Zitten wij nog te wachten op de kersttoespraak van Willem Alexander ? ( video)

Wie zit er nog te wachten op  een kersttoespraak van deze koning? Is de mening van een niet-verkozen staatshoofd relevant in een moderne democratie maatschappij? Het staatshoofd zit op de troon enkel en alleen omdat of hij geboren is, maar beslist niet vanwege hem  door velen nog steeds toegemeten hoogstaande capaciteiten of dat hij  bezit over  hoge morele kwaliteiten. 

Willem,  een kersttoespraak is echt niet meer van deze tijd en zeker niet als hij al enige dagen eerder is opgenomen, omdat je weer eens op bezoek gaat bij je dubieuze schoonvader in Argentinië, waarover in algemeen belang gezwegen moet worden.

In Nederland ontstond deze poppenkast met Juliana die daarmee de moeder des vaderland trachtte te personificeren en haar dochter Beatrix nam het gebruik over om daarmee de kans te krijgen tussen de regels door de al te liberale = rechtse geesten in ons land een tik op de vingers te geven en ze meer in de richting van politiek correcte = linkse gedachten te dwingen.

Van Willem hoeven wij dat niet te verwachten. Hij mijdt politiek gevaarlijke onderwerpen en zullen wij dus weer het bekende oog knipperen moeten aanschouwen, het ‘eeeeh, eeeh ‘is inmiddels uit de opname gesneden en ook zijn omgang met de auto-cue wordt steeds beter.  Wij adviseren u dan ook gauw de stekker uit de TV trekt, ofschoon mits u kleine kinderen heeft deze denken dat dit een optreden van een van de clini clowns is.

En ofschoon men d.w.z. Den Haag, u wil doen geloven dat de toespraak die in tegenstelling tot de rede op Prinsjesdag wèl door de koning zelf bedacht  en geschreven zou zijn , kerst is nu eenmaal de tijd van sprookjes, hoeft u zich wat dat betreft weinig illusies te maken. Willem A. te W. heeft wat dat betreft veel geleerd van zijn eerste minister Mark R. te H. die ook niet voor  leugens opzij gaat, zoals dit jaar de uitsmijter;” dat politici geen zakkenvullers zijn”.

”Het gevaar bestaat dat het gemeenschappelijke wordt verzwegen en verschillen worden uitvergroot. Dan worden de muren van vermeende tegenstellingen opgetrokken en verharden standpunten. Maar het is juist belangrijk te zoeken naar wat verbindt en elkaar over een weer te bemoedigen“.  U weet natuurlijk wie dit in een kerstrede zei en mocht dat niet het geval zijn, het is Kerst,  dus alle tijd om het uit te zoeken. Wij helpen u op weg, want Geert Wilders reageerde met de opmerking dat dit een ophemelen zou zijn van de Multi culti idealen zo geliefd bij sociaal correcte mensen in ons land en dat dit kwalijk is indien uitgesproken door iemand die niet gekozen is. En dat had Wilders niet beter kunnen verwoorden.

En zoals de staatsomroep NOS wist te melden, ‘het ligt voor de hand dat de koning dit jaar deze ‘veilige weg’ wat zal verlaten om politiek gevoelige onderwerpen, zoals terrorisme, de vluchtelingencrisis, klimaatverandering en Europese samenwerking, te kunnen aansnijden. Daarmee kan Willem-Alexander zich, behalve als z.g. betrokken koning, ook als relevant staatshoofd op de kaart zetten.’ Mooi geschreven door NOS verslaggever  Piet van Asseldonk, die weer wegens goed gedrag weer een jaartje mag blijven.

Deze in het koninklijk achterwerk gestoken veer zal Willemsen ongetwijfeld even pijn hebben gedaan, ofschoon … l ‘état c’est moi ‘ en daarmee afgelopen.

En daarmee wachten wij niet op welke onzin ons gaat bereiken, en mocht u fouten bespeuren in de door Willemsen uitgesproken tekst, neem het hem niet kwalijk, want u weet wie in de Horsten inmiddels de broek aan heeft, zo niet dan even Google instellen op vertalen Spaans – Nederlands.

En voor diegenen die over de grenzen van ons land heenkijken, zo doen ‘ze’ dat in Groot Brittannië :

 


18 Reacties

 1. cathy zei:

  Uitspraak Varouvakis:

  “Mensen die politicus willen worden zijn gevaarlijk!”

