EU plan voor toelating EXTRA 160.000 vluchtelingen faalt

Jean Claude Druncker had het zich zo mooi voorgesteld. Eerst de onwillige EU landen 20.000, daarna bij uitblijven van een echt protest 40.000 en tenslotte 160.000  EXTRA vluchtelingen te willen laten opnemen, alles volgens een eveneens in Brussel bedachte verdeelsleutel, waarbij ons land zoals gewoonlijk als haantje de eerste zijn verdiende loon kreeg en 10.000 EXTRA !!! handophouders op zou moeten nemen, bovenop de al dagelijks binnenkomende stroom gelukszoekers.

Het plan is geflopt. Van de 160.000 gelukszoekers die de EU landen op zouden moeten nemen is weinig of niets overgebleven. Slechts negen EU landen waartoe uiteraard ook ons land , Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Zweden, Oostenrijk,  Spanje, Finland en Denemarken behoren, hebben zich bereid verklaart Italië en Griekenland te helpen om enig soelaas te bieden bij het opnemen van de daar vertoevende vluchtelingen.

Ook de toegezegde financiële steun, eveneens weer volgens de verdeelsleutel, van 2.3 miljard komt maar moeizaam op gang en is er tot nu toe 275 miljoen binnengekomen in de kas van de EU in Brussel.

A.s zondag is er weer een overleg, dit maal tussen de ‘onwillige ‘maar wel verstandige EU landen zoals Hongarije die de grootste klappen op moeten vangen als het gaat om de  stroom vluchtelingen afkomstig uit Griekenland op te vangen. Voorts neemt aan het overleg diegene deel die voor een groot deel de veroorzaker is van de huidige vluchtelingen tsunami, ‘schipper naast God, Angela Merkel.

Een zaak is inmiddels overduidelijk, de door Brussel telkens weer gepropagandeerde eenheid van de EU is gedaald tot onder het vriespunt. Zo lang er iets te halen viel, de uit Brussel toegezegde subsidies viel het nog wel mee, maar nu het er op aankomt offers te brengen, is het met die eenheid afgelopen. Dat laatste is natuurlijk niet verwonderlijk, was zelfs voorspelbaar, maar de politiek die slechts in zich zelf gelooft en haar megalomane plannen en daarom buiten de werkelijkheid leeft, wilde of kon dat niet zien.

Inmiddels is de registratie van vluchtelingen ook geheel uit de hand gelopen. Vluchtelingen weigeren zich o.a. met vingerafdrukken te laten registreren, zodat de pakkans kleiner wordt als zij ergens in Europa verdwijnen en met de medische controle is het dat zelfde laken en pak. Ondanks sprookjes van het COA dat vluchtelingen ook in ons land medisch worden onderzocht, is de eerste schurft epidemie inmiddels al  een feit, wordt vluchtelingen beleefd gevraagd om bij het hoesten de hand voor de mond te houden en de andere kant uit te kijken, omdat er voor open TBC gevreesd wordt. Zou Den Haag dit soms met een culturele verrijking bedoelen ? Maar als het aan de inmiddels in vergetelheid geraakte PvdA voorman Diederik Samsom ligt kan ons lang gemakkelijk 60.000 of meer handhouders opnemen.

Kortom ‘fasten your seat belts ‘.

Ook klinken er steeds meer protesten over de solo actie van Merkel afgelopen zondag in Turkije ,waar zij uit ‘onze naam ‘toezeggingen deed over de toetreding van Turkije tot de EU. U kon hier al eerder bij ons over lezen. De versnelde en door Merkel aan Erdogan toegezegde toetreding van Turkije tot de EU moet zelfs de slapende EU burger hebben wakker geschokt. Was het niet zo, dat de toetreding slechts met een soort kunstmatige beademing in leven werd gehouden ? Turkije behoort bij Azië, is bovendien een steeds meer een streng islam toewendend land, dus wat moeten wij daarmee ? Voor de toetreding van Turkije bestaat bij de Europese burger geen draagvlak, maar Merkel moest zien hoe zij de door zich zelf aangerichte schade nog enigszins kon beperken.

En dan nog even het volgende : U heeft waarschijnlijk gelezen dat het initiatief ooit in Eindhoven ontstaan van AZC-Alert inmiddels is uitgelopen op de traditionele Nederlandse kinnesinne ruzie. Wij weten niet wie er gelijk heeft, trouwens is dat ook niet van belang, maar wat zich aan liet zien als een keurige organisatie die middels publicaties de burgers de kans gaf hun stem te laten horen als het er om gaat het onwillekeurige haast dictatoriale en bovendien selectieve ( Den Haag Bezuidenhout) beleid tegen te gaan, is nu na goed traditioneel vaderlands gebruik uiteen gevallen.

Spijtig, want het toont voor de zoveelste keer aan, dat wij Nederlanders ter wille van onze eigen belangen , de grote lijn niet willen of kunnen volgen en daarmee een willoze prooi zijn voor hen die daar gebruik van maken, zoals de politiek en een zelfbenoemd koningshuis die daardoor kunnen doen wat zij willen.


