Devaluerende Euro is de doodsteek voor bevolking EU

Een belangrijke taak van een alternatieve nieuws website is het ontmaskeren en weerleggen van de pertinente leugens die via de MSM constant over de bevolking worden uitgestort. De volledige MSM in Europa is in handen van, en wordt betaald door de machtselite van (centrale) bankiers en top industriëlen en een oud werkwoord zegt ongeveer het volgende “wiens brood men eet, diens woord men spreekt” , en in dit kader kun je dus volkomen begrijpen waarom de MSM, journalisten, economen enzovoorts allemaal zeggen dat: “DE DALENDE EURO EEN ZEGEN IS VOOR, OF GOED IS VOOR DE ECONOMIE.”.

Wanneer u in Google de volgende zoekterm in intypt: “dalende Euro goed voor Economie” dan krijg je pagina’s aan zoekresultaten allemaal van de MSM, zoals:

NU.nl (goedkopere euro goed voor Nederland)
NOS jawel (lagere euro goed voor economie)
fd.nl (zeker) (verdere daling euro voorzien)
nrc.nl (Economie groeit harder door goedkope euro en olie)
Trouw (hoort er ook bij) (Euro nadert Dollar en dat is goed voor Europese economie)
economie.rabobank.com (Nederland: lage olieprijs en eurokoers goed voor groei)
hbvl.be/cnt/ (onze belgische vrienden doen ook mee) (
Dalende euro is goed voor onze economie)

Let wel dit zijn alleen de resultaten van de eerste pagina, op de volgende pagina’s gaat het hosana verhaal gewoon door, verkondigd door alle andere msm roeptoeters, en ook een aantal (valse) alternatieve meelopers.

Hoe kan het dat een devaluerende Roebel slecht is voor Rusland terwijl een devaluerende Euro goed is voor de EU?

In dezelfde MSM leugenkaternen kan men ook steevast vernemen dat de daling van de Roebel (40%) ten opzichte van de USD ervoor heeft gezorgd dat de Russische economie helemaal kapot gedevalueerd is, dit wordt uiteraard op de normale schampere manier verkondigd, want vergeet niet: Rusland is slecht en de EU is goed.

Het verhaal dat de devaluerende Roebel slecht is voor de Russische huishoudens klopt trouwens als een bus. Het betekent een enorme import aan inflatie omdat welhaast 80% van ALLE GRONDSTOFFEN op de wereldmarkt worden verhandeld in DOLLARS. Een daling van de lokale valuta of een devaluatie hiervan (een daling van de lokale valuta van meer dan 20% op jaarbasis kan worden gezien als een devaluatie) betekent dus dat het devaluerende land op termijn wanneer de grondstoffen op zijn:
1) niet meer goedkoop kan exporteren omdat de produkten die ze fabriceert voor de wereldmarkt door de devaluatie gemaakt moeten worden met duurdere grondstoffen die het valuta voordeel teniet doen

en

2) duur moet importeren hetgeen betekent dat Jan met de Pet een hyperinflatie voor de kiezen krijgt die niet kan worden gecompenseerd met een loonstijging

Er zijn echter nog veel meer redenen te noemen waarom een devaluerende valuta slecht is voor de gewone burger.

Waar de één verliest, wint een ander

Een economische wet is dat wanneer één groep zijn bezittingen verliest dit altijd betekent dat een andere groep zijn bezittingen (met dezelfde waarde als het verlies van de ene partij) ziet groeien. Dit is ook in het devaluatieverhaal het geval.

Het geval bij een devaluerende Euro is namelijk dat Jan met de Pet op termijn met de gebakken peren blijft zitten, namelijk een Euro waar hij (bijna) niets meer voor kan kopen. Hij kan dan de Euro hopelijk nog gebruiken als WC papier hoewel dit ook lastig is omdat eurobiljetten gemaakt zijn van stugge materie en dit veegt slecht af (ik heb het geprobeerd en het veegt niet lekker af)

Dus als de Euro ook al nutteloos is als WC papier waarvoor kan men hem dan nog gebruiken?

Brandmateriaal voor de open Haard? Niet aan te raden want een brandend eurobiljet geeft giftige walmen af,
Monopoliegeld? Dit zou misschien kunnen maar daar raakt het nieuwe op den duur ook van af.

Het feit is dat wanneer één dollar straks 3 euro kost, je zit met een effectieve waardevermindering van je bezit van meer dan 70% (gezien vanaf de huidige koers van de Euro die al 28% is gedaald t.o.v. de dollar stand Mei 2014.

Dus Jan met de Pet is de grote verliezer van het devaluatiespel dat in gang gezet is door Heiland, Godheid, heerlijkheid Mario Draghi maar wie wint er dan?

De winnaars zijn:
1) de rijke bankiers, die krijgen namelijk het QE geld dat Mario drukt in handen, om hier leuke dingen mee te doen.

2) de megarijke klanten van de rijke bankiers, zij mogen een deel van het geld gebruiken om hun portefeuilles uit te breiden (dit zorgt dus voor de stratosferische stijging van de beurskoersen)

3) de multinationals en grote corporaties (niet de gewone bedrijven), zij hebben het valutarisico altijd afgedekt (en leiden dus niet onder de dalende eurokoersen) en kunnen goud geld verdienen met de dalende euro.