  Valt niets meer aan toe te voegen.

  Fijne kerst en goed 2016 en geniet vooral nog even van uw binnenkort afgelopen “vrijheid”

 2. waterman zei:

  En wat is Varouvakis dan zelf? Toch ook een politicus?

  Woorden van Varouvakis waren ooit:

  Een Europees netwerk

  “Nationale partijen vormen broze allianties binnen een Europa dat werkt als een blok, als een macro-economie met zijn eigen belangen – dat model werkt niet meer. Ik denk dat we moeten pogen te mikken op een Europees netwerk dat op een bepaald ogenblik tot een pan-Europese partij kan evolueren.”

  pan-Europees? Heeft die politicus soms ook een pan af?
  Deze politicus beschouw ik net zo goed als een gevaarlijke “pan” puppet.

 3. cathy zei:

  Laat uw leven niet beheersen door angst.

  Hoor wie het zegt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Las even wat deze droplul te vertellen had………..wie maakt zijn auto, op uw kosten, als een soort pantserwagen, zijn huis in Griekenland als een soort bunker met de allernieuwse beveiligingsapparatuur, op uw kosten, zijn speedbootje met een tweede pantserbootje erbij om te zorgen dat er niets met deze aardappelzak gebeurd, zijn huis in Angoustera als bunker , zijn paleizen waarover hij zegt dat hij daar alleen maar mag wonen, als bunkers met ondergrondse vluchtkelders enz. enz. Tuinen die miljoenen kosten, beveiligingen die miljoenen kosten, allemaal door u betaald!
  Getrouwd met een guntawijf waarvan de vader opdrachten heeft gegeven om mensen gedrogeerd uit vliegtuigen in zee te laten vallen en waarvoor nu een onschuldige Poch in de gevangenis zit er in geluisd ( in opdracht van) door zijn NSB collega’s.

  En dan zegt deze volkomen idioot die nog nooit iets gepresteerd heeft, dat we ons leven niet moeten laten beheersen door angst……………………
  Hoe verzin je het! Ga weg en met bomen praten als die idiote zuster van je moeder of ga zingen als die vetzo draaiton met d’r gedegenereerde kop die de belasting ontduikt net zoals jij als je geen belasting betaalt en die truffel die een paar dagen in een ziekenhuis heeft gewerkt waar ze alleen maar stront po”s onder konten weg mocht trekken, omdat ze niets anders kon, getrouwd met een flapoor die mensen doodreed en pas na 30 jaar excuses aan kon bieden, zijn schoenen niet wilde afrekenen in Apeldoorn, zijn sperma tegen de muur kwakte in een huis in Schiermonninkoog, en………en……………en……………

  Wie rende er het eerste weg op de dam, toen iemand Boe…riep zijn wijf en moeder en een kind omver duwde………………..
  Angst……………?
  Shame on you, mister nitwit, keep on stealing and dreaming and lying!

  Weg met deze zakkenvuller, een familie om je werkelijk voor te schamen en die hun kont met het volk afveegt!
  En..oh ja ik ben nog vergeten zijn Opa pipo SS Bernard en zijn vader miepje SS claudia von A………..

  Niet om bang voor te zijn, maar om je voor DOOD TE SCHAMEN !!

 4. Amsterdammertje zei:

  ik citeer : ‘ Wat ons na aan het hart ligt, is onze vrijheid en de mogelijkheid onze eigen keuzes te maken. Voor die vrijheid is zo hard gevochten en zijn zoveel offers gebracht!’

  Heeft de oranje familie maar ook ooit een moment zelf voor die vrijheid gevochten ?
  Ik denk van niet. Vluchten op het moment dat de Duitsers ons land binnen vielen.
  Vluchten toen er iemand op de Dam ‘boeh’ riep
  De meest stringente beveiligingsmaatregelen van alle zgn. vorstenhuizen in Europa. Gepantserde auto, als een fort bewaakt zomerhuis, schuilkelders, waar zijn die door W.A. aangehaalde ‘offers ‘ ? Muren dikke beveiligers om hen heen, waar zijn die door de oranjes gedane offers ?

