VVD-ers blij, corruptiezaak Jos van Rey wordt weer uitgesteld

In menig VVD kamertje of gezin zal er opgelucht adem gehaald zijn, toen bekend werd dat de inhoudelijke behandeling van de zaak Jos van Rey alweer is uitgesteld. Wat onduidelijk heen en weer over zgn. verhinderdata, wanneer advocaten niet zouden kunnen, maar vooral het feit dat het OM nog wat tijd nodig blijkt te hebben voor meer gemanipuleerd bewijsmateriaal.Lezers zou het soms zo kunnen zijn, dat het OM dat de corruptiezaak Jos van Rey moet onderzoeken en van ellende niet meer wisten hoe ze e.e.a. in een goed dichtende doofpot moeten krijgen, hun oor even te luisteren gelegd hebben bij hun collega’s die de MH 17 zaak onderzoeken ?

Zo maar een gedachte die ons te binnen schoot, want ons land beschikt inmiddels over een legioen van experts als het gaat om frauderende, liegende en de waarheid verdraaiende politici en ambtenaren uit de wind te houden. De reden hiervoor is eenvoudig, je weet nooit wanneer je zelf als ambtenaar of politicus in dit land aan de beurt bent en dan is het goed en geruststellend als je op wat begripvolle collega’s ( ervaringsdeskundigen ) kunt terug vallen.

De advocaten van Van Rey , Gitte Stevens en van medeverdachte  Piet Pol, Peer Szymkoviac , lieten weten blij te zijn met het uitstel. De zaak zou oorspronkelijk einde dit jaar dienen, maar dat wordt nu volgend jaar. De advocaten, die wat vrijer in hun uitspraken kunnen zijn dan het O.M. dat in deze toch moet trachten een bepaalde schijn op te houden, verklaarden eensgezind dat dit uitstel ze goed uit kwam , omdat dit meer tijd geeft getuigen te horen. En op de achtergrond hoorden wij het O.M een zucht van verlichting slaken.

Inmiddels is men bij het O.M en de verdediging sinds 2012 met deze zaak bezig, maar pas januari 2015 werd er een officiële aanklacht tegen van Rey c.s. ingediend. U heeft het kunnen volgen, dit prachtige stukje vaderlandse Limburgse folklore , waar het verschil tussen waarheid en fantasie lijkt op de wereld van Grieken, Sicilianen of wat ons betreft oriëntaalse marktkooplui, die u trachten een oud tapijt aan te smeren.

Het O.M leek in deze op die oude diesel auto van uw buurman in de winter. Verschillende startpogingen, brachten slechts wat gerochel en blauwe wolken teweeg, een goede reden voor “buur” om er mee op te houden. Maar toen de buren vroegen wanneer hij de restanten van wat ooit een trotse auto was eens op wilde ruimen, werd met vereende krachten het vehikel aangeduwd en verdween het hoestend en proestend uit de straat. Ook het OM kent deze startproblemen , laat telefoontaps verdwijnen, kunnen getuigen niet traceren, kortom doen er alles aan om de gedaagden ruime kans te geven hun verdediging op te bouwen, zodat met een beetje geluk voor Jos en Piet, de zaak uiteindelijk geseponeerd kan worden.

Nederland kijkt met enig leedvermaak naar deze Limburgse komedie, stoot elkaar aan en herinnert aan soortgelijke lokale schandalen en schandaaltjes zoals van staatssecretaris Frans Weekers, die als troostprijs nu burgemeester van Heerlen werd of vraagt zich af hoe het zat met de capaciteiten van oud minister en KLM directeur Camiel Eurlings, de CDA hink stap springer die nu creditcards mag verkopen. En u bent toch niet VVD-er Mark Verheijen vergeten , het tweede Slaapkamerlid die het ook maar voor gezien hield, Mark afkomstig uit Baolder, dat gewone mensen Baarlo noemen.

Een zeer apart volkje daar in het Zuiden, gezellig daar niet van, maar om te zeggen dat zijn solide mensen daar kun je op bouwen….. dan moet je het toch ergens anders zoeken. Een burgemeester die wat rommelde in onroerend goed, zo maar een brandweerwagen liet verdwijnen, een andere die zijn herenliefde in het openbaar bedreef,  een hotel dat als bordeel fungeert en de manager niets in de gaten zegt te hebben.

Kunnen wij niet zorgen voor een Limexit, die jongens daar vermaken zich ook zonder EU en Haags gezag opperbest. Rest de vraag wie de VVD maatjes aan nog wat leuke klussen helpt ?


8 Reacties

 1. Theo Hofman zei:

  Bij het clubje van de Veel Verkeerde Declaraties daar moet je het wel van je vrinden hebben, maar zal de onderste steen toch altijd boven komen?

  Alleen zolang ze mogen verrotten een STEENTJE aan te wijzen om mee te beginnen, komt zelfs de tweede steen niet naar boven!

  U kunt straks weer gaan stemmen hoor, zelfs op Josje!

 2. Willie zei:

  Volgens pas geleden uitspraak mag een bestuurder in dit geval een wethouder best fraude plegen als deze er zelf niet beter van wordt. Dus bv wel zijn vriendenclub.

