EU Brussel, het vuilnisvat voor incapabele en frauderende politici

Wat doe je met een politicus(a) die je in feite in eigen land liever niet meer in de openbaarheid ziet komen, vanwege het feit dat hij of zij overduidelijk incapabel is voor een functie, of inmiddels verwikkelt is geraakt in juridische procedures die vaak nog uitmonden in een veroordeling ? Die sturen wij naar de EU in Brussel. Daardoor fungeert “Brussel “als een immens groot openbaar vuilnisvat, waar in eigen land afgedankte politici ruim en overvloedig beloont worden voor hun onkunde en crimineel gedrag.

Volg ons voor een willekeurige greep naar in  de stinkende spelonken van de EU, een open riool, levende mannen en vrouwen die op kosten van de belastingbetalers  gewoon ongestoord door kunnen gaan met hun liederlijke gedrag.

Pierre Moscovici, de voormalige Franse Minister van Financiën. Hij sloot een akkoord met de EU dat zijn land zou voldoen aan de zgn. 3% regeling . In 2013 zou Frankrijk een tekort hebben van 4.4%, in 2014 , 4,3% om in 2015 het door de EU gedicteerde tekort van 3% van het BNP te behalen. Koud in functie als EU commissaris van Economie maakte hij een nieuwe afspraak met Parijs, waarin hij het land genereus meerdere jaren uitstel verleende. Moscovici werd in eigen land veroordeeld wegens laster en smaad!

Jean Claude Juncker, de voormalige premier van Luxemburg. Bekend om zijn drankgebruik. Stond toe dat zijn land een van de grootste belastingparadijzen ter wereld werd. Vergat de Luxemburgse inlichtingen – dienst SREL in de gaten te houden en moest daardoor in 2013  aftreden! Werd een klein jaar later voorzitter van de Europese Commissie.

Martin Schulz, de voorzitter van het EU parlement en zich zelf inmiddels beschouwend als de koning van Europa!  Boekhandelaar met eveneens drankproblemen in Würselen. Ziet kans om namens de socialisten daar burgemeester te worden en moet op last van de SPD top uiteindelijk vanwege financieel wanbeleid aftreden en wordt naar Brussel gestuurd. Wordt daar beschuldigd van misbruik van hem ter beschikking staande financiële middelen.! lees hier.

John Dalli, Maltese zakenman die het tot EU commissaris van Gezondheid schopte en die einde oktober 2012 moest aftreden vanwege een corruptieschandaal met de in Brussel aanwezige tabakslobby!

Manuel Barroso, de voorganger van Juncker. Ooit overtuigd Maoïst, later partijleider van de Portugese socialistische partij die tijdens zijn leiding € 233.000 aan illegale steekpenningen ontving van het Portugese bouwbedrijf SOMAGUE. Verwikkeld in een eveneens steekpenningen affaire inzake de levering van Duitsland aan Portugal van 2 onderzeeërs. Nauw betrokken bij de affaire van John Dalli ( zie boven)!

Karel de Gucht, vrijmetselaar en gehuwd met een Belgische politierechter , voormalig Belgische EU commissaris voor Handel, nog steeds betrokken in een belasting fraude zaak vanwege zijn in de Toscane gekochte villa. De Gucht beweert de villa te hebben aangekocht met de winst gemaakt op een aandelentransactie die hem 1.2 miljoen euro zou hebben opgeleverd. Ruim 9 ton “vergat”hij aan de Belgische fiscus op te geven!

En dan nog een “Toscane ganger”, namelijk Guy Verhofstadt . Wij schreven reeds eerder over hem en zijn Toscaanse boerderij die je ondanks overvloedige EU inkomens toch nauwelijks bij elkaar weet te scharrelen. Maar scharrelen doet Guy volop, zo is hij her en  der commissaris , zoals bij APG Nederland, waardoor zijn toch al riante inkomen voor niets doen maandelijks nog eens  extrawordt aangevuld met 10.000 euro!

Maar het gaat niet slechts om de centen. Kijk eens wie ons land afvaardigde naar Brussel. Daar komen wij Wim van de Camp tegen, niemand kent hem maar namens het CDA zit Wim al sinds 2009 in het EU parlement , klust wat bij o.a. bij Famostar, dat toch weer een extra 1000 euro per maand oplevert. En herinnert u zich Laurence  Stassen nog ? Secretaresse in het bedrijf van haar vader, free lance TV omroepster en opeens na een financiële knipoog ( ? )  van haar vader aan de PVV EU parlementslid. Nu de adviseuse van NVL . Of Astrid Jongerius, uitgerangeerde vakbond bons en namens de PvdA naar Brussel. Arabist Hans Jansen, nooit in de politiek actief geweest en opeens namens de PVV naar Brussel. En wat te denken van zijn “fractie baas” de naar IT omgeschoolde leugenaar en theoloog Marcel de Graaff. Maar je kunt het nog ver schoppen als je Brussel doorlopen hebt, kijk naar onze huidige Secretaresse Minister van Defensie , Sjaan Hennis, waaruit blijkt dat ook in den Haag de lat qua capaciteiten niet al te hoog ligt.

En het lijstje zou natuurlijk niet compleet zijn zonder…. de man die bij de meeste Nederlanders een spontaan  gevoel van misselijkheid te weeg brengt, Frans Timmermans. De man die toen hij met zachte druk naar Brussel werd gedeporteerd, waar hij nu verantwoordelijk is voor de drankenkast van zijn baas Juncker en verder diens geraniums mag wateren. Frans die zoals het gerucht gaat in ieder ruimte waar hij regelmatig komt een spiegel heeft opgehangen, waarin hij zich zelf kan bewonderen, zelfs op kniehoogte in het toilet.

En laten wij niet vergeten dat de EU als zodanig een paradijs is voor kleine en grote zwendelaars. In een rapport van de EU zelf blijkt dat in 2013 er 15.799 fraudezaken werden gerapporteerd en stijging van 17%  t.o..v. 2012. Het gaat daarbij om een bedrag van 2.14 MILJARD euro. Hierbij dient te  worden opgemerkt, dat het niet slechts om fraude intern in de EU Brussel gaat, maar voor het merendeel om fraudezaken begaan door lidstaten die via “foute” subsidie aanvragen en/of declaraties extra fondsen aan het EU budget trachten te onttrekken.

Een vuilnisvat is te klein, met een container lukt het ook niet, laten wij er maar een grote stinkende vuilnisbelt van maken.                      vul


1 reactie

  1. Solo zei:

    De Haagse krukken zijn zelfs voor Brussel nog te dom. Wij mogen WEER een paar honderd miljoen aan contributie nabetalen. Aan Brussel. Omdat (hou-je-goed-vast) onze economie het (volgens het eigen CBS) zo goed doet. Na bijtelling – sinds 2010 – van de criminaliteitsproductie. Daar gaan onze belastingcenten en Jeroen zal zeker weer zijn uiterste best doen (om de flappen met gezwinde spoed naar het zuiden te laten wapperen). Maar we zijn er nog niet, want er komt over de afgelopen twee boekjaren nóg een naheffing.

    Ja, op die manier krijgt Rutte het land natuurlijk nooit op de rit. Zeker als ook de aardgasbaten verzakken, de belastinginkomsten, door de nog steeds onwillige binnenlandse vraag, tegenvallen, de zorgkosten, evenals de werkloosheid, blijven stijgen en de gemeenten, evenals de ambtenaren, om meer geld kraaien. Zo bezien is het zwarte en grijze circuit nog een zegen voor dit land. En voor de rest: gewoon, de riem verder aanhalen natuurlijk.

Comments are closed.