Brusselse EU luchtbellen

Gisteren was het weer zo ver. De EU vergaderde voor de afwisseling weer eens in Straatsburg i.p.v. in Brussel. U weet dit is een maandelijks terugkerend ritueeel, dat alleen al aan de maandelijkse verhuiskosten heen en weer zo’n kleine 120 miljoen per jaar kost, los van de kosten in onderhoud van het voor de overige tijd ( ruim 3 weken per maand ) leegstaande EU gebouw in de Franse stad. Pogingen om dit verhuiscircus af te schaffen, faalden, daar de Fransen dit als een voorwaarde hadden gesteld om de rest van de EU kermis in Brussel te houden.

Daar zaten ze weer, het wrakhout van de politiek en dat wil wat zeggen daar ook de nationale politiek en haar bedrijvers niet gerekend kunnen worden tot de ‘fine fleur ‘ van onze samenleving. Allen een bekertje met water, wat wasmiddel, het bekende ijzertje met een rondje en bellen blazen in de hoop dat de Europese burger onder de indruk zou zijn van dit spektakel. De verschuivingen op de politieke kaart van Europa laten het tegendeel zien. Hoe langer hoe meer burgers beginnen te begrijpen dat de huidige politieke koers ze rechtstreeks op de klippen laat lopen, waarbij …. je de vraag mag stellen of de rechtse partijen die voor de wisseling van de macht willen zorgen, wel een oplossing gaan bieden voor de huidige crisissen.

Maar gisteren ging het over een favoriet onderwerp, namelijk de vluchtelingen.  Nadat  Angela Merkel was vergeten de deur van het EU huis achter zich dicht te doen en velen dit zien als een regelrechte uitnodiging om het er in de EU eens van te gaan nemen, was het nu aan de EU om daadkrachtig op te treden en het tij te keren.

ONDOENLIJK, tenzij je naar zeer drastische maatregelen grijpt, die aan oude tijden doen denken, iets dat ieder weldenkend mens niet wenst.

Maar wat dan wel ? Daar had de commissie een aantal oplossingen voor, oplossingen lezers die het je haast in de broek laten doen van het lachen of juist diepe treurnis.

Het kernpunt is de betere bewaking van de EU buitengrenzen. Ons politieke wonderkind “Frans Timmermaans de Eerste” die de steeds meer afwezige Jean Claude Druncker vervangt had dit voorstel ook al een paar dagen geleden geroeptoeterd, want Fransje was al eens even in Griekenland wezen kijken hoe de vlag er bij hangt, deed gelijk zijn praktijk examen Grieks en Turks en nadat hij de situatie een uurtje in ogenschouw genomen had, wist Frans het wel, buitengrenzen beter bewaken. Hoe ? eenvoudig een interventiemacht van 4.000 Frontex bewakers , de klus laten klaren, kinderlijk eenvoudig , ofschoon , lees hier.

Dan iedereen die het EU Schengengebied in wil of juist verlaten, een paspoort te laten tonen, zodat wij weten wie de Verenigde Naties van Europa betreden of juist willen ontvluchten als politieke vluchteling vrezend voor nog meer EU dictatuur.

Verder werd gewezen op de buitengewoon goede resultaten bereikt door Angela Merkel gedurende haar knieval voor Sultan Erdogan en word er gerekend om de hulp van de Turken, die zo ver u dat al vergeten zou zijn, een visumvrije toegang tot de EU krijgen, waardoor niet allen de handel in vervalste Syrische paspoorten maar ook in de Turkse paspoorten een zetje in de rug krijgt, los van het feit dat 68 miljoen Turken die zo langzamerhand allemaal wel een familielid in de EU en Enschede hebben, vrijelijk hier een kijkje komen nemen. Als dat bevalt, blijven zij. Gelijktijdig wil Brussel dat de EU landen op VRIJWILLIGE basis vluchtelingen die nu nog in Turkije kamperen overnemen ! Met het eerder gedane dringende verzoek van Brussel om 160.000 vluchtelingen pro rata te verdelen over de EU landen is het niets geworden, zelfs 40.000 lukte niet, nou ja behalve Duitsland en Nederland  en nu daar nog een schepje bovenop doen ? En tot slot was er een oproep om Zweden te helpen die zoals wij reeds schreven die de zelf aangehaalde vluchtelingenstroom niet meer aan kan.

Ja, en waar zijn nu de maatregelen, zult u zich afvragen ? Dat waren de zeepbellen die vanuit Straatsburg de lucht in zweefden en u weet wat er met zeepbellen gebeurt.

Toch nog een positief puntje. Onze Fransje kon zich in de spiegel weer tevreden zelf aankijken, dat had hij toch maar mooi voor elkaar en als die ouwe Luxemburger nog een beetje doorzuipt, dan maakt Frans misschien een kans!ha


5 Reacties

 1. WAKKER WORDEN zei:

  120 Miljoen per jaar !!!

  Is dus 10 Miljoen per maand !!!!!

  Ben ik nou in de war of worden gedirigeerd door een kudde imbecielen ??

  VANDAAG NOG UITSTAPPEN UIT DIE FACISTEN UNIE

 2. positivo zei:

  VLUCHT VLUCHT,het kan nog Zuid Amerika,Het Verre Oosten,nieuw zeeland,Australie,alles beter dan hier,en het word er niet beter op.

 3. Solo zei:

  En de maffiose leugencorruptie in eigen land?
  De bewijzen voor wetsovertredingen door de VVD machthebbers liggen op straat. Desondanks mag/kan/moet (?) Rutte doorgaan, zonder voor de rechter te worden gesleept.
  Het eventueel nog aanwezige laatste restje ‘fatsoen’ in de NL-politiek is hiermee definitief verpulverd.

Comments are closed.