EU dreigt tussen wal en schip te vallen

Op zichzelf geen slechte gedachte, want dat zou een algemene revolutie van Europese burgers die het amateuristische gestuntel van een paar dames in heren in Brussel beu zijn in een klap oplossen. Geen zwemvesten voor de Junckers, Schulzen, en andere ego trippers, geen telefoontje naar de EU reddings- centrale om je te komen redden, voor het eerst dat wij “verzuipen ” met enig leedvermaak zouden aanzien.

Maar het is ernstiger. Als u de media van de laatste 2 weken volgt, zal het u niet ontgaan zijn, dat vrieskou die in de lucht zat tussen de VS en Rusland langzaam aan het verdwijnen is. Lof van Obama richting Poetin voor de bewezen hulp toen het ging om het beëindigen van de sancties tegen Iran i.v.m. het atoomprogramma van dat land. Schouderklopje terug, graag gedaan, voorzichtige vermindering van de sancties waar ook de VS een voorstander van was tegen Rusland n.a.v. een zaak waar premier Rutte inmiddels wel een breuk van zal hebben door het uitzoeken van de oorzaak en het aanwijzen van de schuldigen.

De dagelijks stijgende kosten voor de opvang van asielzoekers, oorlogsvluchtelingen, kortom deurkloppers is in de laatste plaats mede te wijten aan het Amerikaanse gedrag in het Midden Oosten, Centraal Asië, waardoor grote groepen verdrevenen hun heil zoeken in Europa, de EU de rekening betaalt en de VS stilletjes in het vuistje lacht, vanwege de groeiende onenigheid in Europa, waar de Amerikanen met name in Oekraïne handig gebruik van maken.

“Europe pays while the US slays” is het devies en dat lukt buitengewoon goed. Nu moet gezegd worden dat de Amerikanen een jaren lange ervaring hebben als het er om gaat conflicten ( in Amerikaanse politieke ogen) op het terrein van een ander uit te vechten en daar de rekening te laten liggen.

Naar schatting 1.5 miljard heeft de Duitse industrie verloren door de opgelegde sancties, die nu door de Amerikanen als het gaat om de eigen industrie, trachten te verlichten. EU lakeien tekenden bij het kruisje toen het er om ging sancties tegen de Russen in te stellen, terwijl de handel tussen de VS en Rusland maar een fractie is van diegene tussen de EU en Rusland en de Yanks vanaf het begin minder getroffen werden.

In een interview tussen Obama en Thomas Friedman van de New York Times stelt Obama dat de overeenkomst met Iran niet mogelijk geweest was zonder de hulp en ondersteuning van Rusland.  Verder vertelde hij, dat hij van mening is dat de Russen nu bereid zijn om te bemiddelen in de oorlog in Syrié waar zij een sleutelrol in hebben.

Zonder enige voorwaarden vooraf zijn de rebellen in Oost Oekraïne begonnen met het terugtrekken van hun zware wapens, iets dat slechts verklaard kan worden door zachte Russische druk en van de zijde van Rusland gezien moet worden als het voorzichtig zwaaien met de vredespijp. De VS en Rusland hebben kennelijk besloten de zaak daar niet verder te laten escaleren temeer de plannen om “Fracking” te bedrijven in Oekraïne ook in de ijskast zijn beland. Er is genoeg olie elders om een dergelijke riskante operatie aan te gaan.

Nu zou je denken dat dit soort zachte trillingen in het aardbevingscentrum van de EU voor enige aandacht zouden zorgen, want dat zou betekenen dat de EU de grote verliezer dreigt te worden, politiek en financieel. Maar niets van dat al. De EU en dan met name Frankrijk en Duitsland zijn nog steeds van plan de bankensector in Oekraïne op poten te helpen, terwijl Oekraïne niet bij de EU behoort en dit slechts een uitvloeisel kan zijn van de wensen uit Washington. Daar is de interesse echter al tanend.

Terwijl je zou zeggen laten wij redden wat er nog te redden valt, rollen EU politici als een stel jonge honden over elkaar heen om er voor te zorgen dat hun beeld iedere dag de media haalt.

De EU zou wel eens tussen wal en schip kunnen gaan vallen en er is geen reddingsboot in de buurt.

                                                    Ceterum censeo EU esse delandam

 

 

 

 

 

 


1 reactie

  1. lavender zei:

    Het hele vluchtelingen probleem is een bewuste agenda 21 strategie om Afrika en Midden Oosten leeg te ruimen van de “useless eaters’. Maw we exporteren het armoede probleem naar onze economische concurrent Europa. Kunnen ze fijn daaronder bezwijken

    En zo slaan we twee vliegen in een klap onze economische concurrent wordt onder het smoesje van vriendschap en verdragen onderuitgeschoffeld en de gebieden worden via huurlingelegers gefinancierd door de CIA zoals issi isil al quada boko haram al nusra etc, leeggeruimd zodat Amerikaanse bedrijven fijn kunnen binnentrekken en zonder al te veel pottekijkers daar de grondstoffen uit de grond kunnen roven.

    Kinderlijk simpel plan. De politici en msm kijken bewust de andere kant op want ja die horen, bij het plan via de vele lucratieve baantjes en klusjes die zo leuk bijverdienen

Comments are closed.