Stijgende belasting criminaliteit bij de overheid

Gemeentelijke belastingen Smallingerland met 11,6% gestegen

Het gaat heel erg goed met Nederland. Dankzij het prachtige kabinet Prutte is iedere Nederlander er sterk op vooruit gegaan. Dankzij alle prachtige maatregelen (hogere belastingen, meer regels voor particulier en bedrijf enzovoorts) heeft onze economie  een enorme impuls gekregen, tenminste dit mogen we uit de mond van onze NOOIT LIEGENDE M.P. Mark Prutte vernemen.

Zo werd begin dit jaar verkondigd dat de gemiddelde modaal verdienende Nederlander er Netto niet minder dan…………………………………..€ 20 euro per maand op vooruit was gegaan dankzij dit schitterende kabinet.

Dus de champagne kon ontkurkt worden, dat nieuwe huis kan nu eindelijk gekocht worden want we verdienen eindelijk genoeg, op naar de dealer om die nieuwe BMW aan te schaffen want de centjes kunnen weer rollen.

En toen viel het aanslagbiljet voor de Gemeentelijke belastingen op de mat.

Oeppps dat was dus even schrikken, er prijkte een bedrag van 945 euro op het biljet en dat was toch een beetje aan de hoge kant. Tenminste zo leek het voor het gevoel.

Gelukkig de aanslag van vorig jaar (2014) bewaard dus die er maar even bijgepakt. Mijn Lieve hemel nu was het echt schrikken, er prijkt een bedrag van €846 euro op de aanslag van vorig jaar.

Hmmmm dat betekent dus dat we dit jaar € 100 meer moeten betalen, dat betekent dus een verhoging van bijna €8,50 per maand.

Dan blijft er van die extra € 20 die we per maand verdienen dus nog maar € 11,50 over, tja da’s toch niet zo superveel, daar kun je nauwelijks een kilo vlees of 5 broden voor kopen :(

Even berekend wat het percentage van de stijging bedraagt, € 945 – € 846 is €99 en als je die 99 euries deelt door € 846 kom je uit op een stijging van bijna 11,7%.

Saillant detail:

De WOZ waarde van de woning is voor 2015 met 6% gedaald, dit verhoud zich met de prijsdalingen van woningen in Friesland over 2014. Dus dat maakt de stijging van de gemeentelijke belastingen nog pijnlijker

Dus maar even gebeld naar de gemeente om verhaal te halen over deze grote stijging. Even willen weten waar dit vandaan komt, is het inflatie? De huizenprijzen in Friesland gaan in tegenstelling tot die in Holland, Utrecht, Zeeland en die al weer tot in de hemel reiken nog steeds gierend naar beneden, en dit zal nog wel een aantal jaren voortduren. Je zou dus verwachten dat de gemeentelijke belastingen die deels samenhangen met de WOZ ook zouden kunnen dalen.

Na eindeloos van het kastje naar de muur te zijn gestuurd kreeg ik uiteindelijk een ambtenaar aan de lijn die mij zou uitleggen waarom de gemeentelijke belastingen in Smallingerland zo waren gestegen.

Ik moest mij allereerst geen zorgen maken want de stijging leek groot maar was eigenlijk helemaal niet zo groot, zo vertelde mij de ambtenaar. 11,7% Lijkt veel maar is dat niet, u moet niet vergeten meneer, dat de gemeente Smallingerland sterk aan het vernieuwen is. Er wordt zeer hard gewerkt aan de openbare ruimtes en er wordt zeer veel gedaan aan achterstallig onderhoud.

Toen ik begon over de gigantische geld weggooi projecten waar de gemeente Smallingerland mee bezig is (de 60’e verbouwing in 50 jaar van de Lawei, de onnodige verbouwing van de meldij, het nutteloze en miljoenenproject de Drachtstervaart en ga zo maar door) werd de ambtenaar opeens veel minder vriendelijk.

Meneer, zei hij, als het u niet zint in Smallingerland waarom vertrekt u dan niet naar een andere gemeente? De Drachtstervaart bijvoorbeeld is een prachtig project waar Drachten straks veel plezier aan gaat beleven, en het toerisme zal een enorme boost krijgen.

Ik gaf het maar op, zonder nog wat te zeggen smeet ik de hoorn op de haak !

Ambtenaren dictatuur!


