En hoe zit het nu met Syrië ?

Afgelopen week is de VS met de staart tussen de benen verjaagd uit Syrië. Er wordt nog wel gedaan alsof de VS de teugels stevig in handen heeft door Obama, Kerry en Valerie Jarret,  maar er lijkt me dat geen mens dat gelooft.Kijkend naar de beelden van de VN-bijeenkomst vorige week,  zag je Obama iets voorlezen over dat staten niet in hun soevereiniteit van andere staten mogen aantasten. Dat er toen niet hartelijk (uit)gelachen werd, pleit voor de diplomatieke gaven van zijn gehoor. En vervolgens ging hij door op het stokpaard waarvan hij nog wel de teugels in handen heeft, dat van de mensgemaakte Climate Change.

Daarna Poetin die in heldere bewoordingen uitlegde wat hij waarom in Syrië (en op verzoek van de wettige regering daar) ging doen: ISIS verslaan, en gelijk alle andere rebellen.

Nou was dat iets wat Obama c.s. al voortdurend zeiden te proberen, dus je zou zeggen dat ze er blij mee zouden zijn, dat de zaak eindelijk geregeld wordt. Niet dus, en nu bijt de (toch al ongeloofwaardige) propaganda zich, zelfs voor de meest trouwe MSM-volger, wel heel opzichtig in de staart.

Nu wordt er van de kant van de VS nog wat gesputterd over de door hen opgeleide en bewapende rebellen in Syrië, en dat die vooral niet het slachtoffer dienen te worden van Russische actie. Maar aangezien dat gewoon ISIS betreft (net als in Libië al het geval was, huurlingen van de VS) meldde Poetin er gewoon helemaal een einde aan te maken, CIA-getrainde gematigde rebel of niet. Enfin, in de VS kijken ze al jaren niet meer op een collateral damage-je (lees: vermoorde mensen) meer of minder. Enige dagen nog werd bij voorbeeld nog een door Artsen zonder Grenzen geëxploiteerd ziekenhuis in Afghanistan door de VS gebombardeerd.

En tot op heden lijken VS en Israël de door Rusland ingestelde no-fly-zone te respecteren.  Kortom, het Project for a New American Century waarin gestreefd wordt naar een langdurige hegemonie van de VS als enige supermacht, lijkt door de coalitie Rusland-China-Iran hardhandig op de lange baan geschoven. En misschien ook wel Irak, want de regering daar heeft al laten weten graag steun te krijgen bij de strijd tegen ISIS.

Zie een link naar verdere informatie over dat Project: http://topdocumentaryfilms.com/new-american-century/ gaat voorlopig niet door.

De situatie aan de zuidgrens van Europa (uitdrukkelijk niet: EU) is al jaren buitengewoon beroerd voor zeer veel mensen. Niet alleen de directe daders kunnen zich dit aanrekenen, maar ook de aan hen medeplichtige MSM. Met hun gebalk (kennelijk nog iets waarvan de westerse leiders de teugels van hun handen hebben/hadden: hun gewillige ezels) en propaganda voor die zogenaamde Arabische Lente, maakten ze eventuele oppositie tegen de massamoorden (bombardementen) die daar plaats vonden hier onmogelijk. Want denken dat het geen lente was, en dat al die zogenaamde vrijheidsdrang niet zomaar uit de lucht kwam vallen, als je dat zei (of zelfs maar om feiten vroeg) dan was je natuurlijk een met aluhoed
getooide complotdenker. En zelfs nu, terwijl zelfs het orkest al is opgehouden te spelen, gaat men maar door. Dit alles is deze mensen zeer aan te rekenen.

Maar om die mensen gaat het niet, zij liggen al op de mestvaalt van de geschiedenis, al zal er nog wel even gesubsidieerd door gereuteld worden.

 Het gaat om de ongekende omslag in de machtsverhoudingen in de wereld. Daarom, en om het falen van blijkbare alle, maar dan ook alle, westerse inlichtingendiensten aangaande de militaire opbouw in en rond de Middellandse Zee. Ik bedoel, hoe kan je een heel Chinees (of van wat voor een land dan ook) vliegdek- schip gewoon missen? Bestaan al die duurbetaalde inlichtingendiensten eigenlijk wel, anders dan als begrotingspost?, zo rijst de vraag.

De grootste Intelligence-blunder sinds 9/11. Nu maar hopen dat het regime Obama niet op de gedachte komt om de machtsverhoudingen te ‘herstellen’, want dat dat alleen met atoombommen zal kunnen, lijkt me met dat uitgeputte leger van de VS voor de hand te liggen.

Gelovig ben ik niet, maar desondanks lijkt bidden me op dit moment geen slecht idee. Net als met hoogste prioriteit terughalen van het over Midden Oosten en Mali gespreide Nederlandse leger, met wapens graag.

