Onderzoek Commissie Stiekem , weer een slecht Haags toneelstukje

En daar gaan wij weer, geschokte , geschrokken en niet te vergeten zeer verbaasde Kamerleden, want  het schijnt zo te zijn, dat iemand uit de Commissie Stiekem heeft gelekt. En om e.e.a. naar een climax te brengen komt er nu een onderzoekscommissie, de stoelen van de vorige onderzoekscommissie, wij dachten die over de Fyra, zijn nog warm en die moet de onderste steen boven zien te krijgen.

Lekken is een politiek doodzonde, ofschoon wij nog nooit een lijk in de Hofvijver hebben zien drijven, terwijl die daar toch zo langzamerhand wel mee gedempd zou kunnen worden. Het kan ook een einde betekenen aan de politie carrière. Ook dat laatste betekent in vaderlandse politieke kringen weinig of niets, want koud heb je de Haagse beerput verlaten, staat er wel een volgende meer centjes opbrengende stoel voor je klaar, om je in te zetten voor de nieuwe broodgever.

Volgende week al !!! moet de samenstelling van de onderzoekscommissie gereed zijn en dan zou er iemand moeten gaan sneuvelen. Toch heeft de ervaring geleerd dat het in dit land nooit zo loopt. Om te beginnen hebben alle te ondervragen deelnemers aan dit toneelstukje last van geheugenstoornis. Soms lijkt het er wel eens op dat men in den Haag en Ommelanden collectief  aan een ernstige maar selectieve vorm van Alzheimer lijdt. Gelukkig voor de betrokkenen zelf maar van zeer tijdelijke aard, namelijk gedurende de momenten dat men ‘ondervraagd’ wordt.

Niet het OM maar de Tweede Kamer moet het onderzoek doen. Justitie is naar eigen zeggen niet bevoegd om verder onderzoek te doen omdat !!! het mogelijk gaat om een ambtsmisdrijf door een lid van Tweede Kamer. Dit is vastgelegd in artikel 119 van de Grondwet. Het wordt dus weer de bekende Haagse slager die zijn eigen vlees mag keuren en u weet wat de uitkomst is. Het OM schreef dit aan de Tweede Kamer voorzitter.

Het zoveelste Haagse toneelstukje van zeer slechte kwaliteit echter  nauwkeurig afgestemd op de culturele eisen van het gros van de Nederlanders. ‘Kijk ze doen er toch wat aan, ja ik had het van die  ???? al lang verwacht, zo’n onbetrouwbaar gezicht hé , maar ja gelukkig maar dat wij een eerlijk en betrouwbaar land zijn, waar dit soort zaken absoluut niet door de beugel kunnen en worden bestraft ‘.

Mensen besef nu eens dat u inwoner bent van een van de meest corrupte frauduleuze landen in Europa!

Wijs niet meer vol bravour naar de Grieken, Roemenen, Bulgaren of Italianen die nog met een bepaalde charme deze takken van sport bedrijven. Altijd nog beter dan met de bekende gemalen poppenstront gristelijke oprechtheid te zeggen, ‘nee hoor zo iets gebeurt er bij ons niet ‘!

 


4 Reacties

 1. Puck zei:

  En zo is het.
  Vaudeville in den Haag.
  In “de politiek”moet je zo flexibel als een elastiek zijn en buigen naar gelang dit politiek gezien wordt verlangd.
  Dit land staat misschien wel tot schrik van diegenen die te lang onder een te grote zware steen verkeerden in de top van corrupte landen.
  Voor anderen is het , so what, zolang “wij”er maar geen directe last van hebben en gaan verder, gewoon verder wat maar goed ook is.
  Vaudeville in de Kamer, in een commissie nog wel.
  Toch zal er minimaal een, en misschien zelfs meer dan een fractievoorzitter, met klotsende oksels voor de commissie zitten in afwachting van..
  We gaan het beleven, of, toch weer niet en heeft men een giga grote deken die liefdevol de faux pas van de collega bedekt.

 2. Pieter H zei:

  Niemand wordt bestraft bij de onrendabelen,immers ons kent ons !
  Ze deden een plas en gingen door zoals het altijd al was!
  De particratie in optima forma,kiezers U wordt wéér belazerd!

 3. sandokan zei:

  De naam ‘Commissie Geheim’ zegt al veel over de instelling van die mensen die met droge ogen beweren ons (het kiesvolk) te vertegenwoordigen. In een door hen beleden ‘open en transparante’ democratie zouden dit soort commissies onmogelijk zijn. En dan het gebruik van het woord lekken. Is er iemand daar die een pampertje verkeerd aangetrokken heeft of naast de pot gepiest heeft? Zou zomaar kunnen bij die zakkenvullers. Wim Kan zei het destijds al: Links lullen en rechts vullen.

 4. only you zei:

  Weet je , dat er erger is als j je als land gecorrumpeerd wordt voor 3 miljard euro om de migranten op te vangen in Turkije, of omringende landen?
  De reinste chantage a al s z zeggen er niet mee te volstaan?

Comments are closed.