9 Reacties

 1. bs zei:

  De resterende € 11,50 ben je intussen ook al kwijt (misschien zelfs meer en dan is je voordeelsaldo negatief).
  In het altijd vriendelijke verzoek van de belastingdienst om over het voorgaande jaar (2014) aangifte te doen voor de inkomstenbelasting staat de volgende waarschuwing: “Let op! Aanslag 2014 mogelijk hoger dan verwacht”. Het gaat om een naheffing, volgens Wiebes van gemiddeld € 150,- , als gevolg van een belastingmaatregel van het kabinet die in 2014 niet meer kon worden ‘geëffectueerd’.
  ‘Heel vervelend’ noemt de staatssecretaris dit, ‘Maar het is geen fout van de belastingdienst’ (!)

 2. Amsterdammertje zei:

  In principe tegen gebruik van geweld, maar vind het niet vreemd dat er af en toe een ambtenaar ( terecht) over de balie getrokken wordt. Nooit iets aan economische bijdrage geleverd, door een andere gedwongen betaald en dan nog een grote bek ook.
  bah !

 3. cathy zei:

  Ik woon, godzijdank,oh,nee allah zij dank, in het buitenland.

  Ben geboren en getogen in nederland, na mijn studies gelukkig vertrokken, en braaf mijn belastingen betaald, overal en ook in nederland.

  Heb nu weer een verlenging van mijn paspoort nodig (ben 70) en wat moet ik allemaal overleggen ?

  Dat ik, ik ben, dat ik , daar ergens woon, en mijn oude paspoort moet laten zien of ik het wel ben, dat ik daar ook gehuisvest ben ,dat ik daar naar ruik, en,en,en,en.

  En dan mag ik ook nog naar een godverlaten oord in Frankrijk of Duitsland om dat kreng op te halen………tenminste als alles in orde is, want de consulaten zijn gesloten en af en toe is er nog een ambassade open.

  (Tja, en die worden nu beter beveiligd volgens Prutte, nou jongeheer met je verwaande rotkop ,wat daar op die ambassades in het buitenland zit is het ergste helaas nog niet afgeschoten schroot wat een natie nog te bieden heeft!)

  Mag ik even afrekenen, dus plus minus 100 euro voor een nederlands paspoort, reiskosten die ik niet vergoed krijg, foto’s die ik niet vergoed krijg voor een klote nederlands paspoort en waar een gelukszoeker (crimineel) niets voor hoeft te doen en nooit zal voor hoeven werken.

  Weet u wat, ik smijt die hele zooi in de wc, zeg tegen iedereen dat ik asielzoeker ben, niet weet waar ik vandaan kom, wordt vervolgd omdat ik een kleine neus heb, en dan krijg ik onderdak, brood en bed en wordt helemaal verzorgd!

  Jippiee en dat voor de bijdrage die ik mijn hele leven al betaald heb aan dat nederlandse ambtenaren en oranje schorem.

  Ben toch in het verkeerde nest geboren, kan niet goed slijmen en in aarsen kruipen, noch in argentinie geboren, dus ja, maar mijn rug is recht en geld is maar een middel, maar dat er niets meer klopt dat is duidelijk!

  Fijn dat ik het niet meer snap op mijn leeftijd en dikke vinger voor het nederlandse ambtenaren schroot!

 4. Robert zei:

  @Cathy. valt nogal mee voor jou. Mijn vrouw en ik zijn in September vanaf
  ons eiland St. Lucia naar Trinidad moeten vliegen voor een nieuw passport, plus nog een nacht in een hotel. Kwamen ook nog kosten voor verzending per DHL bovenop. Voor 10 jaar uit de brand. Wonen nu in Panama. Enorm duur kantoor van de NL Ambassade in Panama en kunnen niet eens een paspoort afgeven. Daarvoor moet je naar San Jose in Costa Rica.

 5. check zei:

