Veel vraagtekens bij dood van verdronken Syrisch jongetje – het “verhaal” van de vader + update

Wij, en velen zullen ons dat misschien kwalijk nemen, plaatsen een aantal vragen bij de dood van het Syrische jongetje, die volgens de media verdronk en aanspoelde op het strand in de buurt van de Turkse kustplaats Bodrum.

Wij laten u eerst een Engelse vertaling lezen van wat de vader van het jongetje Aylan Kurdi aan de Syrische oppositie radio Rozana vertelde :

There were 12 of us on board the small fiber fishing boat, which was only about five meters tall. Only a short while into the trip, waves became significantly high. The Turkish smuggler jumped into the sea and escaped, leaving us alone to grapple with the waves. Our boat capsized, and I held on to my son and wife while we tried to cling to the inverted boat for an hour. My children were still alive, then. My first son died because of high waves. I had to leave him to save my other child.” Abdallah bursts into tears, and continues: “My second child died, and I saw foam coming out of his mouth. So I left him to save their mother; but I found that my wife had also died. I remained in the water for 3 hours, until the Turkish Coast Guard reached and saved me. “

Er zijn een aantal punten in het interview die ons opvallen :

 • Om te beginnen hoe kan de vader zo snel een interview geven aan een Syrische oppositie groep, terwijl hij weer terug in Turkije is.
 • Een uur na het vertrek ( plus minus 3 uur in de nacht ) , volgens de vader , stierf zijn eerste zoontje, hoezo ? De 5 meter lange vissersboot was omgeslagen, hoe of wie hield de jongen vast ?  Liet de vader zijn zoon los, waardoor deze verdronk en belangrijker terwijl het midden in de nacht was, dus pikkedonker, weet de vader dat zijn zoon na een uur stierf ?
 • Hij liet hem gaan om de anderen te helpen, maar die stierf ook en inmiddels was de moeder ook gestorven ! Hoe kon de vader dat zo precies vertellen, want als ook de moeder inmiddels gestorven was, had zij de boot losgelaten en was weggespoeld.

Indien de familie zich aan de omgeslagen  boot vasthield en om wat voor reden hiertoe de kracht niet meer had, hadden zij de boot los gelaten en waren weggedreven. Echter de vader beweert zowel zijn 2e zoon pas stierf toen hij bij hem was ?? en dat de moeder reeds gestorven was.

De boot had een uur gevaren alvorens hij kapseisde , dus circa 10 kilometer afgelegd. Het lichaam van de aangespoelde jongen werd ’s morgen vroeg gevonden , dus moet de stroming op zee zo sterk geweest zijn, dat het lichaam in een uur of 3, 4 waar op het strand lag ? Of was de boot van een dichtbij Kos gelegen Turkse haven vertrokken, haast onmogelijk dat het lichaam van de jongen dan zo snel Bodrum kon bereiken!

De vader vergeet in zijn “verhaal” te vertellen vanwaar uit zij vertrokken zijn, toch een belangrijk detail , en waar zijn de andere opvarenden gebleven  ? 12 personen aan boord, 3 familieleden van de vader verdronken en is de rest gewoon terug gezwommen ?????

En ten slotte waar komen zo snel alle familiefoto’s vandaan, die de beide jongetjes levend tonen, maar niet van de moeder. Had de vader deze bij zich, dat kan worden uitgesloten, dan waren de foto’s nat geweest. Hoe kon hij ze zo snel laten zien ?

Voorts zijn de moeder en de 2e zoon volgens informatie ook gevonden en naar het dichtstbijzijnde mortuarium gebracht, maar nogmaals rest de vraag waar zijn de andere “vluchtelingen “gebleven ?

En dan rest er nog een vraag : Iedere dag vertrekken er vanuit Bodrum twee Ferries naar Kos. Enkele reis € 20 per persoon . De ‘mensensmokkelaar’ zal ongetwijfeld meer gerekend hebben en toch vertrekt de familie Kurdi ’s avonds met een smokkelaar ? Dit zou uiteraard met de benodigde reisdocumenten te maken kunnen hebben, maar zet toch aan tot denken.