 3. guy53 zei:

  Limexit nog morgen,Brabant doet mee en sluiten ons aan bij Vlaanderen.Die Kaaskoppen mentaliteit moet men in Limbra nu 1maal niet.Anderen de les lezen en zelf nog ’n graadje erger zijn.Wordt sowieso tijd om dit te doen,want over 50j ligt die Hollandse drekpoel op de zeebodem.Glooiende heuvels en meanderende beken zijn toch oneindig veel inspirerender dan ’n wei,’n sloot en wat schijtende koeien!Laat ze toch de herenliefde bedrijven(komt trouwens uit Leiden!) en is geïmporteerd van de A’damse (k)Anaal Parade,NL’s top toeristen attractie.In vunzig- en voosheid hebben de Generaliteitslanden nog ’n hoop te leren van die Hollandse darmtoeristen.

 4. Solo zei:

  Goed zo, @guy53, geef ‘m van katoen! Tóch is het een gezellig artikel van GN over onze gezellige en gastvrije vlaaienbakkers.. Bijna op z’n Limbo’s geschreven, met een lach en een traan tussen de regels door.
  Beetje overdreven dat de Limburgse pers af en toe komt met ‘Palermo aan de Maas’, als troetelnaampje voor de eigen, wonderschone provinciehoofdstad. André Rieu heeft er immers al lang geleden ‘Schönbrunn’ van gemaakt.

  De Limburgse ‘misdaad’? Kruimels, peanuts. Gewoon ‘business as usual’. Zelfs de restanten van de wietteelt zijn intussen vertrokken naar ‘Boven de Moerdijk’. Iedereen (ook GN) weet natuurlijk dat dáár de kanjers en witte boorden zitten van de georganiseerde penoze. Zuidas en Binnenhof voorop.

  Maak je niet druk en ga gewoon door met het organiseren van hetzij Carnaval, hetzij het volgende O.L.S., het Oud Limburgsch Schuttersfeest, voor beide Limburgen. Al moet je hoop op een ‘Limexit’ en aansluiting bij de Vlaamse buren toch enigszins worden getemperd.
  Dacht je soms dat de Grensmaas alleen vanwege het overstromingsgevaar behoorlijk wordt uitgediept?

 5. Theo Hofman zei:

  @ gay53

  Gezien uw reactie, bent u bent blijven steken in de sub regionale bijrol van uw woonomgeving!

  Neem de opmerking mij niet kwalijk, hij is van u (30/7) en ik vond hem heel aardig!

 6. guy53 zei:

  Theo Hofman @gay53:geestig dat je zelfs e-mail adressen “homoniseert”.Heeft iets demonisch.Woon niet onder en boven de Moerdijk.Als ik moest kiezen,dan eronder. Van die Hollandse schraperigheid wordt je niet echt opgewonden. Zuiderlingen zijn meer service gericht en hebben in ’t algemeen ’n hoger gemeenschapsgevoel. Juist daarom wordt ’t als “anders” ervaren.Sluit meer aan bij Midden Europa dan bij de Stad aan de Rand.Met Carnaval en OSL heeft dit niks van doen.Je moest ‘ns weten hoeveel Limburgers die periode ontvluchten,verziekt door bezopen Hollanders.Niet voor niets was de Limes de grens v/d beschaafde wereld.Ten noorden ervan begon ’t woeste en onherbergzame Germania waar geen weldenkend mens zich begaf (Tacitus).Dat is gewoon nu nog steeds zo! Enjoy!

 7. Theo Hofman zei:

  Okee mijn beste, dan hier een geen weldenkend mens in uw optiek, wat ik respecteer!

  Echter dit artikel gaat over Josje, een corrupt wethoudertje uit Limburg dat wordt beschermt door zijn vrinden en stemmend Limburg.
  Even voor de duidelijkheid, de ten laste legging door het OM bevat 8 punten, waar onder bedragen tussen de € 1.190 en € 175.000 .

  Als een bijstandsmoeder ongewild € 10 verkeerd invult op haar papiertje, vindt elke Slimburger dat zijn zuurverdiende belasting euro goed moet worden beschermt, dus aanpakken dat wijf met een ferme boete, we zullen haar leren om te frauderen met ons geld.

  Maar Josje van de Veel Verkeerde Declaraties, die heeft zo veel goeds gedaan voor ????, WIE ???? ZICH ZELF, dat hij iedereen nog wel even op de kop kan schijten en ze stemmen weer op hem!

  Maar als @guy53 en @ solo hier uitsluitend al het goeds willen aanprijzen over Slimburg , dan moeten jullie wachten tot hier een artikel over die regio wordt geschreven of als vrijwilliger gaan werken bij de VVV Limburg!

  Ik groet u met een glimlach!

 8. Sjuad Kirosati zei:

  Kwestie van het hofje goed schoffelen,, dat daar een cordon agenten voor doorbroken moet worden,, een cordon journalisten met de steel bij het hofje weg geslagen moeten worden een cordon rechters verzuipen in de vijverhof,, kan leiden tot een gezond bloemenhofje.
  Of gewoon bij de volgende stemronde Massaal foutief stemmen,,,, Opzouten jullie moet de boodschap zijn,, rennen voor je leven naar de Brusselse ondergrondse stad die inmiddels groter is dan de bovengrondse.

Comments are closed.