En nog eens de brieven van en aan Geert Wilders

Sommige artikelen roepen een felle (reactie discussie ) op en wij zijn daar blij om. Blij, omdat er uit blijkt dat hoe oneens u het als lezers soms onderling bent, of uiteraard met dat wat wij u dagelijks voorschotelen, veel van u het onder de streep met elkaar eens zijn. En dat in een land waar iedere witte muizen fokker zijn eigen vereniging en soms partij heeft.

Eenheid maakt macht en dat is in ons land iets dat u slechts in het rariteiten museum tegenkomt. Daarom hier de reactie van D.G. Neree, die wij zojuist zoals door hem bedoeld ook als reactie plaatsten, maar toch nog eens extra onder uw aandacht willen brengen.

Ik wil nog iets zeggen over demonstraties. Zowel Geennieuws als onder andere ik (zei de gek) hebben in het verleden geprobeerd om de mensen op te roepen om meer te doen dan alleen vanuit de makkelijke stoel op een toetsenbord te rammen. Iedereen stemde daar hartgrondig mee in, maar als puntje bij paaltje kwam, kwam er vrijwel niemand opdagen.
Zo ook met demonstraties, bijvoorbeeld die van PEGIDA NL. Iedereen juicht over dit initiatief, maar op de demonstraties komen slechts een paar honderd mensen. Waarom is dat?

Kritiek leveren op en speculeren over mensen die wel hun nek uitsteken is makkelijk, maar laat de reageerders eens in hun eigen hart kijken.
Misschien is het zo, dat de Nederlandse bevolking al zo verdeeld is gemaakt, dat niemand het over iets eens kan worden en triviale zaken en redeneringen iedere mogelijkheid tot het maken van een gemeenschappelijke vuist verhinderen. De één vindt maatregelen niet ver genoeg gaan, de ander juist te ver. Om bijzaken weigeren mensen met elkaar mee te werken. Mensen krijgen ruzie om persoonlijke redenen of zijn het niet eens met een detail. Alles wordt erbij gehaald en op het eind verzinkt alles in een impasse, waar alleen het klagen en mopperen op internet nog maar over is.

Wat dat betreft heeft het cultureel Marxisme zijn werk goed gedaan. Het is de mannen tegen de vrouwen, de ouderen tegen de jongeren, links tegen “rechts”, de ‘goedmensen tegen de ‘haters’, enzovoorts, tot in de haarvaten van de maatschappij.
De situatie is niet bemoedigend, maar wellicht komt er een ‘incident’ waardoor iedereen zijn gezonde verstand terugkrijgt en de gecreëerde versplintering en interne onenigheid opgeheven wordt. Maar ook dat zie ik somber in, want als de gebeurtenissen in Parijs, Keulen en heel Europa niet genoeg zijn om de politiek, de media te doen inzien dat ze een adder aan hun borst koesteren, dan zie ik niet goed, wat dan wel een omslagpunt kan bewerkstelligen.

Neree, wij hadden het niet beter kunnen verwoorden, bedankt !


10 Reacties

 1. Elsa zei:

  Weet je, mijn diepe sympathie ligt bij Pegida, ik volg alles. Maar ik ben bang. Ik ben bang dat ik herkenbaar op een foto kom. Ik ben bang dat ik daardoor mijn baan verlies, en ik ben bang dat mensen die ik beroepshalve in mijn werk tegenkom mijn adres, en mijn kinderen zullen weten te vinden.
  Ik weet dat dat juist is waarvoor Pegida opkomt, en misschien moet ik het gewoon wel doen. “Le silence des pantoufles..”Ik denk er vaak aan.