Lezers , met alle respect dit verhaal deugt van geen kanten, is op een amateuristische wijze in elkaar gezet en de hele wereld tuint er zoals gewenst weer in. Meer vluchtelingen opnemen s.v.p. is de boodschap. Waarom ? Om te komen tot een complete destabilisatie van Europa .

De familie Kurdi , Syrische Koerden leefden tot 2011 in Damascus waar de vader een kapperszaak had. Na de aanvallen verhuisden zij naar Kobani en vandaar vluchtten zij naar Turkije.

De broer van de vader had een asielaanvraag geplaatst in Canada, waar de zuster van beide Teema als kapster leeft. De aanvraag werd afgewezen.

Mede een lezenswaardige reactie ( zie onderstaande screenshot)  op ons artikel  van gisteren : BN-ers zetten zich in…………van een van onze lezers ten aanzien hoe mensen die verdronken er uit zien als zij een tijdje in zee gelegen hebben en onze eigen twijfels over het verhaal hebben ons doen besluiten dit artikel te plaatsen.

comment

UPDATE :

Inmiddels is gebreken dat de fotografe van de bewuste foto een zekere Nilufer Demir is, die voor he lokale nieuwsagentuur Dogan News werkt. Zij zegt dat zij gehoord had dat er lichamen aangespoeld zouden zijn en besloot naar het strand te gaan. Op 150 meter afstand  van waar zij de bewuste foto maakte, trof zij ook het lichaam aan van het verdronken broertje, maar maakte daar geen foto van, ondanks dat zij vertelde dat deze er net zo bij lag als zijn gefotografeerde broer ! 

Trouwens mensen die verdronken zijn liggen altijd op hun rug en niet op hun buik!

Terwijl ook de moeder was verdronken, kort nadat de broertjes volgens de vader de dood hadden gevonden, de lokale pers mededeelde dat een broer plus de moeder in het mortuarium waren ondergebracht !!! blijkt nu volgens weer een ander Turkse nieuwszender dat het lichaam van de moeder 200 kilometer van Bodrum is aangespoeld. Zeer merkwaardig daar moeder en zoon praktisch gelijktijdig verdronken en de lichamen zo ver van elkaar gevonden zijn .

Goed liegen vereist consistentie en daar is men in Turkije kennelijk nog  niet in geslaagd.


19 Reacties

 1. jan1 zei:

  We worden voorgelogen, informatie verdraaid of/en verzwegen zodat we met zijn allen “verdrinken in de EU”, waarom………………..

  Een zieke ,gevaarlijke, moordende stelende en verwarde machtselite die de weg kwijt is en de pers doet er aan mee anders zijn ze hun baantje kwijt, wat een wereld!

  Orwell 1984 wordt dit jaar werkelijkheid.

 2. JoGer zei:

  Toen ik de beelden zag van die verdronken peuter kreeg ik kippevel over mijn hele lijf en gingen mijn nekharen kaarsrecht overeind staan. Maar van wie niet denk ik dan. Maar tegelijkertijd kreeg ik ook weer dat ‘unheimliches gefühl’, zo van…. ‘hier klopt iets niet’. Mocht het echt zo gebeurt zijn zoals die ‘vader’ vertelde, dan is het des te triester dat er in de media op zo’n bizarre manier misbruik wordt gemaakt van een kleine mannetje dat op zo’n gruwelijke manier om het leven is gekomen. Ik ben zelf ook moeder, en ik heb gejankt bij wat ik zag.

  Rust zacht kleine man….

 3. Theo Hofman zei:

  Dan die 71 lijken in die vrachtwagen in Oostenrijk.

  Iedereen in die vrachtwagen was dood aangetroffen.
  Echter een dag later werd bekend gemaakt dat er ook 3 nog net levende kindjes waren aangetroffen in de vrachtwagen, die opgenomen waren in het ziekenhuis.
  De volgende dag waren de kindjes die nog veel zorg nodig hadden vertrokken uit het ziekenhuis.
  De ouders hadden hun kindjes opgehaald en zonder dat iemand het had gemerkt waren verdwenen.

