Euro, Griekenland… en EU, wat nu ?

Heeft u goed geslapen, niet tot gisteravond  laat moeten vergaderen en vanochtend om 11 uur weer aantreden om te trachten een zelf veroorzaakt probleem op te lossen, dat feitelijk onoplosbaar is zonder de een of de ander schade te berokkenen. Wij hebben er voorlopig maar een soort plaatjesboek artikel van gemaakt, omdat hiermee duidelijk wordt, dat met een eerste echte crisis die zowel de euro maar ook de hele EU aangaat, alle deelnemers met de handen in het haar zitten en geen oplossing weten.

Daarmee is feitelijk ook gelijk aangetoond, zoals alle zaken welke door politici aangegaan worden, maar met het echte leven te maken hebben, en bij voorbaat tot mislukken zijn gedoemd. Nog niet zo zeer omdat alle politici dom zijn, zeker geen kennis van zaken hebben, maar wel omdat er uiteindelijk slechts in iedere samenleving slechts een credo van belang is “money makes the world go round” en of het dan om een paar schelpen gaat die geruild kunnen worden tegen een kip bij een verborgen levende stam in Nieuw Guinea, of zoals wij nu meemaken Europa, het op wankele basis en uit Franse angst gebouwde drijfzand project, de EU.

Telkens slagen een groepje mannen en of vrouwen er weer in, gedreven door de wens tot meer aanzien , macht en geld een gemeente, land of continent in de vernieling te helpen en telkens staan burgers met een gezond verstand er bij , kijken er na en laten het toe.

Moeten wij de Grieken nog verder steunen, dat is de hamvraag . Als aan  de drang tot aanzien van velen wordt voldaan, dan is het antwoord JA.  Benader je de zaak gewoon met het greintje nog aanwezige boerenverstand, dan is het antwoord NEE.

Een land , dat al 30 jaar maar wat aanrommelt, krijg je niet in 3  of 5 jaar weer op de rails, en dat hadden politici met de nog steeds in Brussel aanwezige uitbreidingsdrang moeten weten. Net zo goed als Oekraïne, Moldavië, Albanië, Servië en een hele rits met andere onduidelijke economische kerkhoven niet bij een EU getrokken moeten worden uit overwegingen van aanzien. Aanzien van wie ? U? Wij?  Nee, Brusselse zakkenvullers, fraudeurs, oplichters, alle namen zijn van toepassing.

Maar goed er is nog een joker om Griekenland “te helpen”,  het Europees Stabiliteits Mechanisme (ESM) en ofschoon het feitelijk niet mag  daar in dit geval geld uit te halen, staat in clausule 4 van het Verdrag dat dit wel zou kunnen . Hoera voor de Brusselse apparatsjiks :

clausule 4

u ziet het er daagt hoop om het gezicht te kunnen redden. Wie heeft er centjes in het ESM gestopt ? Hier het antwoord :

ESM

U ziet  er is nog wel wat te halen, ofschoon je met 80 miljard Griekenland ook niet kunt redden. Dat brengt ons naar de vraag wie wil Griekenland eigenlijk nog redden. Volgende plaatje :

Top

Dat ziet er inmiddels ook niet meer al te florissant uit en toont aan, dat het met de Europese solidariteit inmiddels hard bergafwaarts gaat.

En dat wordt weer bevestigd door het bericht dat wij zojuist ontvingen ( 10.10 uur ) , de geplande top vergadering van de EU regeringsleiders van alle 28 EU landen is door EU leider Donlad Tusk op het laatste moment geannuleerd en zullen slechts de leiders van de 18 euro landen elkaar vanmiddag ontmoeten.

Wij kunnen ons voorstellen dat zeker een aantal EU regeringsleiders van landen die geen deel uitmaken van de euro zone, een dergelijke bijeenkomst niet zagen zitten. De economische groei van de niet euro zone maar wel EU landen toont aanzienlijk meer groei dan die van de euro broeders, dus waarom zou je, je in dit wespennest mengen?

Eurolanden

 

En met deze laatste grafiek mag toch wel overduidelijk worden aangetoond, dat zeker de euro economisch gezien o.a. ons land weinig tot géén voordelen heeft opgeleverd en wij beter buiten de eurozone hadden kunnen blijven.  Maar goed dat is de bekende koe onder de staart kijken.

Nog is het niet te laat, maar dat vereist echte mannen aan het roer. Uit de euro stappen en vervolgens ook de EU !

Leuk samenwerkingsverband vormen met de Grieken  🙂 , zijn net zulke corrupte rommelkonten als de Nederlanders !

