De EU en de geopende champagnefles, “welkom” in 2016

Op deze laatste dag van het oude en tumulteuze jaar willen wij u een advies geven hoe u een champagnefles  moet openen. Niet dat er zoveel te vieren viel in de afgelopen 364 dagen, maar vooruit het is maar een maal per jaar oudejaarsdag en een stukje advies is nooit weg. Voor de routiniers  onder u geen probleem. En zelfs als u niet dagelijks een fles bubbels open maakt, maar wel naar de talloze ISIS slachtpartijen heeft gekeken, hoppa de fles in de ene hand, een toevallig rondslingerend zwaard in de andere, een ferme slag en de kurk verdwijnt met ene luide plop richting plafond.

Niets aan de hand , de energie in de fles komt u met bruisende bubbels tegemoet en ….. ? Maar wat als u halverwege het ledigen van de fles besluit dat genoeg,  genoeg is, u het om in  hedendaagse termen te zeggen ‘nicht mehr schafft ‘en u de teruggevonden kurk weer in de fles wilt drukken ? Probeer het maar eens en u zult bemerken, datde kurk  terug in de flessenhals  te stoppen haast onmogelijk is.

In het voorjaar van 2015 liet EU commissie voorzitter Jean Claude Juncker de wereld weten dat iedereen die naar de EU wilde komen van harte welkom was ( en is ). Juncker is zoals u weet  een goede flessenopener en consument en zijn boodschap zorgde er dan ook voor dat een exodus van bijbelse proporties zich begon af te tekenen, richting Europa. Juncker wilde misschien de fles nog wel halverwege sluiten, maar ondanks gezoek onder kasten, stoelen en banken, was hij de kurk kwijt.

De Duitse kanselier Angela Merkel die had gezien met welk gemak je de kurk uit een fles kunt laten schieten en hoe hoog hij dan ging , deed het trucje nog eens over en u weet waar dit toe leidde. Iedereen was welkom, de aantallen speelden geen rol, haar regelmatige ‘what’s app ‘contact met de Heer overtuigde haar (als nagenoeg enige  ) dat zij het enige juiste deed, en de kreet ‘wir schaffen das ‘ was de slagzin niet alleen bij het openen van een champagnefles.  In tegendeel, haar vantevoren zorgvuldig uitgezochte en gehoorzame partijgenoten gaven haar een 9 minuten durende staande ovatie, Wat kan een eenvoudig DDR meisje zich meer wensen, behalve dan ooit eens  keizerin van Europa te worden.

Toen begon de ellende pas echt. Met hele konvooien staken SOS signalen zendende gelukszoekers de Middellandse Zee over, verlegden later hun koers naar de Egeïsche Zee en de titel van het boek ‘die Steppe dröhnt ‘ schoot ons te binnen, toen wij beelden zagen van een stormloop asielzoekers die via de Balkan probeerden het land van Lederhosen, Bratwürste en Pommes te bereiken.

Slechts de Hongaarse premier Orban, maar  onmiddellijk in de ban gedaan door het Brusselse Kremlin,  waarschuwde voor de toestroom van ongenode gasten. Met hem nog een paar helder denkenden die wisten dat de kurk terug in de flessenhals stoppen onbegonnen werk was begon Orban razendsnel aan de bouw van een hek rondom zijn land. Hoon en smaad, totdat ook de Zweden , Europa’s  Gutmenschen nummer 1 , zagen dat het zo niet langer kon en ook hun grenzen sloten , net als Denemarken en inmiddels Noorwegen.

Maar Merkel had het inmiddels opgegeven. Champagne of Sekt fles, de kurk was er uit en terugplaatsen was onbegonnen werk, ondanks telefoontjes met haar Amerikaanse broodheren, die gewend aan schroefdoppen weinig of geen verstand hebben van champagne, laat staan het terugplaatsen van een kurk  in de fles. Eerder ook door Duitsland ondertekende verdragen van Schengen en Dublin bleken imiddels  waardeloos geworden te zijn.

Nog even probeerde men het tijdens de zgn. Valetta conferentie, waar alle kenners van opengemaakte flessen bij elkaar kwamen en zouden proberen een oplossing te vinden. Ironie, het EU sceptische Verenigd Koninkrijk liet zich bij afwezigheid van David Cameron vertegenwoordigen door mr. Pro EU nummer 1, een gesjeesde kunstgeschiedenis student uit Zimbabwe aan de Noordzee en allen waren het eens. Afrikaanse vluchtelingen hadden geen recht om zich vluchteling te noemen en aan de EU poorten aan te kloppen en zouden zij dat wel doen, dan zou de EU grensbewakingsautoriteit Frontex daar een stokje voor steken.

