Blijft kabinet Rutte overeind ?

 

Natuurlijk gelden er in het echte leven andere spelregels, want daar wordt je afgerekend op je prestaties. De aandeelhouders van b.v. een bedrijf kijken hoe je het er vanaf hebt gebracht en vallen resultaten tegen of wordt er gesjoemeld, dan kun je gaan, althans zo zou het moeten zijn en lukt dat ook in veel gevallen. In de politiek waar fraude, nepotisme, belangenverstrengelingen zeker in Nederland inmiddels tot de STANDAARD verheven zijn, is dat helaas geheel anders.

Laten wij eens even naar het kabinet Rutte kijken, het beste kabinet ooit, volgens de baas van deze ballenbak, Mark Rutte. Steeds meer schandalen en schandaaltjes komen boven water en waren ook wij van mening, dat met name de PvdA de grote sjoemelaars waren, dan is deze plaats nu toch echt zeker met de gebeurtenissen van gisteren en vanochtend overgenomen door de club van “nette dames en heren” die altijd met een zeker dedain neerkeken op wat zich in de meer ordinaire kringen afspeelde. En behoorde je dan ook nog tot de kring van afgestudeerden en was je lid van het Leidse studentencorps Minerva, dan was het een erezaak om elkaar in geval van voor- maar zeker ook tegenspoed terzijde te staan, ook al kon een blinde zien dat er iets goed fout zat.

Gisteren bracht deze site het nieuws dat er iets goed scheef zat met Huys te Warmond, waar de nieuwe Minister van Justitie en Veiligheid Ard van der Steur een appartement bewoond. Lees hier. Onze collega’s van WaarinHolland zetten de puntjes op de “I” en daarna werd het artikel gekaapt door de Geenstijl, waarna de rest van de MSM journaille zich op het onderwerp stortten, gevold door Kamervragen door de leden Bontes en Klaver.

Toch wat teleurstellend voor de nieuwbakken minister die juist werd aangesteld om te trachten de smetten, veroorzaakt door de affaire ” Teeven bonnetjes ”  van zijn voorganger Ivo Opstelten, zou moeten laten verdwijnen.

Nog niet al te ver terug hadden wij ook al een andere zaak, namelijk de hernieuwde zorgwet van minister Edith Schippers, die klagend voor de microfoon wist te melden dat er werd samengespannen tegen de VVD en het kabinet. Die Edith toch, had zij de zaken met die zorgwet net zo leuk voor elkaar, een slimme meid is immers op haar carriëre ( na afloop van haar politieke bestaan) voorbereid, en dwalen er boze geesten door het land die het op de VVD voorzien hebben.

En dan nu weer het geïmiteerde  plannetje van de VVD om een halt te roepen aan de eindeloze stroom asielzoekers die de geneugten van ons linkse immigratiebeleid hebben ontdekt en met legioenen naar ons land komen. De grenzen moeten opeens dicht, de asielzoekers moeten reeds in o.a. Afrika worden opgevangen, goedkope retoriek die ook al in Brussel werd geopperd en in de praktijk geen enkele kans van slagen heeft, maar volgens de VVD “strategen” het uitstekend zou moeten doen, want de PVV zegt het ook. Dat het niet lukt schreven wij hier.

Maar met inmiddels een ontelbare hoeveelheid (splinter)fracties  ( 15) in de Tweede Kamer ,  lange leve de democratie en  de daaruit voortvloeiende  onbestuurbaarheid,  kunnen er  nu helemaal geen beslissingen meer genomen worden  en zien wij met grote scepsis de komende twee jaren tegemoet dat dit Haagse variété theater ons land nog zegt te besturen.

Nieuwe verkiezingen en wel zeer snel is de enige mogelijkheid om deze geflopte show van Rutte c.s. te beëindigen.


3 Reacties

  1. Corné zei:

    Rotte zit naar zijn legpuzzle te staren en vraagt zich af waar hij de ontbrekende stukjes kan vinden buiten zijn rampenplan genaamd coalitie en zijn NSB- gedogers om.

    Poliziek bedrijven anno 2015 in NEEDERLAND.

  2. Joost Visser zei:

    Nieuwe verkiezingen levert hetzelfde beeld op met een grote verschrikking extra> D66.

Comments are closed.