Waarom Afrikaanse asielzoekers graag naar Europa komen

Nu niet gelijk roepen , “dat weet ik al lang, ze komen voor onze uitstekende sociale voorzieningen”, want dat is slechts de helft van het verhaal.  Bent u in de andere helft niet geïnteresseerd, nadat u pas vandaag las, dat asielzoekers veelal uit Afrikaanse landen u in 2014 weer ruim een miljard aan belastingcenten hebben gekost, had u aandachtig Geennieuws gelezen dan wist u dat reeds een tijdje. Maar hier is de andere reden om op de boot te stappen.

In 2002 kwamen de leiders van de Afrikaanse landen bijeen om met elkaar te bespreken hoe zij de Afrikaanse bevolking konden helpen aan schoon water en…. een eigen toilet. Inmiddels zijn wij 13 jaar verder en ondanks de miljarden die het Westen en met name ons land regelmatig in de Afrikaanse landen pompen, is het net of het geld in een schijtton verdwijnt en daarna verteert.

In 2008, hadden de “stamhoofden” weer eens zin in een uitje, vergelijk het met een soort bijeenkomst zoals ook Westerse leiders die regelmatig houden, en waarvan de gewone burger zich afvraagt waar ze nu eigenlijk toe dienen. Weer werd met nadruk gesteld dat iedere Afrikaan recht heeft op een eigen toilet en weer was het resultaat bedroevend.

Maar nu wordt het eindelijk echt serieus, d.w.z. als u de persverklaringen leest die afgelopen week blakend van optimisme de wereld in gingen.Op een conferentie in Dakar ( Senegal)  hebben Afrikaanse leiders weer  de Ngor-verklaring ondertekend. Die moet ervoor zorgen dat tegen 2030 niemand zijn behoefte nog in de open lucht zal moeten doen. Ngor betekent ‘waardigheid’ in Wolo, de meest gesproken taal in Senegal. De verklaring die dezelfde naam draagt is een uiterst ambitieus plan dat de wil toont van de Afrikaanse landen om een einde  te maken met het wildplassen en poepen.

Maar echt goed rekenen is er ook bij Afrikaanse politieke leiders net als hun Europese collega’s niet bij. Weliswaar daalde het aantal mensen ten zuiden van de Sahara dat buiten de deur hun behoefte doet tussen 1990 en 2012 met 11%, maar de voorplantingsdrift van de Afrikanen overtreft de snelheid waarmee toiletten werden gebouwd. Willen de Afrikaanse leiders hun doel bereiken om het aantal mensen zonder eigen toilet met de helft te reduceren, dan duurt dit nog 150 jaar !

Ja, en dat is dus mede een reden om naar Europa te gaan, waar je toch een betere kans hebt rustig de ochtendkrant te lezen op je eigen Sphinx pot. Dit openlijk toegeven is enigzins beschamend, vandaar dat u hier weinig of niets over leest.

Zou het voor Europa niet beter zijn nog eenmaal wat geld bij elkaar te sprokkelen en dan een giga Porta Potti fabriek ergens in Mali neer te zetten ? Ruimte genoeg,  de helft van het huidige immigratie probleem opgelost en is de Ngor gered.

Het cursief gedrukte deel van dit artikel is een fantasie van onze dienstdoende redacteur, de rest berust op keiharde feiten.

Begrijpt u nu onze verzuchting dat het in Afrika niets werd, niets is en nooit iets wordt ?

De reden ? Die mogen wij i.v.m. de discriminatie regels in nederland niet plaatsen.

 

 


6 Reacties

 1. andre zei:

  kan ons toptalent keuning wimpie niet de ontbrekende potten naar de overkant slingeren vanaf zn steiger in griekenland? zomaar eventjes een gedachte

 2. Borisje zei:

  De moedige en gruwelijk sterke Afrikanen zijn moeilijk te temmen naar westers model. Libië kapot schieten is de grootste fout geweest van onze grote leiders.

 3. Theo Hofman zei:

  Doet me denken aan vroeger toen wij als kind op vakantie waren bij opa en oma in het Groningse Winsum (speciaal voor de zwijgende Karin Koster: waar ook de verwekker van wilhelmientje vandaan kwam) daar was voor de staande plassers plek achter het huis en via het gootje liep de plas dan in het Winschoterdiep.
  De rest van de behoefte werd gedaan op de kist met daaronder een ton die wekelijks geleegd werd.
  Voor ons als kind uit de grote stad was dat toch een hele belevenis het legen van de stronttonnen.

  Wat ik hier mee wil aangeven is, dat die westersewereld in de Sahara en dat soort gebieden ook de plee projecten (en alle andere projecten) direct op westers niveau willen plaatsen, zonder dat er hier ook maar enige vorm van riolering aanwezig is.
  Een trapje lager beginnen – in welk project dan ook – schijnt niet te kunnen.

  Maar dat kan ook niet anders als een NEPkoning een plee figuur slaat als hij zich laat influisteren, dat hij met een oranje plastic plee moet gooien (om populair over te komen) en zich daar later schuldig over voelt.
  Hij krijgt commentaar omdat er op de wereld mensen zijn die geen plee hebben.

  Hallo heb jij zelf nog een mening?

  Misschien had je verbaasd kunnen staan en je schuldig kunnen voelen dat er wekelijks geen strontwagen langs kwam, dan was je geloofwaardiger geweest!

 4. Björn zei:

  Als ik al die verhalen hoor, over Africa geen veranderingen, al dat geld daarheen maar het land bij de verkeerde mensen en niet bij de mensen die het werkelijk nodig hebben of er iets mee doen ter verbetering, is het dan zo raar dat ze naar europa willen, wat zou u doen?

  Ik weet het wel als ik de kans krijg

 5. Björn zei:

  Facebook, viel me op dat veel mensen in afrika aan het klagen waren dat er geen blanke banen meer zijn? wat dat dan ook mag beteken.

 6. yolo zei:

  Verwijs even naar “donkere vrouw neergeslagen door blanke”
  Maak je borst vast maar nat?
  -de blanken zijn in feite de slaven van de allochtonen-“die het voor hen kunnen opknappen”?

Comments are closed.