 2. Arie Kanarie zei:

  Heb gedemonstreerd ,………… kennis gemaakt met de ME en nog kwader huiswaarts gekeerd,….. Dus de brief van de Neree is niet aan mij gericht 😉

 3. Solo zei:

  Nederlanders, als ‘Chinezen van het noorden’, nog veel verdeelder dan Arabieren, arroganter dan het Vaticaan. Niet gemaakt, maar – ergens rond een afvoerputje – door kruisbestuiving ontstaan, als aard van het beestje. Niet links, niet rechts, maar (neo) liberaal. Vrij en blij, maar toch sociaal. Omdat niets moet en alles mag. Ieder voor zich en Big Brother voor ons allen. Perfect passend bij de agenda van de wereldregering. Kom, schuif een beetje op, plek zat, zolang je maar niet in mijn tuintje komt. Mopperen, kankeren: het hoort erbij. Maar massaal protesteren, waarom en waartegen? Wij zijn een voorbeeld voor iedereen. Tóch?

 4. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Demonstreren lukt al jaren niet meer: wie rechtvaardigheid wil die krijgt met de politieknuppel van deze regering te maken. En wie dan nog niet wil luisteren die wordt doodgeschoten. Het overkwam Pim Fortuin. Ik ben steeds een groot voorstander van gewapend verzet geweest en heb een aantal jaren geleden ook werkelijk mogelijkheden daarvoor -heel voorzichtig: alle telefoongesprekken en E-mails worden immers opgeslagen!- onderzocht. Dat was moeilijk en link werk. Maar ook hier: mensen haakten af.

  Inmiddels zijn mijn vrouw en ikzelf het vertrouwen in het nederlandse volk dat zich nu weer opnieuw laat regeren door Nazi’s en NSB-ers kwijt. Mijn vrouw en ikzelf hebben de hut te koop gezet en we gaan alles uit de kast halen om dit land dat niet langer het onze is te verlaten. Ons kleine maar goede bedrijf in de werktuigbouw gaat mee want ook voor innoverende technische ontwikkelingen hebben we dit land niet echt nodig.

 5. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  De mensen zijn bang en die angst is terecht: zware criminelen regeren dit land. Op alle sleutelposities zitten hun NSB-ers. En deze zware criminelen zijn door het diep onnozele nederlandse volk per stembusgang gekozen.

  Bij zo veel stompzinnigheid past ons slechts een eerbiedig zwijgen.

 6. H. Numan zei:

  Ik ben het niet helemaal eens met D.G. Neree:
  We koesteren geen adder, maar een cobra aan de borst.

 7. jan zei:

  Ik ben het met Neree helemaal eens maar ook met de reactie’s van Elsa en Johan Bosman.

  Met Elsa omdat je bijkans beschouwd word als NSB’er en helemaal als racist in je directe omgeving.Om daar dan tussen te moeten leven als een soort paria valt niet mee maar is de werkelijkheid wel.Ik spreek uit ondervinding.Ook ik neem geen blad voor de mond wat het politieke beleid,de EU maar vooral het binnenhalen van parasieten uit Arabische landen en Afrika betreft.

  Met Johan Bosman omdat ook ik in het verleden geprobeerd heb om een soort van verzet te organiseren.(Gewapend of niet laat ik hier wijselijk buiten beschouwing).
  Echter,als puntje bij paaltje komt haakt iedereen af vaak uit eigenbelang.
  Het land verlaten zit er voor mij niet meer in helaas.Daarbij,blijf je in Europa blijf je met dezelfde gebakken peren zitten als in dit land.

  Mijn inziens zit het deels in de genen van het Nederlandse volk.Klagen,zeuren,reageren op internet,maar actie voeren is er niet bij.Voor het grootste deel echter is men eind jaren 60 al begonnen met indoctrinatie en linkse hersenspoeling op scholen en in de maatschappij waardoor we op het punt zijn gekomen waar we nu zijn.
  Dit betekend dat de generatie’s van na eind jaren 60 eigenlijk niet beter weten.Op de enkele uitzondering na dan die nog wel zelf kan denken.

