Kabinet zet nieuw wapen in TEGEN Nederlandse huizenzoeker

Terwijl Den Haag inmiddels is wakker geschrokken van het groeiende hoeveelheid handtekeningen die de actie GeenPeil oplevert en de partijen zich afvragen hoe zij dit zelf bedachte democratische middel kunnen voorkomen, de eerste reactie was gewoon , indien het aantal benodigde handtekeningen er komt, deze naast ons neerleggen, hetgeen te maken heeft met de democratie in ons land en heeft het kabinet er tevens nog een schepje boven op gedaan om  nu de Nederlandse huizenzoeker het leven nog zuurder te maken.

En dat zuur maken is mede bedoeld om de inmiddels iedere dag in vele kranten en TV programma’s doelgroep, namelijk de tsunami van deurkloppers het leven te veraangenamen, d.w.z. zo snel mogelijk een sociale woningwet woning toe te wijzen, zodat de hele straat kan gaan mee integreren.

U leest het goed de hele straat, want dat is wat er op niet al te lange tijd van u verwacht wordt. Dat dit de zoveelste politieke droom is die niet zal uitkomen, is de mislukte integratie van diegenen die in de jaren ’60 op uitnodiging naar ons land kwamen, ofschoon slechts  op tijdelijke basis. Maar toen met name de PvdA de unieke kans herkende om door deze Rif en Turkse Hooglanden bewoners permanent in ons land te houden zij een vaste extra  kiezersgroep zouden krijgen, was het hek van de dam.

Ondanks dat de poging tot integratie volkomen is mislukt, zelfs de politiek geeft dat nu volmondig toe,  gaat het gezegde ‘ een ezel politicus stoot zich niet twee maal aan de zelfde steen ‘ niet op. In tegendeel, als je de middelde politicus zou vergelijken met en ezel, dan liep dat beestje nu slechts nog rond op geamputeerde stompjes.

Maar goed, hier de officiële bekendmaking :

Een gewilde sociale huurwoning heeft meer waarde voor huurder en verhuurder. Om de marktwaarde mee te laten wegen bij de berekening van de huurprijs, geldt per 1 oktober 2015 een nieuw puntensysteem. De belangrijkste wijziging is dat de WOZ-waarde van de woning mee gaat tellen in de berekening van het aantal punten.

Op zich zelf lijkt dat een onschuldige wijziging, of zit er toch een addertje onder het gras ? Wij lezen even verder:

Onderdelen die niet meer meetellen in het puntensysteem:

Per 1 oktober 2015 geldt een nieuw puntensysteem . Hierdoor tellen de volgende onderdelen niet meer mee bij de berekening van het aantal punten:

 • woonvorm;
 • woonomgeving;
 • hinderlijke situaties;
 • schaarstepunten.

Moeten wij het nog duidelijker maken ? Vooruit….

Het nieuwe puntensysteem zal  bij nieuwe huurcontracten leiden tot het optrekken van de huur tot de maximale huurprijsgrens, en daar zit het geheim van den Haag. Door de huurprijzen zo hoog mogelijk op te trekken, wordt een doorstroming beoogd. Op zich zelf niet verkeerd, want als je jaren geleden in een sociale huurwoning trok , inmiddels van commies der derde rang , misschien wel hoofdcommies geworden bent, dus meer bent gaan verdienen, is het niet onredelijk eens te gaan denken aan het wonen in een duurder huis. Er komen dus goedkopere huizen vrij, althans dat is de bedoeling.

En wat doe je dan als overheid met die ‘honderduizenden’ leeg staande goedkope sociale huurwoningen ? Naarstig overleg in den Haag volgt. ‘Ja natuurlijk, daar stoppen wij deurkloppers in, nu die Nederlanders toch moeten opstappen en al die lege woningen achter laten. Geniaal, want deurkloppers hebben zoals u weet bij het betrekken van een woning een streepje voor, dus , toegegeven wat lastig voor de eenvoudige eigen burger maar deurkloppers zorgen gezamenlijk voor het oplossen van een probleem dat ons land anders keihard zou treffen !

Had u het kunnen bedenken ? Waarschijnlijk niet, maar u bent ook geen ambtenaar of politicus. En mocht u denken dat dit ook weer wat extra centjes voor de overheid oplevert dan…….

…… heeft u gelijk en kunnen ze daar weer leuke dingen voor zichzelf mee doen !


4 Reacties

 1. Theo Hofman zei:

  Grote kanttekening!

  Na de zin, en mocht u denken dat u dit ook weer wat extra centjes voor de overheid oplevert dan …..

  volgt er tot mijn grote verbazing, heeft u gelijk en kunnen ze weer leuke dingen voor zichzelf mee doen!

  GEPLAATSTE DEURKLOPPERS BETALEN HELEMAAL NIETS!

  In geen jaren zullen ze iets betalen, dus welke extra centjes voor de overheid gaan ze opleveren.
  Het overgrote deel wat nu het eerst geplaatst wordt zijn de alleenstaande mannen die de rest op kosten van de gemeenschap over laat komen en vervolgens recht hebben op een ingericht groter huis.

  Vervolgens wordt het gezin weer gedurende de periode dat het gezin weer aan elkaar moet wennen (en dat kan HEEL lang duren) van alle gemakken voorzien!

  Dus wederom, welke extra centjes gaan ze voor de overheid opleveren in de huisvesting?

  € 0,00000000 , ze gaan juist onvoorstelbaar veel centjes kosten, in lengte van jaren!

