Algemene Beschouwingen : Geen messen slijpen maar waterpistooltjes vullen

Om de burger toch het idee te geven dat het menens is tijdens het 2 dagen durende Algemene Beschouwingen debat  in de Tweede Slaapkamer, gaf de krant van slapend Nederland de toon aan : ‘Oppositie slijpt de messen ‘ en dan blijkt bij wat ‘googelen ‘ dat de leden van de Kamer een beetje lijken op de scharensliep die vroeger langs kwam, waarna u de messen nog botter terugkreeg dan afgegeven. Al jaren worden in de Kamer de messen geslepen, maar bloed vloeit er nooit.

Daarom dat wij ondanks het voor de tribune afgestoken verbale vuurwerk met meer blindgangers dan echte mooie vuurpijlen wij het maar houden op ‘waterpistooltjes vullen’ , want  de burger die nog wel in staat is deze schertsvertoning te volgen  zal snel tot de conclusie komen dat het weer het bekende Haagse list en bedrog verhaal is.

De ouderen zouden er eerst op achteruit gaan, toen beek er nog ergens een potje te zijn, dus misschien weer niet en nu blijkt nadat onze nationale buikspreekpop Willemsen dinsdag nog zei : Voor gepensioneerden en mensen met een uitkering blijft de koopkracht op peil’ nu uit de de koopkrachtplaatjes van het ministerie van Sociale Zaken blijkt dat van  de 7,1 miljoen Nederlandse huishoudens er 16 procent niet op vooruit gaat. Dat zijn ruim 1,1 miljoen huishoudens. Zij leveren in of blijven op de nul staan. Onder hen bijna 700.000 gepensioneerden en 130.000 uitkeringsontvangers. Sommige mensen gaan er zelfs 10 procent op achteruit. Foutje ?

Bij Justitie is het helemaal een lappendeken geworden die meer door de haastig aangebrachte vodjes bij elkaar gehouden wordt. De kosten van de deurkloppers opvang zouden ons land dit jaar 1 miljard gaan kosten. Opvallend is dat voor de opvang van nieuwe asielzoekers € 836 is uitgetrokken, hetgeen zou betekenen dat de opvang van de reeds in ons land verblijvende deurkloppers rond de €170miljoen zou kosten. Echter verblijven er naar schatting reeds 40.000 deurkloppers in ons land zonder de toestroom van dit jaar. Er vanuit gaande dat de opvang minimaal € 30.000 per hoofd kost betekent dat de kosten reeds € 1.2miljard bedragen en de totale kosten dus niet 1 maar 2.2 miljard gaan bedragen!!

Het is overigens interessant dat het kabinet en de politieke partijen altijd hebben getwijfeld aan de woorden van Geert Wilders dat een opvang per jaar € 35.000 kost, terwijl Den Haag nu zelf ook ongeveer op dat bedrag uitkomt.

Het is toch een rommeltje bij Justitie en Veiligheid, waar Minister Ard van der Steur uitgerekend op Prinsjesdag een tot nu toe geheim gehouden rapport over de veiligheid in ons land naar buiten brengt en waaruit blijkt dat door bezuinigingen bij het OM de veiligheid te grote risico’s met zich mee gaat brengen.

Zo maar even twee grepen uit deze jaarlijkse kolderparade, die de burger het gevoel moeten geven dat hij in een democratie leeft, terwijl de rampzalige VVD / PvdA coalitie ter wille van de baan als Minister President voor Mark Rutte alles in een leugenachtige keiharde wurggreep heeft. De kans dat een Eerste Kamer daar nog wat aan kan veranderen betwijfelen wij ten zeerste.

Wij zullen u dan ook niet verder lastig vallen met ons commentaar, maar dat dit niets meer met democratie te maken heeft en alle politieke partijen op hun eigen wijze hun spelletje meespelen, hoeven wij u toch niet nader uit te leggen ?

wim

 


5 Reacties

 1. Solo zei:

  IJskonijn Rutte verkleint het asielzoekersprobleem tot de bananenschil waarover ook hij zal uitglijden.