  Eind jaren 60 begin 70 kreeg men het Malieveld in Den Haag vol met 300.000 of meer mensen als het nodig was,legde men het land plat,voerde men actie zoals het hoort.Rond die tijd kwamen ook de eerste zogenaamde gastarbeiders die hier TIJDELIJK zouden blijven.Degenen die hier goed mee waren zijn de bedrijven en multi nationals geweest.Nederlanders wilden zogenaamd het vuile zware werk niet doen,daarom maar Turken en Marrokanen binnen halen.

  Echter niet omdat die Nederlanders dat werk niet wilden doen,maar omdat ze die buitenlanders voor de helft van de normale uurlonen konden krijgen.Hetzelfde verhaal heeft zich de laatste pakweg 10jaar herhaalt met de Oostblokkers.

  Dat die Nederlanders daardoor niet meer aan werk komen/kwamen doet en deed er niet toe.Dat de maatschappij nadien voor de kosten van de uitkeringen aan die lui moesten opdraaien deed er ook niet toe.Dat hierdoor de sociale voorzieningen en ziektekostenpremie’s de pan uit rijzen doet er ook niet toe.Dat die zogenaamde gastarbeiders hier bleven in luilekkerland en hun ganse familie hierheen haalden deed er ook niet toe.Dat nu hele steden dorpen en wijken onderhand no go area’s zijn,ach dat is toch maar bij de onderklasse die daardoor in onleefbare situatie’s wonen .

  Door heel deze gang van zaken zijn de rijken rijker geworden,en de armen armer.Liggen de ouderen in hun eigen stront te rollen.Blijven mensen bij de dokter weg omdat ze de eigen risico premie niet meer kunnen betalen,en kunnen kinderen niet meer deelnemen aan bijvoorbeeld een sport omdat men daar geen geld meer voor heeft.
  Uiteraard is hier nog genoeg aan toe te voegen maar het gaat even om het huidige beeld.

  Dat daar tegenover hele horde’s tuig uit Arabische landen hier binnenvallen omdat een Duits wijf wat mijn inziens knettergek is en trekjes van een bepaald type Furher heeft,wat meent “das schaffen wir” en daar ook Nederland in mee sleurt is te gek voor woorden.

  Dat diezelfde gelukszoekers vervolgens alles maar dan ook alles in de schoot geworpen krijgen,en dat dit voor die lui nog niet genoeg is en men daarom ook nog de nodige eisen stelt is ook te gek voor woorden.

  Maar dat het Nederlandse volk dit blijft pikken is gewoon krankzinnig.
  Dat geld overigens niet alleen voor Nederland maar eigenlijk voor heel Europa op enkel landen na die zo wijs zijn de grenzen te sluiten.

  Toch is er heel misschien een lichtpuntje.Ik doel hiermee op hetgeen er in onder andere Geldermalsen afspeelde.Men pikte het niet meer.

  Ik zit echt niet op een burgeroorlog of erger te wachten,maar uiteindelijk zie ik het binnen nu en enkele jaren wel gebeuren als de politiek zowel in Nederland als in de EU doorgaat met het volk te knechten,uit te zuigen met allerlei belastingen,anderzijds ruim uitdelen aan gelukszoekers,aantasten van privacy en rechten en het geweld door politie tegen de burger als die voor zijn rechten demonstreert.

  Wij leven niet in een democratie.Al jaren niet meer.Een politiestaat of dictatuur komt beter in de buurt.En voor zeker 80% van de bevolking geld dat ze in een moderne slavernij leven.Ik kan het niet anders zien als je minstens 75 cent van elke Euro verplicht moet afdragen aan de staat,provincie en gemeente in de vorm van allerlei belastingen en hoge boete’s voor bijvoorbeeld 5km te hard rijden.Daarbij de 21% BTW op alles wat je koopt,de accijnssen enz.

  Voor mij is het steeds duidelijker dat er al jaren lang een vooropgezet plan ten uitvoer word gebracht om het Europese volk kapot te maken.

