Uitslag Britse verkiezingen zorgt voor paniek in Brusselse kippenhok

Ze hadden graag anders gezien in Brussel, gewoon weer een leuk links kabinet dat aan de riem van de Brusselse dictators loopt. Het heeft niet zo mogen zijn en gelukkig maar, want misschien ???? komt er dan toch wat verandering in Europa en worden de matrassen en kussens van de stevig bezig in hun eigen droom EU politici opgeschud, ofschoon…

…..de Britten  een democratie hebben  die zeer verschillend is van de onze qua inrichting, delen ze toch  een vergelijkbaar probleem met ons: een politieke kaste die van geen wijken weet. Macht verkleeft en democratie zonder vrijheid is dictatuur van de middelmatigheid.

Bijna niemand die het Britse kiesstelsel begrijpt, behalve de Britten zelf dan en een afgang voor de UKIP van Nigel Farage die met 3 miljoen stemmen de 3e partij werd qua aantal kiezers en door het Briste kiessysteem het uiteindelijk moest doen met slechts een zetel.

Maar de onrust in Brussel was al gelijk voelbaar. Eerst de onzichtbare opperbaas van de EU, de Pool Donald Tusk, die Cameron feliciteerde, maar daar gelijk aan toevoegde dat Cameron zich sterk zou moeten maken  om zijn land binnen de EU te houden en daaraan toevoegde ,

” I am deeply convinced that there is no better life outside the European Union, for any country. I count on the new British Government making the case for the United Kingdom’s continued membership of the European Union. In that I stand ready to help.A better EU is in the interest not only of Britain but of every member state”.

Wij zijn er van overtuigd dat Cameron diep onder de indruk moet zijn geweest toen hij las dat Tusk en de EU hem willen helpen.

De toon van de voorzitter van de Europese commissie  Jean Claude Juncker was wat dreigender :” I am looking forward to meeting Mr Cameron soon and I will  examine any British proposals in “a very polite, friendly and objective way” but Juncker  warned that key principles including the freedom of movement were “non-negotiable”.
Of Cameron met in de ene hand een stevige G & T  de middenvinger van de andere hand richting Brussel heeft opgestoken is niet bekend, maar duidelijk mag zijn, dat met het aangekondigde referendum in 2017, waarvan wij nog maar moeten zien of het er komt, vele pluche plakkers in Brussel het nu al benauwd krijgen.

Het 2e kabinet Cameron belooft in ieder geval een goed tegenmiddel te zijn voor het zo langzaam in Europa binnengeslopen socialisme gif. Cameron staat voor een modern fris Europa, en niet een Europa zoals de voornamelijk om eigen baantjes behoud vrezende EU potentaten willen.

Heeft men in Brussel de zorg over een Grexit, dan is daar nu de zorg over een Brexit bijgekomen en zal de regering in Londen in ieder geval eisen gaan stellen om de knellende druk vanuit Brussel te verminderen. iets waar Den Haag eens een voorbeeld aan zou kunnen nemen, zeker indien de VVD datgene is wat zij pretendeert, namelijk een liberale partij te zijn. Door het aantreden van Cameron 2 is onomstotelijk een afstand nemen tegen de EU dictatuur met al zijn onzinnige en waanzinnige maatregelen vast komen te staan, een welkome wijziging in het Europese politieke landschap.

Inmiddels hebben Ed Milliband, Nick Clegg en Nigel Farage hun positie als partijleiders van de Labour, LibDem en UKIP ter beschikking gesteld en misschien is dat een goed voorbeeld voor Nederlandse partijleiders als zij een al dan niet verdiende nederlaag krijgen. De Britten tonen wat dat betreft toch meer karakter en ruggengraat. Zou de lijm in Nederland waarmee je aan het pluche kleeft , sterker zijn dan de Britse ?

Zeker is dat het wel eens spannende tijden kunnen worden, nu er in Groot Brittannië toch wel een aardschok naar rechts heeft plaatsgevonden, die zoals wij al eerder schreven ook van invloed zal zijn op de vaderlandse politiek.

Er daagt een zeer klein sprankje hoop aan de horizon, moeten de Britten weer meehelpen Europa te bevrijden ?

 

 

 


3 Reacties

 1. Ger zei:

  Ach, de EU is sowieso toch al geen lang leven meer beschoren. 2015 wordt iig een heel raar jaar waarin wij van de ene verassing in de andere verbazing zullen vallen. Dus ‘let op het springen van de lintworm’ zoals wij thuis altijd gekscherend plachten te zeggen als er iets stond te gebeuren.

 2. jw zei:

  Een goed plan in heel de EU een referendum over het Bestaan recht van de EU.
  maar daar moed je de VVD,D66,PVDA niet mee aankomen omdat ze weten wat het antwoord is een hele dikke NEE.

 3. Fred zei:

  Zolang een te grote groep Nederlanders toch op partijen blijft stemmen die de bevolking wijs maken dat we die criminele EU club nodig hebben zal dat referendum er nooit gaan komen.
  PVDA,CDA,D-66,VVD,GroenLinks,De christen UNIE zullen nooit akkoord gaan met een referendum,omdat deze partijen toch erg gek zijn op de EU.
  Zolang ongeveer 75 van de Nederlandse bevolking toch op bovenstaande partijen stemt denk ik dat een groot deel van onze bevolking blijkbaar toch geen problemen met de EU heeft ?
  Hopelijk dat de Engelse regering wel hun woord houd om dit referendum te houden en ik hoop dat de Engelse bevolking het besodemieteren van de EU club wel doorziet.

Comments are closed.