Aboulaatklep for President, yes we can !!

Wat ontzettenergverschrikkelijkrampzalig wat er vrijdag in Parijs is gebeurd. Ik moest er van huilen, en had een compres van komkommerplakjes tegen mijn puffy eyes nodig, wat niets te maken had met dat champagnefeestje op vrijdag de dertiende.

Ja, echt ik leef met de slachtoffers en de nabestaanden van harte mee. Ik doe mijn stinkende best om er een memorabele tijd van te maken, zo in de donkere dagen voor het midwinterfeest.

Natuurlijk heb ik snel mijn Facebookprofiel aangepast aan de kleuren van de Franse vlag. Wat geweldig dat Facebook dat allemaal voor ons bedenkt. En uiteraard even op de FB radar gecheckt of ik en mijn dinnetjes niet toch in een soort van – zeg maar – gevarenzone zitten. Gelukkig niet. Onze IND heeft ook nog geen enkele terrorrorrorist onder de arme vluchtelingen gezien. Wat geeft mij dat een heerlijk veilig gevoel!

Zaterdag toch nog eens goed rondgekeken in de stad of iedereen zich wel gedroeg. Maar natuurlijk ging het mis. De Sinterklaas deed zijn intocht in Rotterdammabad. Gezeten op een paard werd hij omringd door een lading witte mannen te paard die in een soort herautenkostuum waren uitgedost. Ik zeg u: geen enkele vrouw. Geen enkele! En toen zag ik ook nog dat er (*&)(*&)(*& @!@! alsnog drie diepzwarte pieten achter het cortège van witte mannen aan liepen. Heeft dit stadsbestuur het dan nog steeds niet geleerd???? Een schande!

Zaterdagavond ook nog een mooie ingetogen wandeling gemaakt langs alle gekleurde gebouwen. Een geweldige happening! Ik was toch nog een beetje trots op mijn stad deze tijdelijke verblijfplaats die toevallig op mijn pad is gekomen.

Maar daar kan je het als burger van de EU natuurlijk niet bij laten. Mevrouw Merkel heeft ook al gezegd dat naastenliefde en tolerantie nu van cruciaal belang zijn! Daarom ben ik vanmorgen met een pak kaarsen en tulpen onder mijn arm op de fiets naar het Franse consulaat gereden. Wat heb ik gehuild toen ik de kaarsjes aanstak. En dat kwam echt niet door de rook in mijn ogen of omdat ik hooikoorts heb. Werd ook erg boos omdat iemand boven me vanuit het raam “Hé man, er loopt een idioot hier de boel af te fikken!” begon te roepen. De emmer water kon ik gelukkig nog net ontwijken. Bleef mijn Marianne make up netjes.

Op naar het stadhuis op de Coolsingel. Want die geweldige grootse herdenking bij twee halfstok hangende Franse vlaggen in rode betonblokken kon ik natuurlijk niet aan mijn neusje voorbij laten gaan. (Waarom roept dan weer iemand achter mijn rug dat die betonblokken hem aan maffiapraktijken doen denken????? Smakeloze Feijenoordganger, zeker. Dat white privilege wil maar niet tot die vierkante koppen doordringen. Ik zal Asha Tuinbroekske binnenkort weer eens een mailtje sturen dat er nog veel werk aan de winkel is).

Op weg ernaar toe heb ik nog even staan twijfelen. Wel of niet preventief een hoofddoek bij de Hema aanschaffen? Want we zijn echt, ECHT, niet in oorlog met de Islam. Onze minister president (Wat ziet hij er toch heerlijk stoer uit als hij zo dapper praat. Zelfs zijn haar zat dit keer goed. Zou Mark echt nog single zijn en ik een kans maken, hi, hi?) heeft het zelf gezegd. Ik sliep daardoor ook zoooo rustig vannacht.

De minuut stilte was indrukwekkend. Iedereen stond stil. Ik heb dan ook geweldige selfies kunnen maken. En dan natuurlijk de ge-wel-dige toespraak van onze burgemeester Aboulaatklep. Wat een elan heeft die man. En wat een geweldige soundbites oneliners komen er uit zijn mond! Zo treffend. Hij verwees de slaggever van de NPO ook zo mooi naar de happening die vanavond bij de moskee op Zuid wordt gehouden.

Ik zeg u: Aboulaatklep for President!!!

Wat zegt u? Of ik Soumission van meneer Houellebecq heb gelezen? Nee, natuurlijk niet! Ik ben een goed mens, met de juiste inzichten en een positieve kijk op het leven. En ik houd mij dus niet bezig met dat soort negatieve energie.

En nu moet ik voedselpakketten maken voor arme geluksasielzoekers. Want wat het COA aan eten serveert kan echt niet! Een plakje kaas op een boterham dat is toch geen voer!!!!

Oh, en ze hebben me ook verteld dat er in de opvangcentra een heleboel leuke jonge mannen rondlopen die nog geen vriendin hebben. Wie weet….. Je grote liefde die door de oorlog, de woestijnen en over de woeste golven van de Middellandse zee naar je toe reist. Wat roooomantisch…. *zucht*.

Hartelijke groet!

Mevrouw Oogklep

 


1 reactie

  1. Arjan De Witte zei:

    Wij hopen u in de toekomst te mogen verwelkomen als mevr. Abu Oogklep.
    Succes met het vinden van de juiste baardaap.

Comments are closed.