 2. AG zei:

  Geachte lezers,

  MENSELIJKE WEZENS ZIJN ONBEGRENSD!.
  ================================

  EN IN STAAT ZICHZELF VOOR DE GEK TE HOUDEN!
  ==========================================

  EN ER IN TE GELOVEN!
  =================

  Onze elite ,of het nou gaat om politici,journalisten,rechters,subsidie slurpers of ambtenaren,is volledig de weg kwijt.Elk gevoel voor realiteit is verdwenen.
  Elk gezond verstand wordt overboord gezet om de werkelijkheid te ontkennen.
  Niet alleen deze situatie leidt de gehele Nederichlandse elite.
  Namelijk zij praten alles goed,war krom is recht.
  Alles relativeren ze weg.Goed en kwaad,logica en gezond verstand,het is 1 grote grijze streep geworden – zonder begin of eind.
  Het enige morele ijkpunt dat ze nog hebben is; als het de moslims maar niet irriteert – want dan zijn ze wel tegen een kwestie van respect?
  Je zou toch verwachten dat er hard wordt ingegrepen,maar nee hoor dit kabinet van meisjes en jongens zonder enige ervaring sluit de gevangenissen en bezuinigt op politie omdat zij de realiteit anders wenst.

  WIJSHEID WORDT UIT NOOD GEBOREN!
  ==============================

  Je zou toch verwachten dat de explosieve stijging van het aantal gelukzoekers,daardoor het asielbeleid strenger wordt. Maar in dit landje wil men gelukzoekers twee – onder – een – kap woningen geven met alles er op en eraan, en een levenslange vorstelijke beloning genoemd uitkeringen,etc,etc.
  Terwijl onze bejaarden een mooie————–Luierdag krijgen,en tot hun dood thuis moeten gaan wonen,help,help,dat kan toch niet waar zijn,wel hoor!
  Je zou verwachten dat de politie keihard optreedt tegen moslim – kolonisten.
  Maar als de tegels naar de politie wagens vliegen,herbenoemt de Haagse – kliek deze realiteit gewoon tot baldadigheid.
  Probleem opgelost,en van de rechter krijgt het tuig dat de politie aanvalt geen dubbele straf maar een taakstraf.
  Probleem;in opdracht van de elite breekt dit kabinet record op het gebied van de massa – immigratie.
  De juiste aanpak zou zijn de grenzen dicht voor gelukzoekers uit moslimlanden.
  Het smijten met miljarden in de fabrieken zoals, met uitkeringen,en de zieligheids industrie moet stoppen.
  Aanpak;geen cent meer naar deze oplichterij.Voorbeeld Rotterdam de tweede stad in Nederichland had in 2012 een allochtone meerderheid.

  Je zou verwachten,dat zou je denken dat de stekker er uit gaat,maar er gebeurt niets.
  DE ELITE EN HET KABINET HOUDT HAAR ROZE BRIL OP.
  ==========================================

  Voor hen geld – de waarheid bestaat niet,dus zoek iets dat er op lijkt.

  Dus vrij spel voor de asiel industrie.

  Waarom?
  Omdat wij echte Nederichlanders het toelaten!

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 3. C zei:

  Nee, nee, nee. Het gaat niet om het bevorderen van doorstroming (in Amsterdam werden sociale huurwoningen jarenlang op de aantrekkelijkste plekken gebouwd, daar ga je niet weg ook al gaat er voor die plek een markthuur betaald worden), maar om iets anders.

  Het gaat om het tegengaan van het verwijt dat asielzoekers wel een sociale huurwoning (met voorrang) krijgen en Nederlanders (in dit verband: allo of auto doet er niet toe) daarom langer op een huis moeten wachten. Nu werd dat altijd al tegen gesproken, dat het voorrang geven aan de een niet ten koste van de ander gaat, maar dat zal zo langzamerhand wel helemaal niemand meer geloven.
  Dat verwijt vang je af door zo veel mogelijk woningen uit de sociale sector te trekken, en die vervolgens dan toe te wijzen (de zakken van de belastingbetaler waaruit de staat steelt zijn er diep genoeg voor, zelfs als ze inmiddels leeg gestolen zijn) aan asielzoekers.

  En zie het wonder zich voltrekken: asielzoekers hebben niet langer voorrang bij de toewijzing van sociale huurwoningen, zij redden zich immers (met uw geld) op de vrije markt.

  Het is dus meer perfide dan de auteur meent.

 4. Solo zei:

  Het kabinet blokkeert de (sociale) huurmarkt al jaren bewust. Met dit soort ‘pienter beleid’ wordt de woningzoeker naar de koopmarkt gedreven om de zeepbellen aldaar in stand te houden.

  Wat de nieuwkomers betreft heeft @Theo Hofman natuurlijk gelijk: ze kosten bakken vol geld. Volgens ‘Spiegel’ heeft Schäuble voor Duitsland al miljarden klaar gezet uit een reservefonds dat oorspronkelijk bedoeld was als aflossing op de staatsschuld. Die ‘luxe’ kennen wij niet.
  In Nederland zullen door de toename van het aantal asielzoekers flinke gaten vallen in de Rijksbegroting. Omdat het begrotingstekort niet verder mag oplopen, zal er hoe dan ook op andere publieke uitgaven moeten worden bezuinigd en/of de belastingen op de gebruikelijke ‘pientere’ manier moeten worden verhoogd.

  Binnenkort zal iedereen begrijpen dat het vluchtelingenprobleem niet slechts door middel van ontkenning, liefdadigheid en een Giro 555 rampenactie kan worden opgelost.

Comments are closed.