EU , quo vadis ?

Het jaar 2015 is bijna ten einde, de beschouwingen over hoe het is verlopen hopen zich op en afhankelijk van de politieke richting van waaruit het artikel of commentaar geschreven is, zijn er nuance verschillen. Maar als een rode draad loopt door alle beschouwing de grote vraag, waar gaat het heen met de EU en ons land , EU , quo vadis ?

Dat het komende jaar niet gezelliger gaat worden dan het huidige, daarvoor heb je geen kristallen bol nodig. In tegendeel, zonder al te somber te zijn, zouden terreur en onrust wel eens een stijgende tendens kunnen laten zien. Beide zijn uiteindelijk hoe zeer je ook terecht neer kijkt op de verschillende politici die deze chaos mee hebben helpen veroorzaken en dat nog steeds doen, onwenselijk. De beelden van demonstrerende inwoners van Athene, de onrusten op het Maidanplein in Kiev, niemand al ben je in feite nog zo boos en teleurgesteld kan beweren dat hij of zij dit soort situaties toejuicht, ofschoon de roep om de schuldigen, de politici eens hardhandig ter verantwoording te roepen steeds luider wordt. Begrijpelijk, want bij het uitblijven van gerechtelijke sancties tegen klaplopers, onrendabelen, profiteurs, zakkenvullers ( ja, heus Mark, het wemelt er van , zeker in jouw eigen VVD ) jeuken van menigeen de handen om een protest kracht bij te zetten.

En dat dit tot een resultaat leidt en dat zeker ook al blijven doen, tonen te gebeurtenissen in o.a. Geldermalsen aan, waar BenW plus COA haastig terugkrabbelden, toen zij zagen wat hun dictatoriale beslissingen te weeg brachten. Op een meer vredelievende wijze ging het in Zutphen, waar dank zij een spontaan initiatief van inwoonster Ingrid Schulz van die stad er een petitie werd opgestart om aards profiteur  Loek Hermans buiten de poorten te houden. En met succes, want Hermans gaf afgelopen week aan zich niet langer kandidaat te stellen als waarnemend burgemeester vanwege ‘een te gering draagvlak”. Je moet het lef maar hebben, want een draagvlak om een notoire grabbelaar binnen de stadsgrenzen te hebben als burgemeester is er nooit geweest. Het behoefde echter dat duwtje van Schulz om het te concretiseren. En hiermee ziet u, dat burgers zonder op het Malieveld of elders te gaan staan , wel degelijk hun woord kunnen laten horen.

Dat het lot van ons land, inmiddels dankzij mannen als Lubbers, Kok, Balkenende aan de EU verkwanseld is, mag duidelijk zijn, vandaar ook onze vraag waar het heen moet met de EU en daarmee met U, uw kinderen en uw kleinkinderen ? De roep, dan vertrek ik , zien wij zelf in verschillende landen buiten ons Zimbabwe aan de Zee wonend als een kreet van boosheid, teleurstelling. Het lucht op, maar de uitvoering ? Verdiept u zich maar eens in de voorwaarden die ‘het buitenland’ stelt aan uw komst, los van uw leeftijd, uw huidige baan, kennis van zaken enz. En denk niet dat u in ‘het buitenland ‘zo wordt opgevangen als in ons sociale paradijsje. En wat dacht u van de vaak als voorwaarde tot toelating vereiste talenkennis ?

De gemeente Amsterdam bekend door haar vakkundig financieel beleid, momenteel in handen van een SP wethouder, dus garantie voor het weer kwijtraken van ettelijke miljoen, heeft € 150.000 uitgetrokken om steuntrekkers indien hun wasmachine of koelkast het heeft begeven aan een nieuw exemplaar te helpen ! Een dergelijk voor velen ??? onmisbaar attribuut is voor een paar tientjes op velerlei manieren te koop, maar dat is voor veel handophouders kennelijk niet de bedoeling. Dacht u serieus dat u aankomend in Noord Amerika, Rusland, enig Zuid Amerikaans land zo vertroeteld wordt , mocht daar uw land van emigratiekeuze liggen .