  @ Cathy,

  We zitten als expat allemaal in hetzelfde schuitje , worden als 3de rangs burger behandeld door het gajes in baggerland. Ze sluiten de consulaten een ben je aangewezen op de ambassade. Niet dat het je veel helpt , want ook daar wordt je als hond behandeld met de arrogantie tenminste als ze aanwezig zijn Rest dat je het combineert met een bezoek aan baggerland. Vol trots wordt er gepubliceerd dat je ook op SHITHOL een nieuw paspoort kan aanvragen. Nou daar wordt je wijzer van want dan moet je wel via SHITHOL reizen en zie het voor me dat je het vod op de terugreis moet ophalen want bijna zeker kan je daar uren gaan wachten of zoals naar baggerlands gebruik was er weer iets mis met de machine, post, papier zoek of op en kan je het verder wel schudden , mis je geheid je vlucht.
  Heb de twijfelachtige eer om naar den Haag daar in het stadhuis dus in het centrum mijn vod te mogen verlengen. Voor expats twee loketten van de tig . Meestal kom je daar mede slachtoffers tegen die net zoals bij mij het schuim op de bek staat. Er zitten steevast een paar analfabeten m.n. twee zwarte vaak geblondeerde kroezenbollen achter het loket. Je geeft je oude paspoort opdat ze in de computer kunnen kijken en zou je zeggen dat het een fluitje van een cent is om dat in het in te kloppen . Niets is minder waar en maar naar je naam vragen
  en of je dat kan spellen , terwijl het voor hun luie luiken ligt.
  Intussen kwekken met de andere allochtonen die voorbij komen dus een half uur staan wachten. Dan met een nijdig gezicht het vod dat ze hebben ingevuld aan je overhandigen om te controleren of de gegevens kloppen. Nee zeg ik tot 3 keer toe en zitten fouten in de eerste keer kopte de voornamen niet, de tweede keer de geb, datum niet tot 3 keer toe. Zeg als je nu niet kan lezen en schrijven wat doe je hier dan zeg ik woedend. Wat een bezoeking is dat hier kost me niet alleen tijd maar ook nog eens een vermogen aan reis en parkeergelden.

  Niemand zegt dat u hier moet komen zegt de kroesenbol u wilt zelf een Nederlands paspoort. Ja die heb jij voor niks gekregen bij een rol drop en zo te zien ben je verplicht te werk gesteld en niet voor je intelligentie en enorme capaciteiten. Mijn blanke expat medelanders hadden het niet meer van het lachen
  want ook zij waren door het zwarte mokkel zo behandeld.
  Kortom een grote narigheid en ellende want MET SPOED kost je het 140 euries omdat het anders meer da een week duurt als er een weekend tussen zit.
  Plus de ergernis die krijg je er gratis bij. Nu 10 jaar geldig zal dan wel het dubbele worden . Moet dit jaar voor juni gaan, ben benieuwd zal wel weer hommeles worden.,

 6. Joost Visser zei:

  Ja, het is toch wel vreemd dat je als nederlander, wonend in het buitenland, niet bij iedere lokale gemeente een paspoort af kan halen. Net als in Nederland. Toch, geemigreerden?

 7. check zei:

  @ Joost Visser,

  De gemiddelde NLer interesseert het geen moer als je naar het buitenland bent vertrokken . Dan komen de woorden landverrader en bij de rooie politiek zwart geld en crimineel naar voren. Vergeet even niet dat als je na > 40 jaar beulen en uitgeknepen te zijn, eerst nog even wordt uitgekleed door de belasting Gestapo alvorens je mag vertrekken. Dan denk je dat je er vanaf bent maar niets is minder waar want je mag wel of je het wilt of niet de verplicht ziekenkosten en awbz premies betalen , terwijl je dat zelf in je nieuwe vaderland prima had geregeld. Keuze geen keuze wederom wordt je geknecht en bevolen en vooral geziekt door alles wat overheid en pensioen verzekeraar is. Nu twee maal werled inkomen per jaar aangeven een voor baggerland en een voor de Spanjaarden hier die de buitenlander ook als melkkoe zijn gaan zien. Niet te vergeten de SVB en de pensioen fondsen die willen weten of je nog leeft. Dat zijn alleen maar plichten en ach rechten daar heeft men op zij baggerlands gewoon maling aan.

 8. Joost Visser zei:

  Chech@ Binnen de eu veranderen van woonstee kun je geen emigreren meer noemen. Ga een stukje verder en weg van de eu mallemolen. Kom je echt tot rust.Een keer per 5 jaar je paspoort vernieuwen wat wat moeiamer gaat, neem je op de koop toe. Het is altijd plussen en minnen.