Caroline


6 Reacties

 1. Robert zei:

  De Russen willen de zaak in 4 maanden schoonvegen. De amerikanen durven geen manschappen aan de grond te zetten. Russen en Iraniniërs zijn niet bang.
  Veel van de terrorisation gaan vluchten naar de EU. De aanslagen en moordpartijen zullen rap toenemen in de EU. Burgeroorlogen in Europa. Dit heeft Nostradamus allang voorspeld. Als je kunt, wegwezen uit Europa, Naar Panama, Ecuador of Uruguay.

 2. telelezer zei:

  De idiote Haagse trawanten van Brussel halen al dat moslimgespuis als blinde ezels naar binnen. En het volk kan voor de ellende opdraaien.

  Maar durf er niet tegen te protesteren want dan ben je een xenofobe racistische discriminerende haatzaaiende ultra-rechtse fascistische nazi (of nog erger: een PVV-er…)

 3. Robert zei:

  De zaak gaat vrij snel helemaal uit de hand lopen. Als de PVV hierdoor vlak voor de volgende verkiezingen in de peilingen een meerderheid haalt, zal men hem door hoger hand het lot van Pim overkomen.

 4. Solo zei:

  Goede inschatting. Maar niets is wat het lijkt. Afhankelijk van de westerse ‘stay-behind’ bedoelingen blijft de vraag of Poetin (bewust of niet) met open ogen in de val is gelopen.
  Door hun eerdere ervaringen (Kaukasus en Afghanistan) zouden de Russen moeten weten dat ook Syrië – desnoods met behulp van het nodige voetvolk – niets minder is dan een mission impossible.
  Het kruitvat Midden-Oosten bevat teveel brisante elementen om op deze manier de ‘big bang’ nog te ontlopen.
  Bidden lijkt dus inderdaad geen slecht idee, maar of het nog helpt?

  De geheime diensten? Reken maar van yes, hun real time satellietcamera’s kunnen zelfs in detail zien wat er zich op je balkon afspeelt. Zoals ze ook de gebeurtenissen rond de MH17 exact hebben gevolgd en dus precies weten hoe de vork aan de steel zit. Soms echter komt zwijgzaamheid beter uit. Geheime diensten horen tenslotte geheim te zijn.

 5. Caroline zei:

  @solo, uiteraard horen geheime diensten geheim te zijn, maar dus niet voor hun bazen. Aan bodylanguage Obama’s en zijn trawanten sinds vorige week, is echt wel af te lezen dat hij/zij niet meer dezelfde is/zijn. Mij lijkt het een kwestie van de pure paniek van het volledig overvallen zijn. Maar inderdaad, ik kan dat niet bewijzen, maar dat hoeft ook niet om het desondanks te kunnen denken.

  En dat ze het hadden kunnen zien, maar het niet zagen, maakt de zaak dus des te navranter.

  Ze kijken naar de verkeerde mensen, net als hier. Want hoe weet de politie hier bij welke mensen ze moeten langsgaan om hen te manen (intimideren) om vooral ‘rustig te protesteren’ tegen de komst van een AZC?

 6. Solo zei:

  @Caroline:

  Zoals gezegd: niets is wat het lijkt. De politieke ‘bazen’ zijn niet de baas, ze fungeren slechts als willoze trekpoppen voor de publieke tribune. Presidenten van de ‘grootste democratie ter wereld’ voorop. Slechts exponent van de (kapitalistische) macht in hun land.
  Verbaast zich bijvoorbeeld nog iemand over het verschil tussen de bevlogen verkiezingsspeeches van Obama (als een soort Messias kreeg hij daarvoor nota ben zonder dralen de Nobelprijs voor de Vrede) en zijn latere daden. Kijk wat er terecht is gekomen van zijn land. De rest van de wereld volgt in rap tempo het bizarre voorbeeld, waarin de patrottistische vlaggetjesparade ten tijde van George W. Bush Jr. heeft plaats gemaakt voor onverdraagzaamheid, vreemdelingenhaat en puur nationalisme.

  De meest krankzinnige wereld sinds WOII stikt van de leugens. Globalisering, mondialisering, ‘Alle Menschen werden Brüder’. Volgens sommigen wordt daarmee (al of niet bewust) precies het tegenovergestelde bereikt. Anderen beweren dat we maar één ding nodig hebben als gezond makend tegengif: de waarheid en een tribunaal om de liegers, bedriegers en volksverlakkers te veroordelen.
  Helaas, een actieve leider die plots het licht zou zien en het zou aandurven om ‘de waarheid’ te verkondigen, zou stante pede in dwangbuis worden afgevoerd.

  Is het doemdenken, neo-realistisch of een waanidee om te stellen dat alle wereld-verschijnselen, economisch, monetair, sociaal, ecologisch, whatever, hoe dan ook het kenmerk van onomkeerbaarheid dragen? In dat geval: ‘Always keep your seat belt fastened’.

Comments are closed.