Humanitaire crisis bedreigt bezetters Maagdenhuis Amsterdam

Het kabinet in spoedzitting bijeen, traumateams in de startblokken, het Rode Kruis en Human Rights Watch sturen waarnemers, want er dreigt een humanitaire crisis in Amsterdam. Zoals wij u enkele dagen geleden in een eerder artikel schreven hebben studenten het Maagdenhuis in Amsterdam bezet.

Zij zijn het niet eens met het beleid van de UvA ( Universiteit van Amsterdam ) die o.a. een aantal studierichtingen waar per richting slechts een paar studenten zich voor hebben aangemeld combineren. Dit betekent dat studenten die een taal willen studeren waar slechts 2 of 3 geïnteresseerden voor zijn, deze colleges moeten volgen met een paar anderen die een zelfde voorkeur hebben.

Maar nu dreigt er een tekort aan voedsel, drinken en slaapgerei zoals slaapmatjes en dekens en u begrijpt dat de bezetters onmiddellijk een noodkreet hebben laten uitgaan, die wij gemakshalve maar even van hun site overnemen :

Help us!

Beste lezers,
 
De mensen in het Maagdenhuis hebben altijd steun nodig. Kom vooral gezellig langs, maar als je ook nog verder mee wilt helpen, dan doe je ons een groot plezier met:
 • eten voor vanavond (denk ook aan vegetariërs, en hou er rekening mee dat we over geen keuken beschikken)
 • drinken
 • koffie
 • slaapspullen (denk aan slaapmatjes, slaapzakken, etc.)
 • alles waarvan je denkt dat wij het nodig kunnen hebben
Dank!
U begrijpt de situatie is nijpend, de strijd in Syrië of Irak is hierbij vergeleken kinderspel, ISIS bedreiging een goedkoop toneelstukje.
Maar het gaat nog erger worden, want mochten  de Brinta koeken en de potjes Olvarit de studenten ondanks de opgeworpen barrières op tijd bereiken, wie stopt ze in de hongerige snaveltjes van deze wattebolletjes die in Amsterdam een strijd op leven en dood voeren. En wie stopt de schatjes ’s avonds onder hun dekentjes, aait ze nog even bemoedigend over hun hoofdjes en fluistert ze toe , “rustig maar, het komt allemaal goed.” En wie verschoont of wisselt de pampers, zodat zij weer fris de strijd aan kunnen gaan ?
Dus voelt u ook opeens een sterke opwelling om te helpen als pleegmoeder of – vader schroom niet naar Amsterdam te gaan, mits het licht daar niet weer uit gaat en hen te helpen die voor gaan zorgen dat Nederland de sterke natie wordt zoals ten tijde van de VOC.
Want u begrijpt, dit is de jeugd, dit is de toekomst, hierop moeten wij bouwen om ons land voor een definitieve ondergang te bewaren.  Dit zijn de meiden en jongens van stavast, die een voorbeeld hebben genomen aan b.v. onze premier, een man die dankzij een negenjarige niet afgemaakte studie geschiedenis ons land momenteel in China een onuitwisbare plaats geeft!
Uw hulp is nodig, reageer, en mocht u nog gebruikt speelgoed hebben zoals beertjes of blokkendozen, u kunt het boven lezen, “alles waarvan je denkt dat wij het nodig kunnnen hebben ” neem het mee…..
Oh ja , en vergeet niet een paar stevige schoenen aan te trekken om dit stelletje labbekakken een harde schop onder de kont te geven.

2 Reacties

 1. Ad zei:

  En dan nog om gratis studiepunten vragen ook! Als ze nou echt lef hebben, dan halen ze de spullen bij Albert Heijn, schijten ze op de kassa, en vragen dan om extra bonuspunten!!

 2. Ger zei:

  Wauw… #Maagdenhuisbezetting’69 all over again, je moet het lef maar hebben!!! #watjes #fail

Comments are closed.