Ook Noorwegen sluit grenzen voor asielzoekers en Samsom doet er nog een schepje bovenop

Het heeft even geduurd, maar ook de Noorse regering, al dan niet voetballend voor de tribune, heeft besloten met onmiddellijke ingang de grenzen voor asielzoekers komend uit het zgn. Schengengebied te sluiten. Het land nam dit jaar circa 50.000 asielzoekers op. Vluchtelingen bereiken Noorwegen voornamelijk via Denemarken of Zweden en zijn de grenzen redelijk gemakkelijk te controleren.

En daarmee is Noorwegen het 3e Scandinavische land, dat een strenger toelatingsbeleid invoert, waarbij er steeds weer met nadruk op gewezen moet worden, dat door verschuivingen naar rechts in de regeringen van die landen, er door de nu regerende politici een belofte ingelost moet worden aan de kiezers en dat dit zoals overal in de wereld vaak gepaard gaat met wat ‘cosmetische maatregelen’ om de kiezer tevreden te stellen en … vooral de rust in het land te bewaren. Het 4e noordelijke land, Finland verscherpte reeds eerder het toelatingsbeleid.

De maatregelen staan in schril contrast met die van ons land en natuurlijk Duitsland, waar de deuren wagenwijd open blijven staan. Beroepsagitator Diederik Samsom , nooit te beroerd om wat politiek correcte uitspraken te doen, is van mening dat ons land in 2016 gemakkelijk 200.000 vluchtelingen op kan nemen en of dit nu een geste is in de richting van de sociaal democratische achterban of aandacht trekken, de opmerking die gesteund wordt door zijn PvdA vriendjeLodewijk Asscher kan toch nauwelijks op enig applaus rekenen. Of vergissen wij ons daarin??

Koren op de molen van de PVV, want een paar uur geleden , de Twitter site van de PVV d.w.z. Geert lijkt wel op een koekoeks klok, kwam de vogel naar buiten en was het ‘weg met dit kabinet, geen bruggen meer slaan naar asielzoekers, maar naar ons eigen volk weer op 1, en in de daaraan voorafgaande tweet ‘Kamervragen aan Rutte over de uitspraken van Samsom. ‘, waarna de vogel zijn werk weer had gedaan en het deurtje weer dicht ging, de gelovigen in ademloze spanning achter latend wat er bij het volgende deurtje open, koekoek naar buiten, te lezen valt.

Ongetwijfeld zal bovenstaande alinea ons wel weer boosheid van de gelovigen van Geert opleveren, want ‘hij is de enige die het durft te benoemen’, hetgeen voldoende is om de lengte van de processieoptocht van gelovigen steeds langer te maken, maar die weinig of beter gezegd niets doet aan de zorgelijke situatie waarin ons land verkeert.

Dat zelf eens in actie te komen, zoals dat in Geldermalsen of nog beter in Zutphen is gebeurd, dat is voor de meesten onder ons een paar bruggen te ver. Beide acties, waarbij wij de voorkeur geven aan Zutphen, laten zien dat u wel degelijk uw stem kunt laten horen en u niet hoeft te laten misbruiken door welke politicus dan ook, die u voorleest uit zijn fabeltjeskrant. Zoals wij blijven herhalen politici  zijn geen bestuurders, ze zijn slechts  alleen met zichzelf bezig en  levensgevaarlijk, maar  doen weinig tot niets aan de grote en echte problemen, iets waarvoor wij ze toch uiteindelijk  hebben gekozen!

 

 


16 Reacties

 1. bert v zei:

  ik ga dit keer met overtuiging PVV stemmen en zal dit ook in de toekomst blijven doen. niet omdat de PVV zo goed is, echter omdat al het andere slecht is en de eigen bevolking verraden heeft en ik ervan overtuigd ben dat het gevaarlijk is als ze nog langer aan de macht blijven of komen.

 2. Piet Hein zei:

  Een écht democratisch ingestelde regering zou inderdaad bij zulke onvoorziene omstandigheden als deze het volk raadplegen: er is namelijk geen enkel verkiezingsprogramma dat op dit soort situaties is berekend.
  Je merkt aan alles dat zowel regering als 2e Kamer hun eigen wil er aan het doordrukken zijn.
  Het zou mooi zijn als er weer een initiatief tot het houden van een referendum zou komen net als bij de zaak Oekraïne laatst is gebeurd. Of nog beter: indien mogelijk een referendum dat het huidige kabinet dwingt tot aftreden. Alhoewel: dan krijg je zeer waarschijnlijk dezelfde ellende terug in andere vorm. Wat we nodig hebben is een totale hervorming van de politieke machtsverhoudingen binnen Nederland (en Europa). Daarvoor hebben we méér vaderlandslievende partijen nodig in de 2e Kamer. Én een omslag bij het volk.

 3. only you zei:

  Samsom vertoont gedrag van een Noorse Trol!
  Zo, n overmatig sociaal gedrag tonen, dat ie wereldberucht Wordt?

 4. harry zei:

  Die Samsom is geestelijk gestoord, wanneer staan de Nederlanders nou eens op uit hun eeuwige winterslaap en smijten we de politici die momenteel regeren naar Afrika en voeren we een nieuwe wet in: op bewezen corruptie , doodstraf door onthoofding net als vroeger…kijken hoeveel van die smeerpijpen dan nog in de politiek gaan!

 5. Bilderberger zei:

  Het is de PVDA / SP / Groenlinks natuur om tegen de inwoners van Nederland te zeggen wat wij moeten vinden !!