  Mijn advies , ongevraagd, Willem blijf met je hele familie liever in Bariloche, leef in je eigen bedachte droomwereld. Vorstenhuizen passen niet meer in deze tijd en zeker niet als het staatshoofd van een andere planeet komt, te oordelen naar het gebrabbel vanmiddag

 5. Bert Bezorgd zei:

  Samen met D66 Pechtold vindt ik persoonlijk het gedrag van Willemsen lijken op de NSB’ers hij komt immers ook uit een familie van landverraders die met de vlucht naar Engeland impliciet afstand deed van de troon. Niet dat ze daarvoor wel recht op de troon hadden want ze zijn geen familie van Willem van Oranje maar bedriegers. Daarom werd indertijd het verzoek om de DNA gegevens te vergelijken met een Russische Tsaar Nicolaas de 2e geweigerd door Beatrix omdat anders de waarheid boven water zou komen. Beatrix heeft het graf gewelf definief laten sluiten zodat er geen DNA monsters genomen kunnen worden. Tja dan Maxima, dochter van een oorlogsmisdadiger…. Fijne kerst met dit gespuis!

 6. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Kijk Ben B, daarom is de koninklijke familie in ’40 ook niet gevlucht (want dan zouden het immers landverraders zijn!) maar zijn ze “uitgeweken” naar Engeland. Overigens was vandaag een uurtje vóór de troonrede nog even het niet-lachende gezicht van onze gluiperige minister-president op TV te zien om de kijkers te verzekeren “dat hij veel respect heeft voor het nederlandse volk”.

  De NAZI’s hoeven dit keer gelukkig niet helemaal uit Duitsland te komen want die zitten al een tijdje in ons parlement.

  En inderdaad: fijne kerst met dit gespuis!

 7. Gerda Veldkamp zei:

  Maar hij zat vandaag wel met gezin in de kerk in Wassenaar, dus vraag ik mij af hoe hij zowel in Bariloche kan zijn als hier in Nederland?!?

 8. Ytske zei:

  Mooi artikel, en de reactie zijn ook geweldig. Maar naar mijn bescheiden mening riep Erwin geen “boe” maar” Landverraders”, wat natuurlijk nog duidelijker de waarheid omtrent deze waardeloze parasietenclan weergeeft.
  Met Joojootje ben ik eens, dat dit Noord Koreaanse toestanden zijn. En helaas zijn er hier teveel lui die dit alles geloven en prachtig vinden. WTF is er prachtig aan een graaiende en nooit zelf betalende familie, met een door Forbes geschat kapitaal van 350 miljard? Ik hoor hier niet.

 9. Arie Kanarie zei:

  Ach als de shit the fan hits zit hij net als z’n oma en overgrootmoeder vooraan om het land te verlaten,……

 10. Solo zei:

  Een Staatshoofd dat zijn eigen mening niet mag geven is nutteloos. Een Staatshoofd zonder eigen mening is overbodig.

 11. obsi zei:

  Johan Bosman (werktuigkundige) zei: 25 december 2015 at 20:45

  Ze waren uitgeweken met de goedvoorraad en teruggekomen zonder ?

  Zou het het kunnen dat die voorraad is geven aan de geallieerde (US canada) als betaling om te nl te bevrijden.

  of is het nu hun bezit

 12. de musch zei:

  Welke kerstboodschap,zag geeneen kerstboom,ja een bosje verlichte takken,net zo safe als een “geveegde piet”,apropos verlicht,kon ik van die man niet zeggen,wat een inhoudsloze melding , net zoals zijn mimiek,een onzeker type,maar de “bv-oranje-van boven bont van onder stront”is verzekerd dat de dynastie wordt doorgezet, daar deze domme malle jongen zich heeft voortgeplant en een kroonprinses op de wereld heeft gezet die de potentie heeft om uit te groeien als papa,s ernorme vriendin erica de terp…..

  Hopende dat “vriendje”Rutte de koning een nieuwe matras heeft laten bezorgen onder het verlichte takke-bossie,want die twee draaien er samen zoveel op rond,dat de “matras”zeer sterke doorlig-plekken vertoond…

  Voor de rest wens ik dat,dat aan hoger wal geraakt tuig niet meer zoveel strontvliegen aantrekt,hoeven ze ook niet zo vaak onnozel staan te zwaaien……

Comments are closed.