Vluchtelingen willen hun vingerafdrukken terug(video)

Voor iedere Nederlander is het een bekend gegeven, je wilt een nieuw paspoort en daarvoor moet je vingerafdrukken laten maken. Ofschoon er mensen zijn die dit een inbreuk op de privacy en integriteit vinden, is daar niets tegen te doen, tenzij u een Syrisch paspoort koopt, wat u overigens wel gelijk een aantal belangrijke voordelen levert, zoals een compleet ingericht huis met de bekende Miele en uiteraard TV.

Dat indien je niet akkoord zou gaan met het nemen van je vingerafdruk en je toevallig ook nog wat weigeraars ontmoet en een demonstratie snel door de bijeengeroepen veldwachters ontbonden wordt, ook daar zullen wij het over eens zijn. U heeft in tegenstelling tot wat u misschien denkt in feite geen rechten meer maar kreeg in plaats daarvan wel een aantal extra plichten. De overheid noemt dit een ‘win – win ‘situatie, waarbij wij eerder denken aan een ‘win – loser ‘ situatie, waarbij u weet wie de losers zijn.

Gelukkig zijn er in ons land ook nog mensen die daar anders over denken en die een opstootje niet uit de weg gaan. Gewoon mensen met een rechte rug. Eten niet goed, gewoon weggooien, huisvesting niet zoals je wilt, verwarming niet op de 25 graden, gewoon de zaak kort en klein slaan en een nieuwe wel goed verwarmde huisvesting eisen. Trouwens de huisvesting verder niet orde, zoals geen TV, geen goede comfortabele busverbinding naar een uitgaanscentrum en de supermarkt, te weinig toegeschoven centjes, allemaal redenen om op z’n Amsterdams ‘gezegd de beuk er in te gooien ‘.

Zo ook de hier op de video aanwezige dames uit verre landen, wij houden het op Somalië en Eritrea, die zich voor het kantoor van de IND verzamelden om de hun afgenomen vingerafdrukken terug te eisen. Dit met gezang onderstrepend wezen zij er op dat zij anders niet vrij door Europa kunnen reizen, een argument dat ons ontgaat, maar waar wij aan toe moeten voegen in onze tijd in Afrika wel vreemdere argumentaties te hebben gehoord.

En voor alle zekerheid hier een bericht uit 2007 uit een Somalische krant, waaruit mag blijken dat de Nederlandse eis om vingerafdrukken de dames toch niet geheel vreemd in de oren mag klinken :

Head of Immigration and Nationality Department, Abdullahi Gafow Mohamud told reports that with in a month the new application process –which will begin from the local district offices-, will be implemented.

“In a matter of days or a month, every Somali citizen applying a passport will go to his district’s local government office, he will have to obtain a birth certificate and identity card.” Gafow said.

“The applicant will also go to the police for good conduct certificate and  fingerprinting

Als voorbeeld : de vreemde wijze van argumenteren  van dit soort eisers willen wij u niet onthouden:

Terugkomend van boodschappen blijkt dat het horloge van de dame des huizes is verdwenen. Zoeken maar niet te vinden, terwijl het reeds jaren een vaste plek op een kastje had als het niet gedragen werd. De , vergeef ons onze apartheid gerichte sfeer schets’ neger boy werd ter verantwoording geroepen en gaf gelijk de oplossing ! ‘Misschien heeft u het zelf wel gestolen ‘, een argument waar niets anders tegen in te brengen was, dan gelijk een fikse Gin & Tonic in te schenken.