 6. Harrie zei:

  …..maar die weinig…of beter gezegd niets doet aan de zorgelijke situatie waarin ons land verkeert.

  Als ik een waakhond heb die ik opsluit in zijn hok dan ontneem ik hem de kans om te redden wat er nog te redden valt.
  Dat gebeurt ook met Wilders….
  En het ergste is …dat ze hem daar ook nog van beschuldigen.
  Een cordon sanitaire om hem heen leggen en hem dan ervan beschuldigen dat hij niets doet.
  Pure lafheid van de Wilders bashende politiekcorrecte meute.

 7. Theo Hofman zei:

  Hoe diep wil je als partij zakken in de peilingen!

  Het is voor deze partij echt spartelen in de millimeters en het dan toch presteren om de plank keer op keer mis te slaan!

  Ach ja, regeren is vooruit zien en regeren zijn ze nog niet aan toegekomen en de enige die vooruit zien, dat zijn de 150.000 die van onze enige echte leider nog mogen komen!

 8. Doe maar gewoon zei:

  Laf is de VVD. Samsom provoceert om Rutte uit z’n hok te krijgen: ‘Kom, zeg er wat van’.
  Is 200.000 asielzoekers de grens? In totaal of per jaar? Rutte zit knijp. Als vazalstaatje zullen wij grote zus Duitsland moeten volgen. Ons deel is gewoon rekenkundig: 20% van Duitsland = Nederland. Alleen is NL veel kleiner en één van de dichtstbevolkte landen van de wereld. Dus, Rutte, waar blijft je punt?

 9. de schaamte voorbij zei:

  Het is een automatisme: iemand zegt nee, Samsom zegt ja, en v.v. Provoceren heet zoiets, meestal gedaan door een peuter of een puber. Nog even voor de ultimate showdown de zaak stangen… Goddank hebben we een kabinet dat alleen met zichzelf bezig is en geen tijd heeft voor stoute kleuters….

 10. WAKKER WORDEN zei:

  Rutte verhoogt gasbelasting met 32 PROCENT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Wees maar blij met die zogenaamde global warming, want de staat laat u weer eens lekker in de kou staan.

  Een jaar boze Grunningers, aardbevings en een dreigende borerenopstand in de noordelijkste provincies hebben een onvermijdelijke slotsom bereikt: Lagere gasbaten, en dus HOGERE BELASTINGEN. De energiebelasting op gas gaat per 1 januari namelijk met 32 procent omhoog, naar 30,5 eurocent per kuub. Gemiddeld 132 euro per jaar duurder uit, volgens de Telegeld. Ja die zag u niet aankomen he? Komt omdat u zichzelf vol zat te proppen met kerstkalkoen tijdens het ruzie maken met die ene stomme PVV-oom PvdA-oom. Want zo rollen ze in Den Haag. Terwijl u zich veilig waant tussen familie & geliefden, draaien Mark en Diederik (met gedoogsteun van Alexander) de thermostaat van de belastingdruk nog even een paar procent hoger. Of dacht u nou echt dat de overheid zichzelf in de kou zou laten staan na het inleveren van 5 miljard aan gasbaten? LOL.

  Nope. No way. Na 20 miljard lastenverzwaringen bent u rond Sinterklaas afgekocht met 5 miljard loonbelastingverlaging (effectief een tientje de neus op jaarbasis of zo), en met de Kerst is het gat weer gedicht met hogere heffing op gas. Gek genoeg door niemand behalve Gaslicht.com opgepikt toen de Eerste Kamer met het Belastingplan instemde. “Exorbitante stijging”, zeggen die. Tenzij het de hele winter dit weer blijft, dan kan het een paar tientjes in uw voordeel schelen. Maar juich niet te vroeg, dan verzinnen VVD en PvdA wel weer één of andere duurzaamheidstax of opwarmingsheffing en dan bent u ’t verschil alsnog kwijt. Prettig 2016, werk maar wat harder om warm te blijven.

  FIJNE JAARWISSELING MEDE NAMENS RUTTE EN ZIJN ROVERS

 11. smeigelaar zei:

  Praatjes vullen geen gaatjes. Klagen helpt niet, actie ondernemen wel.
  Ben benieuwd wie van jullie het lef heeft om de energie opslag gewoon niet te betalen. Ik wel.

 12. Willempie zei:

  Figuren als Samsom moeten ogenblikkelijk uit de kamer worden gezet.Zij dienen niet het Nederlandse volk m.i.

 13. Robert-Panama zei:

  Heers en verdeel. Ca. 15 partijen in de 2e kamer. Ouwehoeren en geen resultaten en geen duidelijk beleid. Tijd om de kiesdeler zwaar te verhogen.

 14. Henk zei:

  Als ik de hoger opgeleide nieuwe generatie bezie,,,die op hun fietsen geen rekening houden met anderen…en straffeloos verder via toestellejes communiceren…..
  .zo is de politiek ook…..en niet anders !!!..
  dan krijg ik
  een onaangenaam gevoel…
  Het cabaret in Nederland is stukken beter dan de politiek…..
  dat is een gruwelijk theater van de lach,,,,,,heel plat en leugenachtig

 15. Robert-Panamá zei:

  De Zonnenkoning en de gehele zooi van 300 families die in weelde in en rond Versailles leefden kern ook te maken met bijltjes dag toen het uitgezogen arme volk het zat was.

Comments are closed.