U weet wat daarvan is  terechtgekomen net als alle andere grootse EU plannen. Nog meer half geopende flessen en niemand die de echte oplossing weet of durft uit te spreken. Alles wat de EU illegaal binnenkomt op grote Ferry boten plaatsen en gelijk terugvaren naar Turkije of Libië  en voor de kust met zwemvesten om afzetten. De EU zou een voorbeeld kunnen nemen aan Bolcom, Amazon, Zalando, niet goed, snel terug !

Toen volgde er nog een zwakke als even belachelijke poging  de fles dicht te krijgen, terugkeren op basis van vrijwilligheid ! Maar dank zij een uitstekend werkend communicatie tussen reeds gelande en aangekomen vluchtelingen en hen die nog gaan volgen , liep ook dit voorspelbaar in het honderd.  ‘Kom maar gauw, hier kun je zwemmen ( wat cynisch in dit verband ) schaatsen, misschien skiën ,’ en de mensen bleven komen,  nieuwsgierig geworden  naar de huisjes van Hennie van der Most of andere pretparkattracties.  DRIE MILJOEN uitkeringstoeristen komen a.s jaar nog een blijvend kijkje nemen ( de EU zegt het dus is het waar ) en naast de  vergelijking met de half lege champagnefles lijkt het wel of wij met z’n allen in een op hol geslagen trein zitten die zonder remmen op de stootblokken aan het einde van een station perron dendert. Niets aan de hand volgens Diederik Swamsom, er kunnen bij ons gemakkelijk 200.000 bij.

Onze advies en welgemeende raad, tracht er  toch iets moois van te maken in 2016, maar,  wij verzekeren u, het zal moeilijk worden. Vanaf 1 januari tot 30 juni heeft de EU een nieuwe prins, Mark de Eerste  en u weet hoe dat gaat bij ‘royals’  , het was , is en blijft een grote inteelt modderpoel , zelfs met Sissi uit Berlijn. ( of een ingevlogen Havo leerlinge uit Buenos Aires ) Vertrouw geen politicus, is het enige wat wij u kunnen zeggen, tracht wat assertiever te zijn als u de kans daartoe ziet, Geldemalsen en Zutphen zijn goede voorbeelden en voor de rest…

… het ga u goed, tracht gezond te blijven , open eens een fles, het hoeft geen champagne te zijn, een goede rode of witte doen het ook en drink hem gelijk  volledig op met de u dierbaren.

Tot volgend jaar , de GeenNieuws bemanning .Animated-new-year-glitter-image


3 Reacties

 1. Doe maar gewoon zei:

  Ja, ook happy met de nieuwe kalender. Goede voornemens of wensen? Yep! Minder pleisters en symptomen, ietsje meer oorzaak en gevolg. HNY! 🙂

 2. WAKKER WORDEN zei:

  KADOOTJE UIT JE EIGEN PLASTIC ZAK VAN DE EUSSR !!!

  De propagandakanalen van de overheid in ons land worden gedomineerd door verhalen over verboden plastic tasjes en mogelijke moslimaanslagen met bakfietsen.

  Over een echt belangrijke verandering per 1 januari aangaande het gemakkelijk kwijtraken van je geld op de bank, wordt niet gerept.

  Er is een reden dat men in Europa een ongewone haast heeft gemaakt met het er doorheen rammen van de nieuwe bail-in regels voor banken.

  Normaal gesproken duurt alles bij de Europese zakkenvullers altijd jaren, maar nu opeens hadden ze haast, hele grote haast.

  Het gebeurt weer recht in ons gezicht en iedereen lijkt wederom stekeblind te zijn of met opzet de andere kant op te kijken.

  Niemand in mainstream-land heeft in de gaten dat overheden als een gek bezig zijn om alle contante geld uit te bannen en alle liquide middelen die beschikbaar zijn via het banksysteem te laten lopen. Natuurlijk is een heel belangrijk aspect dat ze iedere financiële scheet die een burger laat, willen kunnen volgen, maar ook is het belangrijk dat alle geld in de bank terechtkomt zodat het kan worden gestolen.

  Ook bijna niemand beseft dat er per 1 januari nieuwe regels gelden binnen Europa voor banken die in zwaar weer terecht zijn gekomen. Dit soort nieuws komt in tegenstelling tot de plastic tasjes niet prominent op de voorpagina’s.

  Vanaf 1 januari gelden regels die zijn gebaseerd op de diefstal die enkele jaren geleden in Cyprus plaatsvond. Vanaf dat moment is de bail-in geboren, precies zoals we al voorspelden, en is het vanaf 1 januari binnen Europa de norm.

  Zoals velen zich nog kunnen herinneren was iedere rekeninghouder bij banken in Cyprus met een bedrag hoger dan 100.000 Euro een deel van zijn of haar geld kwijt.

