Griekenland ontvangt 35 MILJARD euro EXTRA van de EU

Nee, dat is geen oud nieuws of heeft te maken met de 86 miljard die Griekenland nodig heeft om het hoofd boven water te houden en waarover overeenstemming werd bereikt met de EU, IMF, ECB en Troika . Afgelopen juni  beloofde de inmiddels onzichtbaar geworden voorzitter van de Europese Commissie Jean Claude Drincker de Grieken een ‘lening ‘van 35 miljard euro, indien zij zich aan de hervormingsafspraken zouden houden.

Weliswaar is het een lening uitgesmeerd over de periode tot 2020, maar dan hebben wij het nog steeds over een extra 5 miljard die de Grieken mogen besteden om hun kwakkelende economie weer op gang te helpen.

En gisteren was het dan zo ver. Het Europese parlement , keurde het plan van Drincker goed en de Grieken hoeven hier geen extra financiële inspanning voor te leveren, zoals b.v. het afgeven van een garantie!!

Het geld , waarvan 15 miljard bestemd voor het herstructureren van de agrarische sector en 20 miljard voor ‘structurele’ hervormingen ligt klaar, want het EU parlement stemde met 586 stemmen voor, 87 tegen en 21 onthoudingen. Uw vrienden zitten in dit geval niet bij de VARA maar in Brussel.

Er werd gebruik gemaakt van de zgn. ‘fast track’ procedure, waarbij sommige delen van de normale goedkeuring- en betalingsprocedures kunnen worden overgeslagen als er sprake is van urgentie .

Drincker zelf is bijzonder ingenomen met de goedkeuring, want hiermee kan Griekenland aldus Drincker ‘volledig gebruik maken van de financiële faciliteiten die de EU voor het land ter beschikking heeft ‘.

Daar drinken wij dan maar een goed glas op. Hoezo terugbetalen ?  Dan zijn wij toch al weer 5 oorlogs jaren verder !


1 reactie

  1. Template zei:

    Europa zakt zo snel weg in het moeras dat zelfs Griekenland, een paar maanden geleden nog ‘hot’, een lullig probleempje van vroeger lijkt.

Comments are closed.