  Wie weet dat het DE ouders waren, niemand had ZE ooit gezien en niemand had HET toch gezien.

 4. Template zei:

  Bewustzijnsvernauwing in de media. Alle media. Brandpunt ‘vluchteling’. Één aangespoelde, dode peuter. Één uitvergrote foto van totale hulpeloosheid. Nietes, welles. Opwinding, schaamlapje. Golf van medelijden, explosie van liefdadigheid. Alles uit de kast. Dit kan niet, dit mag niet, of is het helemaal niet waar? Alsof het gaat om een goedkope reclamestunt, de eerste en enige misdaad tegen mensen, tegen kinderen. Duizenden, miljoenen gingen dit jochie al voor. De slachtingen in Afrika en het Midden- Oosten. Misbruik in Azië, Zuid-Amerika en de o zo beschaafde westerse wereld. Nog elke drie seconden sterft er iemand van de honger. Ze halen de voorpagina niet. Wij willen geen aanklacht tegen het ‘systeem’, tegen de politiek, tegen onszelf. En toch ontkomen we er niet aan.

 5. check zei:

  Jaren geleden kregen we beelden van uitgemergelde zwartjes te zien die ooohhh zoooo zielig waren . Wat bleek allemaal in scene gezet om het goed gelovige klootjesvolk een poot te kunnen uitdraaien., Als je naar de oorlogsgebieden kijkt zie je niet anders dan veel kinderen die tussen de ruïnes zitten en amper te eten hebben. Maar heel frappant als je eens in Palestina kijkt zie je eenzelfde soort kinderen in uniform en een wapen lopen. Bovendien moet je goed om je heen kijken om niet door eenzelfde soort kinderen te worden opgeblazen met hun door hun pa uitgeruste bomgordel. Toen ik het bewuste plaatje zag dacht ik eerst dat het een grap was, want ik heb nog nooit een dode er zo netjes bij zien liggen. De beentjes opgetrokken en de armpjes netjes naast het lichaampje en de haren nog nat. Heb dat nog nooit bij drenkelingen die verdronken waren zo gezien , want meestal zien die heel erg wit of paars. Dat ook in aanvang dat dat kindje net in zee had gelegen en dan doe je van alles om het weer tot leven te wekken. Kortom ; weer een doorgestoken kaart om het domme klootjesvolk op het verkeerde been te zetten. Let maar op de parasieten en zakkenvullers van de arme mensen industrie gaan nu helemaal los , binnenkort inzamelingsacties en dat is weer lekker eten voor ze …. zakken vullen …. wat een enorm verraderlijk tuig is het toch , ze gaan over lijken ook over een die van een kindje !

 6. angst essen seelen auf zei:

  Angst is nooit een goede raadgever. Blijkbaar is het erger om realistisch te zijn mbt tot de ongebreidelde instroom van wat men nog steeds vluchtelingen noemt. Het kan toch immers niet waar zijn dat een migrant zijn gezin verliest omdat hij nieuwe implantaten wil, gratis nog wel. Het kan toch immers niet waar zijn dat de meesten onder hen gewoon geld willen, en het liefst heel veel. Het kan toch niet waar zijn dat de meesten van hen opgehitst zijn door met name ISIS om maar vooral naar het westen te gaan. Dat past niet in het zieligheidsplaatje. Echter, er is hier een stille oorlog bezig, over de ruggen van Europeanen EN migranten. Het zou goed zijn om dat te onderkennen. Het slappe beleid van met name de USE en de USA zorgt ervoor dat ISIS steeds verder woekert. Het tonen van beelden van dode kinderen komt hem goed van pas. Een vuile oorlog, dat het is het.

