Rob van Lint ( IND) : Geen IS strijders in Nederland

Je kon deze reactie verwachten. Nadat GeenNieuws , Geenstijl en  het Belgische Knack onafhankelijk van elkaar afgelopen dagen berichten met bewijzen plaatsten over Syrische oorlogsmisdadigers die in Nederland waren gesignaleerd en zich schuil houden tussen andere Syrische vluchtelingen o.a. in Amsterdam, moest Rob van Lint , directeur van de IND wel met een geruststellende reactie komen

Geen IS strijders tussen de Syrische vluchtelingen in Nederland, liet van Lint weten, waarbij hij er onmiddellijk aan toe voegde dat hij geen mededelingen kon doen over lopende onderzoek(en), maar dat hij van mening is dat het voor IS strijders een te lange en ingewikkelde weg is via Syrische asielzoekers ons land binnen te komen.

Ronduit een belediging voor de intelligentie van de gemiddelde Nederlander, deze mededeling van Rob van Lint, die trouwens dit jaar is genomineerd als ‘beste ambtenaar 2015 in de categorie Rijksoverheid categorie management, een goed voorbeeld van met welke kwaliteits-maatstaven de overheid werkt.

Op een zeer doorzichtige wijze  tracht van Lint de kwestie te omzeilen of zich tussen de Syriërs mogelijk personen bevinden die verdacht zou kunnen worden van geweld, de zgn. 1F vluchtelingen. Door het uitsluitend te hebben over IS strijders gaat hij achteloos voorbij aan het feit of zich nog andere plegers van geweld tussen de vluchtelingen bevinden, want het feit dat 3 wel het nieuws brengende sites dit al geconstateerd hebben, zou dat een blamage zijn voor de IND.

Van Lint is van mening dat het bij meeste asielzoekers om vreedzame mensen gaat, die vluchten voor geweld, ook weer een rookgordijn opwerpende doorzichtige opmerking, zoals wij die van de overheid zijn gewend. Want, gaat van Lint door , een 100% garantie kunnen wij natuurlijk nooit geven !

Een poging tot crisisbeheersing à la Den Haag !

 

 

 

 


5 Reacties

 1. Puck zei:

  Er schuilt kennelijk een groot belang in het feit dat de Nederlandse media geen aandacht besteden aan het niet te ontkennen feit dat er zeker één IS folteraar in Amsterdam werd herkend
  Echter niet door de IND.
  Hoe kan een IND beweren dat er géén IS strijders, folteraars, oorlogsmisdadigers op Nederlands grondgebied zijn als er niet of zeer onvoldoende kan worden gescreend.
  De Nederlandse bevolking heeft recht op informatie die klopt en op werkelijkheid en waarheid is gestoeld en niet geframed, ten behoeve van belanghebbenden van wazige soort van berichtgeving,. en bovendien heeft de Nederlandse bevolking het recht op veiligheid die nu niet gewaarborgd is door omzichtige “verklaringen van een uitmuntend ambtenaar, so be it, voor hem dan..

 2. telelezer zei:

  Deze overheidsslaaf voor het gerecht slepen wegens Grove Nalatigheid,.! Moge het bloed van allen die mogelijk vermoord gaan worden door ISIS proleten op zijn hoofd neerkomen.

 3. wat ik niet zie zei:

  Tuurlijk.. hij heeft het ze zelf gevraagd (hm). Blijkbaar meent van Lint dat het klootjesvolk een i.q. van een goudvis. Die tijden zijn gelukkig voorbij!

 4. Bert Bezorgd zei:

  Rob kent ze dus persoonlijk de mannen van IS? Hoe kun je dit in hemelsnaam beweren? Elk logisch denkend mens snapt dat er IS cellen zijn. Zo begon ook de Arabische lente, strijders eerst over de grens dan naar de moskee om te vragen waar de wapens liggen. Bijna net zo naïef als het sprookje dat Syrieers hoog opgeleid zijn. Er werden door linkse bronnen zelfs percentages genoemd als 33% terwijl dit in werkelijkheid 0,4% is. Hoe gaat deze kleine groep aantonen dat ze werkelijk een opleiding genoten hebben? Even bellen kun je niet want de universiteit ligt in duigen. Waanzinnig domme poging tot volksmennerij!

 5. Jacky zei:

  Slecht werk van de dienst.
  Ik keek al maanden geleden naar o.a.het nieuws en zag daar tussen de vluchtelingen jonge mannen met doeken voor de mond hoewel het niet koud was en anderen ook geen doeken hadden.

Comments are closed.