Het gaat hierbij dus om een héél klein groepje mensen dat profiteert van de devaluatie van de Euro. Een paar superrijke vrienden van de machtselite, en uiteraard de machtselite zelf, die de banken en de corporaties in handen hebben. De politici die dit allemaal faciliteren en die hun bevolking dom en acherlijk en vooral IN DE EURO houden worden uiteraard niet in dit verhaal vergeten, ze worden door de elite rijkelijk beloond voor hun daden.

U ziet het, de EU bevolking blijft achter zonder geld, zonder bezit, zonder macht, misschien komt er een revolutie waarbij iedereen elkaar om zeep helpt, of waarbij de mensen die zich niet hebben ingedekt voor deze ellende en die hun euro’s waardeloos hebben zien worden de mensen die wel hebben nagedacht, en die wel grond, goud etc hebben gekocht zullen aanvallen en verdelgen omdat deze mensen worden gezien als de daders (hoe konden zij anders weten dat ze goud en grond moesten kopen?) totdat er niks meer is en iedereen van honger omkomt……..

Behalve uiteraard de politieke elite en de machtselite zelf, zij zullen heerlijk volgevreten dit alles volgen vanuit veilige oorden, heerlijk genietend van het weer aldaar en onbedaarlijk lachten om die domme EU bevolking die zich heeft laten vernietigen.

We kunnen dan ook een kaartje verwachten van Willem en zijn heerlijke wijf,

Groetjes vanuit Argentinië,goudwcpapier “Het is hier heerlijk weer, we zijn heerlijk volgevreten en hebben zojuist onze 9000 kilo goud, en onze talloze diamanten veiliggesteld dus we kunnen het nog wel een paar duizend jaartjes volhouden hier”.


6 Reacties

 1. pompy zei:

  Ik zou tegen deze elite willen zeggen,
  vreet je zogenaamde rijkdom maar gauw op want het LAATSTE hemd heeft geen Zakken.
  Jullie kwamen met niets, zijn niets en gaan met niets. Have Fun.

 2. MSM-Believer zei:

  Wie kent niet het spreekwoord, leven als een God in Frankrijk. Frankrijk is het land die in de jaren 80 een aantal devaluaties heeft moeten slikken, maar is daar blijkbaar zo tevreden over dat zij de Euro invoerden via de EU en nu hetzelfde recept opleggen m.b.t. de monetaire politiek die gebruikelijk was onder de Franc aan de rest van de EU-bevolking. Dat noem ik nog eens filantropen.

  Maar Frankrijk heeft nog meer moois, want ze willen de Eurobonds voor heel Europa, zodat wij heel soicaal voor iedereen borg gaan staan, en het toeval wil dat Klaas Knot in zijn DNB jaarverslag heeft beschreven dat de Eurobonds door onze strot getrapt worden door lachende Ruttes, Ik citeer uit het FD:

  “op het punt van grotere economische flexibiliteit ‘de VS duidelijk beter scoren dan het eurogebied. Een inhaalslag van Europa vergt een economische structuur en instituties van lidstaten die vergelijkbaar zijn’. Knot bedoelt hier ‘vergelijkbaar met die in de VS’. In het interview in het FD verduidelijkt Knot dat wanneer hij zegt dat de eurolanden gezamenlijke staatsobligaties moeten uitgeven. Gebeurt dat niet, dan is het wachten op een volgende economische crisis, zegt Knot.”

  Oké
  Dat er nog een beetje koudwatervrees bestaat bij dat oerdomme klootjesvolk is begrijpelijk, maar gelukkig zal de MSM het uitleggen aan dat domme volk, waarop zij eigenlijk spugen en verkneuterend de problemen aanschouwen m.b.t. de multiculturele samenleving. Gelukkig maar dat de MSM elk tegengeluid kapot gedemoniseerd hebben en gniffelend verslag hebben gedaan over de aanslagen op Centrum Democraten. Begrijpelijk geweld, werd er geschreven door MSM.

  Wel grappig eigenlijk dat de bevolking geïnformeerd wordt door een groep die de mensen waarvoor zij schrijven hartgrondig haten.

 3. Loekie123 zei:

  Voor de rest stelen we het in Mali….De VOC mentaliteit zijn we nog lang niet kwijt.

 4. Solo zei:

  Van Canadese $ tot Japanse yen: ‘valuta- oorlog’ noemen ze dat. Heerlijk shoppen met een zak vol dollars (of Zw.FrancS).
  Halleluja! Voor beursgenoteerde bedrijven, beleggers, banken, de happy few. Poen, poen, poen,’Alle seinen staan op groen’. Snel ophalen, nóg sneller uitgeven, om nog meer op te halen. Profiteer ervan, zolang het kan. Het duurt maar even.

 5. Peter zei:

  Ze hebben niks geleerd van de geschiedenis. Ze proberen het altijd maar weer om er mee weg te komen.
  Overal creëren ze graag chaos en ze doen altijd of ze te kort komen.
  Ik hoor mensen als Wientjes altijd zeggen dan hun overal recht op hebben.
  Arbeiders zijn maar dieren die moet misbruiken voor de winst.
  De arbeiders moeten de werkgevers dankbaar zijn, maar ze eisen veel te veel.
  De elite is weer volkomen verwaand geworden en uitbuiting vinden ze heel normaal.

Comments are closed.