er? Twee mannen zijn nog rijker geworden dan ze al waren. Iedereen wist dit maar keek de andere kant op “ich habe es nicht gewust”….. Ook toen keek de regering de andere kant op als ze er al wat van snapten. Voer een regel in dat bij grote overnames iemand van de politiek de deal controleerd en accountable word als het fout gaat. De daders zijn allang weer gevlogen naar de volgende politieke positie of maken een door de zelfde overheid gesubsidieerde film over nota bene de politiek in Nederland. Als Famke Halsema zich er tegenaan bemoeit kunnen feiten verdraaien en geschiedsvervalsing niet lang op zich laten wachten. Corrupt NL.

Comments are closed.