 7. Taco zei:

  Er zijn nog wel meer vreemde dingen aan het verhaal. Het was een fiberglass vissersbootje met 12 personen, de kapitein was al in zee gesprongen, blijven er nog 7 over, zijn die ook allemaal dood? Verder heeft een fiverglass bootje voorin en meestal een luchtdict compartiment, zeker als dit een vissersbootje zou zijn geweest. Hoewel de foto inderdaad zielig genoeg is, en zo’n kindje natuurlijk daar heeel triest ligt, klopt het verhaal niet, en het zou aardig als we die losse stukken in het verhaal te weten zouden kunnen komen

 8. Willemientje zei:

  Er gaat een golf van afschuw door ons land,
  een foto van dat Turkse strand,
  een klein verdronken kind,
  iets wat ik zelf ook hartverscheurend vind.
  Zijn pa overspeelde zijn hand,
  ze waren immers al in een veilig land!

  Een oorlog is een hel, dat begrijpt een ieder wel.
  Je vlucht met je gezin dan naar een veilig oord,
  maar je gaat als je daar bent toch niet
  bij mensensmokkelaars aan boord!?
  De risico’s zijn algemeen bekend,
  veilig zijn alleen was niet genoeg
  voor die gestoorde vent.

  De emo-porno wordt nu over ons uitgestort,
  wij krijgen de ellende dagelijks
  via de media op ons bord.
  Regeringsleiders buitelen over elkaar heen
  met verdeelsleutels en standpunten, maar over
  de goede oplossing hoor je er, op eentje na, geen een.

  Australië, kijk daar eens naar,
  het lijkt hardvochtig,dat is waar,
  maar wat ze er wel mee bereiken,
  is minder leed en minder lijken.
  Zo leg je mensensmokkelaars aan banden,
  helaas wijken die dan uit naar Europese,
  wel “humane”landen.

  De resultaten zijn algemeen bekend,
  ik moet dan ook bekennen dat het went.
  Die beelden van die volgepakte boten
  met 80% welgestelde jonge sterke kerels.
  Ze helpen met hun slap beleid
  heel Europa naar de kloten.

  De echte vluchteling
  is daardoor het kind van de rekening.
  Die kan geen mensensmokkelaar betalen.
  Die leven in de kampen,
  en zien hun hoop op hulp verdampen.
  Het Europese geld gaat naar
  gelukzoekers op een boot,
  zij worden gekort, het budget is te klein
  voor voldoende water en brood

  Help vluchtelingen in hun eigen regio en alle landen:
  bewaak de buitengrenzen goed.
  En Angela, er zullen dan
  veel minder boten stranden.
  Door dit valse sentiment,
  heb je liters bloed aan je handen
  en verpest je voor decennia
  een heel continent.

  Door:
  “Willemientje”

 9. black Sint zei:

  Toch blijft het triest een kind te zien. Niet wetende waarom hij stierf, waarom hij wegging en waarom hij niet welkom was. Net zoals veel bedelaars in Nederland zeg maar. Hij was echter geboren in Turkije en kon begraven worden in Kobani, Koerdisch gebied. Dus vluchteling?

  Is zoals hier al is opgemerkt emo porno nu echt het enige argument om eindeloze stromen mensen toe te laten? Is er dan verder, dan deze porno over de rug van slachtoffers, geen enkel realistisch argument dat te doen? Re(a)geren of beslissen vanuit emoties is echter nooit goed, maar daar komen we later wel achter. Met de wijsheid van nu hadden we toen…..

 10. Theo Hofman zei:

  @ black Sint,

  Zelf zelfs te laf om je Zwarte Sint te noemen, maar de woorden van de ander wel op de weegschaal leggen.

  Maar reagerende op jou laatste zin, met je wijheid van toen ….
  Met de wijsheid van het volk wat al 30 jaar roept, zonder papieren komt niemand dte land binnen.
  Deze enige maatregel tegen gelukzoekers zal NOOIT doordringen tot jou soort van de wereld is van iedereen, maar om mijn tuin staat lekker toch een hek!

  Geef commentaar op dat pappie TANDJES kwam halen in Europa, zoals zo velen ALLEEN maar komen HALEN en dat Europa de foto van het kind misbruikt op hun falen op de chaos.
  Geef commentaar op dat en pappie de foto van zijn verdronken kind MISBRUIK als zijnde van, maar ik kon er toch niets asn doen dat ik naar de tandarts moest!