 9. check zei:

  Even een ander nieuws van het front
  STICHTING BELANGENBEHARTIGING NEDERLANDSE GEPENSIONEERDEN IN HET BUITENLAND
  NAÏVITEIT IN VERSCHILLENDE MATEN
  Een bestuurder kan zich niet beroepen op naïviteit. Dat vindt de interne commissie van de VVD zoals wij uit de pers de afgelopen week hebben kunnen vernemen. De uitspraak betrof het declaratiegedrag van een Kamerlid.
  Dit is een geschikt moment om even stil te staan bij een moment dat helaas in de pers onbenoemd is gebleven alhoewel de draagwijdte daarvan onjuist declaratiegedrag ver overschrijdt.
  Op 12 december 2011 velde de Centrale Raad van Beroep, onder leiding van haar voorzitter Mr. T.G.M. Simons de hoogste bestuursrechter in Nederland, vonnis in de zaak van de Stichting Belangenbehartiging Nederlandse Gepensioneerden in het Buitenland. Daarbij bleek de dwingende noodzaak aanwezig te zijn voor de CRvB om aan de juridische noodrem te trekken teneinde de Nederlandse wetgever, in dit geval het ministerie van VWS, te verontschuldigen en te beschermen tegen de constatering van het EU Hof in Luxemburg dat de doelgroep van gepensioneerde Nederlanders in het Buitenland door de Zorgverzekeringswet werd gediscrimineerd.
  De feiten konden niet ontkend worden en derhalve werd als dekmantel op gevoerd “bestuurlijke naïviteit”. Een volksvertegenwoordiger moet terugtreden omdat een bestuurder zich niet kan beroepen op naïviteit. De hoogste bestuursrechter meet kennelijk met andere maten waardoor de betroffen doelgroep nog steeds de negatieve gevolgen ondervindt van deze gesanctioneerde naïviteit. Bestuurlijke naïviteit kan dus opgevoerd worden acceptabel excuus voor discriminerende wetgeving zolang opzet maar niet kan worden bewezen. Een gevaarlijk ontwikkeling.
  Op 26 september van datzelfde jaar, dus slechts 2 maanden voor zijn vonnis, hield Mr. Simons een voordracht waarin hij stelde:
  “De rechtsstaat kan alleen dan goed functioneren, als de burgers vertrouwen hebben in die rechtsstaat en daarmee in de instituties die het overheidsgezag representeren en in de personen die deze instituties vertegenwoordigen: de gezagsdragers. Dit betekent tegelijkertijd dat de instituties en de gezagsdragers vertrouwen moeten hebben in elkaar en dat vertrouwen ook moeten uitdragen.
  Waar dit vertrouwen ontbreekt of niet wordt uitgedragen, is het niet verwonderlijk dat het overheidsgezag ter discussie wordt gesteld en aan erosie onderhevig is. Dat ligt zeker niet alleen aan de burgers, maar juist ook aan de gezagsdragers zelf. Het voor de rechtsstaat zeer schadelijke gevolg hiervan is dat een steeds groter wordende kloof ontstaat tussen dat wat de gezagsdragers doen en dat wat ze volgens de burgers moeten doen.”

  Dit is de kern van de rede die de president van de Centrale Raad van Beroep, de heer mr. drs. T.G.M. Simons, op maandag 26 september 2011 onder de titel Vertrouwen in de democratische rechtsstaat in het kader van de viering van 200 jaar rechterlijke macht in Nederland heeft uitgesproken in de Janskerk te Utrecht.
  De president bepleit in zijn rede een open en voor de burgers zichtbare dialoog tussen wetgever, bestuur en rechter.
  Prediken en belijden gaan kennelijk niet altijd hand in hand
  Het bestuur S.B.N.G.B.
  C.H. van der Wiel
  Voorzitter

  ECLI:NL:CRVB:2011:BU7135
  Instantie Centrale Raad van Beroep
  Datum uitspraak 13-12-2011
  Datum publicatie 13-12-2011
  Zaaknummer 08-1718 ZFW
  Rechtsgebieden Bestuursrecht
  Socialezekerheidsrecht
  Bijzondere kenmerken Hoger beroep
  Inhoudsindicatie Zie: LJN BU7125
  Vindplaatsen Rechtspraak.nl

  Dat achteraf bezien wellicht sprake is geweest van een zekere mate van bestuurlijke naïviteit, maakt niet dat moet worden geoordeeld dat sprake is geweest van de vooropgezette bedoeling van de Nederlandse regering om ingezetenen en niet ingezeten verdragsgerechtigden (ongerechtvaardigd) ongelijk te behandelen.
  Deze uitspraak is gedaan door T.G.M. Simons als voorzitter. M. van der Kade en T.L. de Vries als leden, in tegenwoordigheid van R.L. Venneman als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 13 december 2011.
  (get.) T.G.M. Simons.
  (get.) R.L. Venneman.

Comments are closed.