 2. Theo Hofman zei:

  En alle Wilders fans tegen de haren in strijkend, maar o zo de waarheid!

  Gisteren had hij Buma kunnen afmaken door een opmerking te maken dat er regelmatig berichten zijn verschenen dat er Christenen overboord zijn gesmeten door moslims tijdens de overtocht.
  Moslims die hier door u als Christen in de watten worden gelegd omdat dat volgens uw Christelijk geloof dat zo hoort!

  Vandaag had hij Rutte kunnen afmaken door op te merken dat het geen honderduizenden zijn maar meer dan een miljoen van die geldwoven al reeds zijn binnen gekomen in Europa!

  Ook had hij kunnen opmerken dat Merkel het station van München alleen heeft gesloten vanwege het oktoberfest en verder voor niets anders!

  Vandaag had hij kunnen opmerken dat de 7.000 “asielzoekers” die opgenomen zouden worden in znederland volgens de verdeling van Brussel, de afgelopen 14 dagen reeds binnen zijn gekomen.
  De grenzen kunnen dus NU worden gesloten!

  Wilders zou kunnen oproepen tot een grote demonstratie tegen de verdere binnenkomst van de vernietegende pestzooi en voor het NU permanent sluiten van de grenzen.

  Als hij maar een van bovenstaande punten naar voren had gebracht, was het een VENT geweest.

  Maar NEE, HELEMAAL NIETS!

  Wilders was een WATJE en wie dat nu nog ontkent moet tot echt zijn ogen sluiten en achter zijn eigen luiken kijken!

  En ziet dan, HELAAS, HELAAS, HELAAS, HELEMAAL, NIETS!

 3. Solo zei:

  @Theo Hofman:

  Stukje gemist? GW ging weldegelijk tekeer en riep herhaaldelijk op tot verzet, vertrek van het kabinet en een referendum over het vluichtelingenprobleem. Zelfs Pechtold (D66) leek daardoor plots zijn tong te hebben ingeslikt en een geschrokken Jan Vos (PvdA) noemde (achteraf) de uitlatingen van Wilders ‘fascistoïde’ .
  Toch zei GW niets anders dan wat de meeste landgenoten al lang weten: “Dit Huis vertegenwoordigt het volk niet meer”.
  Een waarheid als een koe, alleen was het op deze plek, HET HART VAN DE NEDERLANDSE ‘DEMOCRATIE”, nog nooit zo duidelijk gezegd. Geen wonder dat de Tweede Slaapkamer met een ruk overeind kwam.

  Je hoeft absoluut geen fan van hem te zijn om te weten dat Wilders bij deze gelegenheid TERECHT appelleerde en dat hoogstwaarschijnlijk deed namens een groot deel van de Nederlandse bevolking.

 4. Theo Hofman zei:

  @ Solo

  Weinig stukjes gemist!

  Wilders heeft uitsluitend geroepen dat HET VOLK in verzet moet komen en zou moeten komen.

  Dit soort retoriek horen en lezen we overal en al jaren lang en dit volk en is ook zijn achterban, doet NIETS.

  Als voorbeeld, het referendum van pow loopt voor geen meter, wat van te voren absoluut niet was verwacht dat dit zo moeilijk zou verlopen.
  Zelfs de veiligmeester die eerst nog te kennen gaf dat het volk niets weet van de Europese politiek en daarom nooit zeggenschap mag krijgen, was plotseling voor.
  Er bleek namelijk dat het referendum het toch niet ging halen!
  Allemaal -vooral jonge- kijkers die het allemaal zulke leuke pownet programma’s vinden en die jongens als Roos stellen zulke leuke vragen aan politici.
  Maar als ze dan iets kunnen invullen op hun KUTschermpie zijn ze daar te lamlendig voor en dan denkt zeker Wilders dat het volk de straat op gaat?
  Zelfs zijn achterban is te LAMLENDIG en dat weet hij zelf ook wel.

