Aukje de Vries en Betty de Boer, als VVD eendjes kwaken

Helemaal verontwaardigd, twee domme kwaakeendjes van de VVD, Aukje de Vries en Betty de Boer, die namens u de goede gang van zaken in ons land in de Tweede Slaapkamer moeten bewaken. En dat doen ze, want de eendjes zijn verontwaardigd over de gang van zaken bij de NS, waar het weer te schijnt te rommelen.

“Het lijk wel de FIFA”,  wisten ze de Kamer te melden, de corruptie vliegt de pan uit, omkoping, verkeerde informatie.

Slechts een vraag aan beide dames : “waarom lijkt het op de FIFA ? Zou het woord FIFA vervangen door de VVD of de Haagse politiek niet veel meer van toepassing zijn ?

Wij raken zo langzamerhand wat geïrriteerd over de gemaakte en valse verontwaardiging van mannen en in dit geval vrouwen, die zonder enige maatschappelijke levenservaring, maar steeds schuilend onder de grote paraplu van de politiek , vragen stellen, die vervolgens door niemand beantwoord worden en indien het wel gebeurt, ze al gauw vergeten zijn. Het voor de tribune spelen om toch de noodzakelijke aandacht te genereren, zodat je bij een volgende verkiezing toch vooral maar weer in de Kamerfractie terecht kunt komen,  is doorzichtig en leidt tot niets.

Het is ronduit verbazingwekkend dat nu pas nadat het kalf verdronken is en in dit geval het weer om de NS gaat,  terwijl de nutteloze 2 miljoen euro kostende Kamer enquête over het Fyra debakel nog niet is beëindigd, de Kamerleden wakker schrikken en zogenaamd geschokt zijn.

Nog verbazingwekkender is dat directeuren en toezichthouders van de overheid, ministers, staatssecretarissen die allemaal met de Fyra te maken hadden, opeens aan spontaan geheugenverlies leiden, zich niets meer kunnen herinneren, het anders gedaan zouden hebben met de wetenschap van nu en daarna …. ?

Het is ronduit schandalig dat Jeroen Distelbloem, die de inmiddels mede door een felle kritiek van Distelbloem opgestapte NS directeur Timo Hughes van alles verwijt, terwijl Hughes al bij zijn aantreden in 2013 een kast vol door de voorgangers van Distelbloem achtergelaten lijken in de kast aantrof!

Ongetwijfeld zal Hughes fouten begaan hebben, maar hem als bliksemafleider te gebruiken voor de inmiddels in ons land gebruikelijke chaos die overheidsbemoeienissen per definitie met zich mee brengen, gaat ons te ver. Het enige verwijt dat je Hughes misschien zou kunnen maken is het feit, dat hij aan het NS avontuur begonnen is.

Maar goed, het is een geruststellend gevoel dat men in den Haag inmiddels weet wie de fouten heeft begaan en deze personen er verder ongeschonden mee weg komen ,hetgeen in ons land tot de geaccepteerde standaard behoort mits je in de overheid werkzaam bent. … waarna wij gewoon doorstrompelen richting de  volgende chaos, een volgende affaire en de de hele komedie zich herhaalt. Overigens geen wonder als je de kwaliteit van landelijke en lokale bewindslieden bekijkt, stuk voor stuk mannen en vrouwen die de politiek in zijn gegaan wegens een gebrek aan capaciteiten en angst voor verantwoording.

De enquête zou er toe moeten leiden dat wij leren uit gemaakte fouten zodat deze voorkomen kunnen worden, is wat ons als eenvoudige niets begrijpende burgers wordt toegefluisterd. Maar inmiddels lijkt den Haag op een enquête fabriek, waar deze slaapverwekkende en nietszeggende pakken papier in een steeds sneller tempo de fabrikage band verlaten.

Niemand, die zegt, nu is het mooi geweest. Integendeel, bij een falen wordt naarstig gezocht naar een nieuwe functie voor het stel amateurs dat inmiddels ons land en de staatsbedrijven naar de afgrond helpt. Dat moet, want je bent al gauw in een positie dat jij de volgende bent die faalt. Zoveel is daar immers niet voor nodig als je de C.V.’s van de bewindslieden en hun aanhangsels bekijkt. Maar dat zal ook wel de reden zijn, dat zij de politiek ingegaan zijn.

Tenslotte een advies aan deze beide eendjes van de VVD, ga iets leuks doen, blijf gewoon waar je bent, val niemand lastig met domme en achterlijke vragen, waarvan niemand geïnteresseerd is in het antwoord inclusief jij zelf.

Je doet ons en het land gewoon een geweldig plezier en misschien jezelf ook nog wel.


4 Reacties

 1. tonnie zei:

  En zout op allemaal!!!
  Misschien kunnen we dan eindelijk ons verstand gebruiken en stoppen met Europa.
  Die Euro is voor ons nix waard en lijkt veel op een gulden althans de waarde , en daar hebben wij door zo’n lapzwans als Zalm 2.20.371 voor betaald. schande!! En dat brengt AMRO naar de beurs,hopend door mij op een snel falliesement.

 2. Solo zei:

  Het zoveelste debacle als zoveelste bewijs dat marktwerking in dit kleine land niet werkt. ‘Privatisering de moeder van alle kwaad’. De burger, om wie het eigenlijk zou moeten gaan, willoos slachtoffer tussen papieren verantwoordelijkheid van de overheid en aansprakelijkheid en winststreven van marktpatrtijen. ZONDER dat de burger daarbij ooit rechtstreeks iets te vertellen had of naar zijn mening wordt gevraagd. ‘Bij u, over u, zonder u’. We leven nog steeds in de tijd van Keizer Napoleon Bonaparte.

 3. Ger zei:

  Marktwerking moet je ook niet invoeren voor sectoren waar geen echte markt voor is. NS is feitelijk nog steeds een staatsbedrijf en monopolist; voor echte concurrentie is het net te klein, te druk en het belang te groot. Het enige verschil met voor de privatisering is dat nu parasitaire non-valeurs er de dienst uitmaken die “managertje” spelen. Waar normale bedrijven terug komen van bonuscultuur en klantbelang steeds nadrukkelijk centraal stellen om te kunnen overleven, vindt de top van de NS hun kunstmatige winst en de onverdiende bonussen vele malen belangrijker dan het leveren van enige vorm van echte dienstverlening (ze krijgen hun geld toch wel). Zorg een beetje hetzelfde verhaal, om van de oude nutsbedrijven nog maar te zwijgen. Publiek belang is er niet bij gediend en goedkoper is het er zeker niet door geworden.

Comments are closed.