 8. Inge zei:

  Luistert u maar eens naar een interview met Peter Sutherland, een hoge pief van de VN migratie-afdeling, die de plannen voor Europa uitlegt; op youtube is dit te vinden en zet uw teiltje maar vast klaar.
  Ze hebben niet eens aanslagen nodig als je de demografische ontwikkelingen bekijkt (immigratie, gezinshereniging en -vorming, het hoge aantal geboortes), het is een kwestie van tijd voordat ze via democratische weg de macht kunnen grijpen en dus de islamitische wetgeving kunnen invoeren. Voeg daarbij de zelfislamisering van Europa (in UK willen ze de examens opschuiven ivm de Ramadan, in Amsterdam willen een aantal openbare scholen een verplichte vrije dag invoeren ivm Suikerfeest, etc) en het is een kwestie van geduld voor de islam (want wat is nu nog die paar generaties wachten in vergelijking tot het vestigen van het eeuwige islamitische rijk waar zij in geloven ?)

 9. Inge zei:

  Ik denk dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking echt zo achterlijk is dat ze deze sprinkhanenplaag met open armen blijven ontvangen, het is de zure pijnlijke werkelijkheid. En denkend aan de gevolgen denk ik: elk volk krijgt het pak slaag dat het verdient. En dit volk gaat heel hard geslagen worden, zowel in Nederland als het volk in Europa. We roepen het zelf over ons af, Nederland/Europa wordt straks hard wakker geschud en dat is dan ook echt hard nodig (de politiechef van Zwitserland waarschuwt al voor een Europese 9/11). De wake up call komt eraan en dat hebben we zelf gewild !

 10. D. G. Neree zei:

  @Arie Kanarie, hulde voor de mensen die wel in actie komen. Ook ik was op een PEGIDA-deminstratie. Video’s en een verslag daarvan heb ik op Fenixx.org gezet. Ik ben daar als deelnemer door de politie geprovoceerd, vernederd en als een crimineel behandeld. En dat terwijl de tegendemonstraties vrij baan werd gegeven en het tuig dat zich antifascisten noemt gebruikt wordt om namens de openbare orde de PEGIDAdemonstraties te diskwalificeren als extreem-rechts en gewelddadig. Ook heeft de politie bij de PEGIDAdemonstraties het mensen belet om op het demo-terrein te komen en alleen mensen toegelaten die daar met de aangeleverde 3 of 4 bussen kwamen. Mensen die op eigen houtje wilden komen werd gedreigd dat ze aangehouden zouden worden.

  Dit is een regelrechte schending van de vrijheid van bewegen en teken van een politiestaat. Het naar de bussen dwingen van de demonstranten was vrijheidsberoving.

  De politie heeft het doel bereikt: een grote angst en weerstand bij mensen om een PEGIDAdemonstratie (of een andere, links onwelgevallige demo) bij te wonen en de media heeft zijn doel bereikt door PEGIDA af te schilderen als een (potentieel) gewelddadige, extreem-rechtse club.

  Maar de politiek en de media moeten niet raar opkijken, als hun streven om critici en bezorgde en bange burgers af te schilderen als neo-nazi’s tot gevolg heeft, dat dit beeld werkelijkheid wordt als de mensen steeds meer vernederd en als idioten bestempeld worden en ondertussen het land te grabbel wordt gegooid en de mannen worden aangevallen en de vrouwen verkracht.

  Wat kan ik hier verder nog over zeggen? Iedereen moet voor zichzelf maar uitmaken wat hij/zij doet.
  Ik wens u allen nog een gelukkig nieuw jaar, maar ik heb er een hard hoofd in dat 2016 zonder enorme strubbelingen zal verlopen.

  Misschien dat ik de volgende demonstratie in Apeldoorn wel weer bijwoon.
  Apeldoorn is een mooi stadje (dorp) en de moeite waard om even te bezoeken.

Comments are closed.