 11. Evita zei:

  Hoe makkelijk is het om met onze volgegeten buiken en ons veilige leven te beslissen of iemand wel of geen vluchteling is. Deze familie leefde misschien in betrekkelijk veilig Turkije maar als illegaal zonder uitzicht op legale verblijfsvergunning. Ik kan het ze niet kwalijk nemen dat ze een beter bestaan zochten voor zichzelf en hun kinderen. Ik walg van de rijke veroordelers die kritiek leveren op deze mensen in nood. Vooral uit eigenbelang want stel je voor dat je zal moeten delen in je rijkdom.

 12. Theo Hofman zei:

  @ evita

  Je bent het voorbeeld van de ziende blinde en de horende dove.
  Ga morgen in plaats dat dat je naar het gejammer van die Tan zit te kijken naar je eigen soort mensen kijken in verzorgingstehuizen, hoe die erbij liggen in hun eigen stront.
  Die, jou eigen soort mensen zijn niet in staat om zo veel problemen te veroorzaken door in de bosjes te schijten zodat er WEL personeel en MATERIAAL wordt ingezet.
  Deze mensen hebben onlangs hun LUIER VERSCHONINGRECHT verloren.
  Deze vaak arme mensen moeten maar wachten tot er maatschappelijkwerk tijd voor hen heeft eens per maand.
  Voor deze mensen wordt volgend jaar €1.000 pp vrij gemaakt wat aan hen besteed moet worden voor “vermaak”, maar een directeur gaf al te kennen dat het maar de vraag was of het daar aan besteeds zou worden.

  Ik walg van al die mensen die het zo goed voor hebben met dat andere soort mensen.
  Totdat die mensen iets overkomt wat die andere soort mensen hen aan heeft aangedaan en dan zijn ze van de een op het andere moment de grootste tegenstanders van dat andere soort mensen.

  Evita, en dat gaat jou ook overkomen, let maar op!
  Laat je dan nog wat van je horen?

  O ja, evita ga morgen even bij die NEPkoning van je langs en vraag hem of je mag meedelen in zijn rijkdom en zeik dan pas over de vermeende rijkdom van een ander.

  Laat morgen even weten wat je NEPkoning zei!

 13. Richard zei:

  Nou degene die antwoord geeft heeft er dus duidelijk geen pap van gegeten.. Iemand die verdrinkt ligt altijd op zijn buik ???

  Ik vaar op een schip een drenkeling vrouw drijft met haar gezicht achterover, man voorover.! O hij ligt op zijn buik… De golven wel eens gezien de strand op???? Hij word de strand opgerold.

  Hou nou toch eens op met dat gestook stelletje gekken?

 14. telelezer zei:

  @ Richard (19:52) “DE” strand op (ipv. HET strand); uw hele taalgebruik wijst erop dat u een allochtoon bent. Begrijp me goed, daar is niets mis mee, maar het geeft wel aan dat u niet objectief bent maar bevooroordeeld, en dus VOOR de immigrantenstroom pleit

 15. Marylène zei:

  Ja hoor….het is weer zover….!! Foto van aangespoeld kindje wordt misbruikt door media enz. !! Van de andere kant (denk zelf de Wildersaanhang) wordt in tiwijfel getrokken of het allemaal wel waar is….immers…vader had nieuwe tandjes nodig en die zijn gratis in Europa !! Hoe komt een mens erop……dat moet je toch wel heel erg laag gezonken zijn !! Hoe je het ook draait of keert, dat kindje is verdronken en aangespoeld en dat is op zich al een drama….of het nou een vluchtelingenkind is of het kind van zgn gelukszoekers…!! Waar hebben in het verleden Nederlanders niet allemaal hun geluk gezocht ?? Indië, bevolking uitgebuit, Australië en Nieuw Zeeland, de lokale bevolking verdreven van huis en haard, Amerika, lokale bevolking hun land afgenomen, uitgemoord of verdreven naar reservaten. Natuurlijk is de grote vluchtelingenstroom een mondiaal probleem waar ook ik geen kant en klare oplossing voor weet………maar voor de zgn tegenstanders heb ik geen goed woord over !! Verbeter de wereld en begin bij jezelf !!!!!

Comments are closed.