9 Reacties

 1. Tom zei:

  Ik krijg meer en meer het idee dat deze hele situatie niets anders is dan een laatste stuiptrekking om ons financiëel systeem te redden. Startte men vroeger een oorlog om op de reset button te kunnen drukken probeert men het nu met een tsunami aan vluchtelingen. Het idee is simpel: al deze vluchtelingen hebben bed, bad, brood, hulp en een woning nodig. Dit gaat dan uiteraard voor een enorme investeringsboost zorgen. Het geld gaat rollen en voila; de economie komt op gang. Het probleem is echter wel dat de investeringen door u en ik gefinancieerd moeten gaan worden. De rek is er nagenoeg al uit. Op lange termijn gaan integratieproblemen voor een vaste financiële strop zorgen. Daarnaast hebben we het probleem dat we niet weten hoe veel gekken (is strijders en andersoort terroristen) we aan het binnen halen zijn en dus zijn we de poten onder onze socialistische stoel aan het doorzagen.

  Ik ben dus bang dat dit zal resulteren in de ondergang van de EU.

 2. John zei:

  Niemand heeft een flauw idee hoeveel v̶l̶u̶c̶h̶t̶e̶l̶i̶n̶g̶e̶n̶ profiteurs er binnen de EU grenzen, of binnen de grenzen van Nederland, of eender welk land zijn, want er is absoluut geen controle op.
  Ze marcheren gewoon de grens over.
  Ideeën om de grenzen te sluiten komen een beetje laat, en is net zo nutteloos als het luchtruim sluiten voor vogels, omdat die zich er ook niks van aantrekken.

 3. george zei:

  onbegrijpelijk, steeds maar weer die opgewonde verhaaltjjes van geen nieuws
  alsof het getij nog gekeerd kan worden
  we importeren een burgeroorlog, afbraak sociaal bestel, afbraak westerse normen
  en waarden,het is mijn inziens ,een kwestie hooguit een paar jaar en de pluris
  breekt uit in europa de voorteken zjin overduidelijk,en zoals altijd,in de geschiedenis
  is de gewone man de lul, de elite heeft als de tijd daar is de tckets al klaar liggen
  er is niets veranderd sinds 40-45 toen onze toemaliige heldhaftige regering met
  uiteraard het koninghuis voorop de pleiterik maakten

 4. joepiejee zei:

  Door de eindeloze bezuinigingen en kapot maken van de structuren kunnen ze het wel schudden!
  Mogelijk is dit een vooropgezet plan om de hele eu-maatschappij te ontwrichten zowel VS als US?

 5. Hans Vogel zei:

  AZC-alert lijkt mij opgeblazen door overheidsdienaren. Ik gok op AIVD maar andere diensten kunnen ook hebben meegeholpen. Juist vanwege het brede en algemene karakter was AZC-alert levensgevaarlijk voor de politieke elite. Wat mij betreft geen twijfel mogelijk. Vergeet niet dat al die brave mensen van AZC-alert hopeloos naïef waren en zeker niet bedacht op sabotage door de overheid. Het zijn mensen die nog steeds in de waan verkeren dat de staat in Nederland bonafide is. Dat geldt hooguit voor wat oudere ambtenaren die zijn weggepromoveerd naar achterafkamertjes, niet voor de jongens en meisjes die aan de touwtjes trekken.

 6. Template zei:

  @Tom: hoe zeggen de Duitsers het? ‘Beter een verschrikkelijk einde dan een eindeloze verschrikking’.
  Het einde van de EU zou je niet bang moeten maken, maar opgelucht. Zelfs blij, als we dat volgend jaar mogen vieren onder voorzitterschap van Rutte. Slaan we twee vliegen in één klap.

 7. guy53 zei:

  EU is geïmplodeerd.Euro en Schengen zijn 100% mislukt.Niemand geeft nog ’n cent om Brussel en Druncker wordt in zijn gezicht uitgelachen. Haar raison d’etre is vermorzeld. Bedankt,Angela voor je onthalende woorden en je nimmer ophoudende naastenliefde.Kerken leeg,’t Avondland rijp voor overname. Botsing v/d feminiene Europese cultuur met die v/d masculiene Arabische. Polygamie en hordes jong doen de rest.Kwestie van aan ’t CBS vragen omstreeks waneer we ’n minderheid worden.Gaat hard.Vraag maar aan de Paus.Die papen fokten vroeger ook als konijnen.

 8. H. Vinke zei:

  Er is naar mijn bescheiden mening maar één oplossing. Laten we in hemelsnaam uit de EU stappen. Het zal even door de zure appel heen bijten zijn maar daar komen we wel over heen. Dat kost geld zegt u? Kan nooit zoveel zijn als wat we inmiddels al op hebben moeten hoesten. En we kunnen in elk geval weer het heft in eigen handen nemen en dan het liefst ook nog met een andere regering . Handelsverdragen ? Prima. Financiën en wetgeving ? Van ons en dat bepalen we zelf wel.

 9. Martin Brinckman zei:

  Ja, goede opmerking.. Asjeblieft uit die EU, dat schip wat al lek was toen we erin werden geluist..!

Comments are closed.