 

 


8 Reacties

 1. Gerrit zei:

  Ook jullie weven de waarheid en de leugen door elkaar zo als het een “Demagoog” past. Wij hebben de grieken NOOIT gesteund, wij hebben alleen de banken gesponserd. De onwetendheid zijn wij inmiddels gepasseerd, de EU is door de “Elite” opgezet om Europa te vernietigen, middels schulden, massa immigratie en Proxy oorlogen wat dan vervolgens naar de derde wereld oorlog zal leiden met als doelstelling een wereld regering, en een wereld religie met de antichrist als wereldleider! En het trieste van alles is dat het ZE ook nog gaat lukken. Het einige positieve is dat ik hier door De Heer Jezus eindelijk als mijn/onze verlosser kann aannemen. De Bijbel is werkelijk GOD`s woord!

 2. John zei:

  Om met mensen samen te werken, of te handelen, heb je geen politici nodig.
  Waarom hebben we ze dan?
  Waarom blijft de meerderheid dit systeem verdedigen?

 3. jw zei:

  het gaat niet meer om de Grieken maar ze zijn in Brussel doods bang voor gezicht verlies. daar gaat het om en natuurlijk om de mooie baantjes die er voor het oprapen zijn in de EU.

 4. check zei:

  Arm Griekenland ??? !

  STUUR HET ROND DIT IS EUROPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ter overdenking nou ja , snel vergeten is zinvoller …

  De Griekse reders hebben de grootste handelsvloot ter wereld in
  handen: samen ruim 4100 schepen, goed voor 16 procent van de
  wereldhandelsvloot. Dat is meer dan de Japanners of de Chinezen.

  De Griekse rederijen verdienen meer dan de hele toeristische sector.
  In 2010 – 2011 is (nog) niet bekend – zagen de grote reders hun
  inkomsten stijgen tot 15,4 miljard euro. ( Het toerisme genereerde –
  toen nog – 9 miljard euro inkomsten )

  Toch vloeit van die rederij-miljarden haast geen cent naar de staat.

  De reders genieten sinds jaar en dag, via een netwerk van fiscale
  maatregelen, feitelijk een belastingvrijstelling.

  De fiscus kijkt hun rekeningen niet in. Elke Griekse miljonairsfamilie
  met aandelen in een rederij of in een maritiem consortium – samen zo’n
  duizend families – is op die manier vrijgesteld.

  Een goed geolied fiscaal paradijs. De reders bewaren hun geld in M A L T A
  Zwitserland of in Cyprus, in Liechtenstein of in Londen.

  De allerrijkste is Spiros Latsis, de zoon van de oude scheepsmagnaat
  John Latsis.

  De familie Latsis is ook actief in de scheepsbouw en de bankwereld.
  Zoon Spiros is bovendien de grootste aandeelhouder van Hellenic
  Petroleum.

  Op de lijst van de multimiljardairs in de wereld staat hij op nummer 68.

  Hij studeerde aan de London School of Economics, samen met ene José
  Manuel Barroso.

  In juni 2004 wordt Barroso voorzitter van de Europese Commissie.

  Twee maanden later, in augustus, is hij uitgenodigd voor een weekje
  vakantie op een pronkerig plezierjacht van de familie Latsis. Latsis
  heeft net PrivatSea opgestart, een exclusieve jachtclub die haar leden
  “een buitengewone ervaring aan boord van ’s werelds spectaculairste
  jachten” belooft. Inclusief de Alexandria, die met haar lengte van 400
  voet het op drie na grootste jacht ter wereld is.

  Daar waar Aegaeus zich in zee stortte, trekken Barroso en Spiros
  Latsis samen de zwembroek aan op het dek van misschien wel het meest
  luxueuze jacht op aarde.

  Een maand later keurt de Europese Commissie 10,3 miljoen euro subsidie
  van de Griekse staat aan de scheepswerven van de familie Latsis
  goed.Toeval?

  Of “ons kent ons, wie doet ons wat”

  Laat iedereen het lezen STUUR het door

 5. cruzio zei:

  De grieken worden verplicht hun tafelzilver aan europa te verkopen.Zelfde wat amerikanen met Ukraine doen.. Mooie hulp is dat….. en zo gaan dat soort landen terug naar algehele armoede……Stoppen met deze waanzin…

 6. Sjuad Kirosati zei:

  Deal met beperkte houdbaarheids datum.
  Jepoen D kan zo afvloeien,,,,,.
  Er rest nog net Een jaar Euprut daarna implodeert deze politieke kernbom naar een heuse burgeroorlog.
  Eea precies volgens het tijdenplan van de kabalistische Jezuieten,, een oorlog waar de wouters keesjannen jeroenen jan peters von baalens ruttes koks samsoms en vele vele anderen via tv beelden meebeleven,, de oranje radio van houd moet is dan uit de lucht.

Comments are closed.