Terug naar eigen land , Amsterdam en de plaatselijke IND dependance :

 

 


6 Reacties

 1. Puck zei:

  “De politiek”wie er dan ook voor door mogen gaan,
  maar in elk geval díe “politiek”heeft er bij voortduring blijk van gegeven totaal incapabel te zijn als het om veiligheidszaken dit land betreffend aangaat.
  De nono’s in het parlement wat gerust nep mag worden genoemd zonder enige gekwalificeerde terrorisme-expert, die er na 9/11 zeker had moeten zijn hebben de burgers met hun onnozele onwetendheid in zoals we dit nu kunnen zien in grote veiligheidsproblemen gebracht.
  Zij durfden wat geen enkel land deed ná 9/11 te bezuinigen op het Leger! en op de veiligheidsdiensten.
  Ons grondwettelijk recht op veiligheid aan de design laarzen lappend.
  Ze vochten elkaar liever de tweede kamertent uit, dan dat ze structureel bezig waren met -veiligheid-. essentieel voor een land.
  Ze bevochten verbaal liever klokluiders als Wilders en eerder Fortuyn die aan letterlijk alle bellen gingen hangen en luiden die er maar waren, en waarschuwden voor gevaren die op ons afkwamen,dan dat zij zich bezig hielden met dreigingen en bédreigingen richting ons land en haar burgers.
  Door het links groenig , D’66.pvda.sp morele onvermogen konden haat imams jaren lang hun gang gaan in het “toespreken”van de doelgroep, in dat kielzog sloten -onafhankelijke-? rechters zich aan, die meenden dat teruggekeerde jihadisten toch maar niet bestraft dienden te worden voor het feit dat zij in vreemde krijgsdienst dienst namen en vaardigheden opdeden ter uitroeiing van het land en haar burgers waarin zij leefden., met hun doel hét kalifaat hier te vestigen.
  Integendeel, onbenullen vonden dat zij juist gepamperd moesten worden met huis, werk, en niet voorhanden, in elk geval een uitkering, en dat het dan wel brave jongens (meestal) zouden worden die niet meer gevaarlijk beïnvloedbaar waren door imams e.a.
  Er werd gewaarschuwd.
  De boodschapper werd verbaal afgemaakt in een nep parlement.
  En nu, we nog haast verdoofd zijn van hetgeen op amper 3 uur met de tgv, 1 uur met het vliegtuig, aan een gruwelijke afslachtpartij gebeurde met meer dan honderd slachtoffers, meer dan 300 gewonden, waarvan 100 zeer ernstig,,
  nu nog durft Pechtold te beweren, dat de grenzen zonder limiet gewoon open moeten blijven, anders gaat het licht uit en dergelijke onzin, tegen alle expertise van terrorisme-experts in, de buitenlandse, dat er geen vrije ongelimiteerde grensoverschrijdingen meer plaats moeten vinden, uit veiligheidsoogpunt, en vanwege het feit, dat er volgens deze experts onder de “vluchtelingen” zich lieden bevinden, met valse paspoorten van zowel Syrië, Turkije en Egypte. die vrijelijk met laissez passé zich toegang tot landen om ons heen verschafte , zoals we moesten zien en in Parijs onmenselijke slachtingen aanrichtten.. en dat deze terroristen onder het mom van “Vluchteling”zich in meer landen in Europa bevinden.
  De mp. is ondertussen nadat hij officieel het land in oorlog met IS verklaard heeft, maar weer eens op reis gegaan.
  Tja.

 2. Alberto Rios zei:

  Argument die de schrijver ongaat: De Europese regel voor ontvang van vluchtelingen, zegt dat vluchtelingen moeten opgevangen worden in het eerste land waar ze aangekomen en geregistreerd staan.
  Daarom als u minder vluchtelingen wilt, zou u blij moeten zijn, het niet
  de vingerafdrukken willen geven betekent geen ontvang!
  Ze willen verder reizen naar andere landen.
  Ik hoop dat u het begrijpt.

 3. AlbertoRios zei:

  Uitleg voor de schrijver:
  1)Europese regels zeggen dat vluchtelingen in het eerste land waar ze geregistreerd staan ,opgevangen moeten worden.
  2)Vluchtelingen die geen vingerafdrukken willen geven,mogen geen asiel
  aanvragen en daardoor niet in Nederland kunnen blijven.
  3)Als u daar niet blij bent, dan is uw schrijven onduidelijk.

Comments are closed.