  Dat heet nog altijd diefstal en deze criminele daad is vanaf 1 januari de norm binnen Europa. Dat betekent met een steeds instabieler wordende wereld die op de rand van een financiële chaos staat dat dit geen goed nieuws is voor mensen met (aanzienlijke) bedragen in Europese banken.

  Volgens de website van het Europese Parlement worden de rekeninghouders van de bank als laatste aangepakt. Wat dit betekent in de praktijk is dat ze eerst aandeel- en obligatiehouders aanspreken en als die financiëel zijn uitgekleed dan komen de rekeninghouders aan de beurt. Als je dus op dit moment meer dan 100.000 Euro op een bankrekening ergens in Europa hebt staan dan ben je in theorie vanaf 1 januari de sjaak.

  Ze verkopen op de website van het Europese Parlement de aanstaande diefstal van rekeninghouders als een mooi gebaar naar de belastingbetaler omdat ze die op deze manier sparen.

  De idioterie in onze huidige maatschappij kent geen grenzen. Een privé-onderneming, meestal toebehorend aan de rijke elite die zich ongestraft al jarenlang bezighouden met criminele activiteiten, dreigt door het nemen van idiote gokrisico’s en oneigenlijke manipulatie van markten in de problemen te komen.

  De normale actie zou zijn om een dergelijke onderneming failliet te laten gaan en het bestuur van die onderneming wegens wanbeleid en andere misdaden achter slot en grendel te zetten. Maar, nee, een dergelijk casino dient gered te worden door de belastingbetaler. Heb je het ooit zo zout gegeten? Misdaden blijven onbestraft en de domme burger draait op voor de schade.

  Nu wordt vervolgens gedaan alsof er een prachtige oplossing is gevonden door die belastingbetaler te sparen en te gaan stelen van de rekeninghouder zodat de boeven alsnog weer ongestraft met hun misdaden wegkomen. Overigens zijn rekeninghouders ook gewoon belastingbetalers.

  Dit systeem van pure diefstal zal per 1 januari aanstaande in werking treden en klaarblijkelijk is iedereen in dit land het daarmee eens.

  Iemand werkt hard voor zijn geld, wordt onevenredig zwaar geplukt door de overheid en wat hij na lang werken en zwoegen overhoudt, moet hij op de bank parkeren omdat hij anders wordt aangemerkt als een crimineel.

  Zij die geen enkele bemoeienis hebben met een bank, behalve dat hij of zij gebruikmaakt van hun diensten, loopt nu groot risisco zijn/haar nog resterende geld of althans een deel daarvan, kwijt te raken door gelegaliseerde diefstal.

  Er worden uiteraard allerlei sussende geluiden gemaakt omdat mensen met weinig geld op de bank worden ontzien. Uit de geschiedenis blijkt dat bedragen van de ene op de andere dag worden aangepast.

  Zo is het heel goed mogelijk dat je op een ochtend wakker wordt en dat blijkt dat het minimale bedrag van 100.000 Euro “wegens uitzonderlijke omstandigheden” naar beneden is bijgesteld tot 1.000 Euro.

  Zoals we enige tijd geleden al schreven was er hele grote haast om deze wetgeving ook op nationaal niveau erdoor te krijgen. Landen die hiermee achterliepen zoals Nederland werden op de vingers getikt.

  Nu is bekend geworden dat de Europese Commissie deze landen voor het Europese Hof van Justitie daagt omdat ze de bail-in in hun landen nog steeds niet wettelijk hebben vastgelegd.

  Nogmaals, de haast waarmee dit gebeurt is uitzonderlijk.
  Voor iedereen geldt waarschijnlijk in het nieuwe jaar dat het geen kwaad kan om ook eens te kijken naar andere manieren om wat met je geld te doen, anders dan het in handen te geven van de bankiers.
  Vanwege de drempelwaarde van 100.000 Euro voelt het merendeel van de bevolking zich uiteraard niet aangesproken. Sommigen vinden het misschien zelfs wel een goed idee dat mensen die beschikken over wat meer geld worden aangepakt als er iets misgaat.

  Dat is zoals gewoonlijk weer het geniepige in deze hele zaak. Omdat die grens nu op 100.000 Euro ligt, zal de bulk van de bevolking zich niet drukmaken over deze voorgenomen diefstal want het treft hen niet.

  Wanneer echter ineens die bedragen worden verlaagd, wordt het plots een ander verhaal, maar dan zijn ze te laat.

  Net zoals dat bleek in de Tweede Wereldoorlog en wat mooi is verwoord door de Duitse pastor Martin Niemöller.

 3. only you zei:

  Klopt, dat we constant met kulverhalen worden afgeleid, en de overheid neemt zijn voordeel Hierin!
  Propaganda diensten draaien op volle toeren?

Comments are closed.