Maar dat het goed fout zal gaan in de EU is duidelijk en wij zijn van huis uit geen somberaars. Politici door ons ‘democratisch’ gekozen, trachten zich van het ene  onuitvoerbare compromis naar het andere te worstelen, waarna deze weer niet nagekomen worden. U wordt nationaal en ook in de EU ‘geregeerd’ door mannen en vrouwen die slechts een doel voor ogen hebben, eigen belang, status en aanzien te vergroten. Allemaal niet zo ernstig als zij daarvoor in ieder geval nog over de benodigde capaciteiten zouden beschikken, maar een boekhandel bediende, een dronkenlap en gefrustreerde narcist, of om dichter bij huis te blijven een gesjeesde student of FIOD medewerker , ex TV omroepsters, u zegt het maar, maar wij hebben er weinig vertrouwen in.

Zal het in ons land een hete zoemer worden en hoe ziet dat er in de rest van de wereld uit ? Wij vonden voor u een interessant plaatje afkomstig uit 2014 van The Economist Intelligence Unit. 150 landen over de hele wereld werden beoordeeld op de kans of er sociale onrust zou uitbreken en zie daar voor ons land is er een ‘ medium risk ‘. Leg het even naast uw wereldatlas, als u die nog heeft, en vergelijk het resultaat met het land waar u  net als wij ook niet weet hoe het in 2016 , en, en , en , zal gaan met de EU, dus u en uw familie.

EU

 


3 Reacties

 1. wakker worden zei:

  Herstellen van de crisis: Zo doe je het WeL moet !!

  EUSSR laat zien hoe het NIET moet en hoor je iedere dag !!

  IJsland laat zien hoe het WEL moet maar word doodgezwegen !!!

  IJsland stond enkele jaren geleden nog op het randje van het faillissement. Zonder steun van de Europese Unie, want daarvan maakt IJsland geen deel uit, moest het land het zelf oplossen. Eén van de landen die het zwaarst door de bankencrisis werden getroffen, is die problemen ondertussen helemaal te boven. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bevestigde onlangs dat IJsland volledig hersteld is van de crisis.

  De magische formule?

  Het land liet zijn banken failliet gaan – om de instellingen te redden was er sowieso geen geld – en veroordeelde de directeurs van Kaupthing, één van de belangrijkste banken van IJsland, niet enkel tot geldboetes, maar tot gevangenisstraffen van vier tot vijf jaar. Meer nog, het land deed dat zonder in te boeten op zijn overheidsuitgaven, zonder te hebben moeten inboeten op zijn sociale systeem met onder andere gratis ziekteverzekering en onderwijs.

  Zo doe je dat dus. Wat doet de EU? Die verklaarde banken en bankiers heilig en liet de sociale zekerheid en overheidsuitgaves boeten voor de fouten van politici en bankiers. In de EU kregen de burgers dus straffen opgelegd die significant hoger zijn dan vier tot vijf jaar. Precies het tegenovergestelde van IJsland, in de EU staat de wereld op zijn kop. En daardoor uiteraard met resultaten die je kan verwachten. Maar het antwoord… die komt dus uit IJsland.

  IJsland zal dit jaar de eerste Europese natie zijn dat echt helemaal hersteld is van de financiële crisis.

  Iets om in gedachten te houden nu dat de troika (EU, ECB, IMF) weer probeert Griekenland en de gehele Europese bevolking te knechten. Het hoeft gewoon niet zo te zijn. Het kan ook anders. Er is een alternatief. Een alternatief dat werkt.

  De Hoogste TIJD voor VERANDERING ……….!!!

 2. Robert-Panama zei:

  Ik zie Panamá op de high risk lijst? Werkeloosheid is 5,1%, geen WW, wel een soort AOW en invalide uitkering. Economic groeit de afgelopen 10 jaar tussen de 6 en 10% per jaar. Het risico op onrust in NL is veel groter en de kans op aanslagen ook. Feliz año nuevo desde Boquete,

 3. Robert-Panama zei:

  Deze lijst kun je dus in de prullenbak gooien. El Salvador en Honduras zijn levensgevaarlijk. Rellen, bendes, moord en doodslag.

Comments are closed.