EU apparatsjik Guy Verhofstadt : Geen verdere EU opt outs

Guy Verhofstadt de voormalige Belgische premier, en inmiddels toegetreden tot de selecte groep van EU onrendabelen en zakkenvullers ( lees ons artikel over zijn onroerend goed portefeuille ) waagde zich in het hol van de leeuw, bij het BBC programma “Hardtalk” en kreeg geen poot aan de grond. Journalist en interviewer Shaun Ley legde hem het vuur aan de schenen en het was beschamend om te zien en de beluisteren met wat voor drogargumenten Verhofstadt trachtte “zijn EU ” te verdedigen.

Het ging in het interview met name om de aangekondigde pogingen van premier David Cameron om de ongebreidelde en zich nog steeds meer uitbreidende macht van het Brusselse Kremlin te beperken en zelfs te reduceren. Dit kan gebeuren via reeds afgesproken “Opt Outs”, afspraken die o.a. Groot Brittanië met de EU gemaakt heeft over uitzonderingen op de regels die Brussel aan de Britten oplegt. Overigens zijn er meer EU landen die hiervan gebruik maken, zoals Denemarken. In de meeste gevallen gaat het dan om grensbewaking,  de mogelijkheid om rechten op sociale zekerheden te beperken van personen die niet in dit geval de Britse nationaliteit hebben, het recht om te mogen wonen, leven en werken in Groot Brittannië, kortom een reeks maatregelen die het economische gelukszoekers onmogelijk op op z’n minst onaantrekkelijk moet maken Groot Brittannië als woonplaats uit te zoeken.

Los van het feit, dat wij in Nederland hieraan een voorbeeld zouden kunnen nemen, toont  het gesprek aan, dat het rommelt binnen de EU en er gelukkig nog landen zijn die zich niet willoos als makke schapen naar de EU slachtbank laten leiden in de hoop op een leuk riant betaald baantje zonder enige soort van verantwoordelijkheid, zoals wij dat zien bij Frans Timmermans en binnenkort waarschijnlijk bij Markje Prutte en Boterbloempje

Opvallend was voorts dat Verhofstadt telkens trachtte de situatie in de EU te vergelijken met die van de VS, daarbij over het hoofd ziende, dat het bij de VS om een door de burgers van dat land gekozen natie gaat, waarbij je, als het gaat over de  EU toch zeker niet kunt spreken. Voorlopig hoef je als EU burger nog niet aan te geven dat je nationaliteit “Europees” is, maar mag je voorlopig nog zeggen Nederlander, Italiaan of Griek te zijn, iets tot grote droefenis van menige EU bons zoals o.a. Guy Verhofstadt.

Kijk hier even naar de 4 minuten durende trailer van het interview, let niet op het steenkolen Engels van Guy, immers ook als internationaal opererend politicus hoef je je talen niet te spreken, hetgeen in het interview weer eens duidelijk naar voren kwam, maar waaraan wij kijkend naar onze Nederlandse politici en  het zelfgekozen staatshoofd inmiddels wel gewend zijn.

Voor een clip van het minuten durende interview klik hier


1 reactie

  1. antonio zei:

    Nu het toch over Dhr. G. Verhofstadt gaat, en de EU, zijn naam prikt op de lijst die Rusland heeft opgesteld van 89 EU onnozelen die “persona non grata” zijn verklaard en dus Rusland niet meer in mogen. De lijst moest geheim blijven maar is toch uitgelekt. Ook staat er een zekere Johannes C. Van Baalen op, beter bekend als de imitatie Goering die een poosje geleden in Kiev als pleinwerker de boel stond op te ruien. Verder staan o.a. op de lijst de Belg Mark Demesmaeker (europees parlamentslid) en Michiel Servaes, lid 2e kamer (P.v.d.A) en nog een 2e kamer lid,
    Louis Bontes. Hopelijk komt ook de nl. versie van Benny Hill ooit eens op die lijst te staan. Wat mij is opgevallen dat in geen enkel nl. dagblad gewag is gemaakt van de Russische lijst van EU kwallen.

Comments are closed.