  Hij had kunnen zeggen, Zaterdag 26 september op het Malieveld te Den Haag organiseert de PPV een landelijke demonstratie, met bijvoorbeeld het thema “de grens vsn het volk is bereikt”!

  En dat SOLO heeft Wilders NIET gedaan!

  Nee Solo, iedereen ROEPT net zo vaak, als iedereen POEPT!

  Ok, hij heeft het over een NEP-PARLEMENT, poe poe!
  Ze lullen twee dagen over drie cijfers achter de komma en dan komt Wilders met een voorbeeld van 50%, 60%, 70%, van de bevolking is tegen de komst van asielzoekers zegt hij en in zijn voorbeeld zit dan maar liefst 20% tussen.

  Nee Wilders had moeten komen met iets concreets?
  Bijvoorbeeld, in week 37 kwamen er volgens de door u naar buiten gebrachte cijfers 3.200 asielzoekers binnen, nog geen 500 per dag. Maandag kwamen er 600, woensdag 700 en vandaag (vrijdag) 750.
  Dit is een NEP-PARLEMENT, dit parlement brengt wel cijfers naar buiten maar het weet niet wat er naar binnenkomt want het komt van alle hoeken en gaten dit land naar binnen spuiten!
  Daar had niemand en dan ook NIEMAND ook maar iets tegen in kunnen brengen.
  Snsp je nu wat ik bedoel?

 5. Solo zei:

  @Theo Hofman: we snappen ‘t, yes.
  Niets concreets? Wel dus. GW stelde voor om eerst een inhoudelijk, fundamenteel debat te hebben over probleem nr. één, de enorme instroom van asielzoekers. Dat is niet goed voor het land, niet voor de oorspronkelijke inwoners, maar OOK niet voor de nieuwe burgers. Diverse redenen. Resultaat? Nope.
  Ging niemand in mee, wat moet je dan?
  Concreto 2: grenzen sluiten, zoals ook Duitsland de facto doet. Als (tijdelijke?) noodmaatregel. Weggehoond. De meute, incl. Rutte, bleef zeveren over opvang in de ‘regio’ als ultieme oplossing. Misschien pas over járen en in de tussentijd barst het land uit zijn voegen en spuit nog meer NL-geld naar Brussel, waar ze ook al met de handen in het haar zitten.
  Concreto 3: ‘nepparlement’ Auw! Dat deed blijkbaar echt wel pijn. De bewijzen voor deze stelling kan iedereen dagelijks zelfs uit de massamedia halen.
  Concreto 4: “Rutte, pak je biezen!” Niet opzienbarend als uitnodiging, maar het antwoord wel: “Maar dan duurt het vier maanden tot nieuwe verkiezingen en dan gebeurt er in die tijd niets!!!”
  (Nieuwe verkiezingen of niet, er gebeurt sowieso niets, dus laat die verkiezingen maar komen).

  Had GW meteen concreet tot actie moeten oproepen? Slechte timing, want ook GW is politiek en ook GW heeft een ‘agenda’ (én ervaring met mislukte acties).
  Bovendien verkeert het land in een humanitaire roes van medemenselijkheid. Sfeertje van ‘Haïti’ (aardbeving) en giro 555. Totdat de gevolgen van de toestroom van een kwart miljoen mensen p/jaar echt voelbaar worden. Totdat de tijdelijkheid duurzaamheid blijkt te zijn.

  Intussen durft niemand uit de politiek (ook Wilders niet) te reppen over de werkelijke oorzaken van de volksverhuizing: de Amerikaanse/westerse oorlogsspelletjes all over the world. Zolang dat niet ophoudt komt er geen einde aan de massale volksverhuizingen.

Comments are closed.