EU beheersing vluchtelingencrisis : een grote flop

Misschien dat u zich uit het grijze verleden nog het VARA TV programma ‘Top of Flop ‘gepresenteerd door Herman Stok, herinnert. Een flink stuk terug in de historie, wij hebben het dan over de periode 1961 tot 1965. Na het draaien van een plaatje moest een vierkoppige jury een oordeel geven, top of flop. Zou je het programma terugplaatsen in de huidige tijd en de plaatjes afkomstig van de EU in Brussel, dan zou je slechts een groot toeterconcert horen, ten teken dat de gespeelde plaat een grote flop was.

Tot zo ver een nostalgische terugblik van een van onze redacteuren, die meerdere maken op deze site waarschuwde voor de door de EU en met name de heren Juncker en Timmermans voorgestelde ‘gelijke ‘verdeling van ‘ vluchtelingen ‘over alle EU landen. In eerste instantie ging het om 20.000, kom maar op zei het kabinet Rutte,  die aan ons land toebedeelde 4.7% kunnen er nog gemakkelijk bij, hij was de voorloper van ‘wir schaffen das’. Daarna werd het getal verhoogd naar 40.000, niets aan de hand en toen werden het 160.000, hetgeen voor Nederland een 8.000 EXTRA handophouders zou betekenen.

Wat is er van het plan terecht gekomen  ? NIETS, dus een flop en dat was niet de eerste flop van de EU en zal zeker niet de laatste zijn!

Na 8 maanden geldverslindende vergaderingen en discussies is de teller van de tot nu toe over de EU landen verdeelde ‘vluchtelingen’ blijven steken op :  272 toegelaten en verdeelde ‘vluchtelingen ‘.  82 ‘vluchtelingen’ werden uit Griekenland opgehaald, waar in 2015 850.000 nieuwkomers aankwamen en 190 personen werden vanuit Italië naar Zweden,Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal gevlogen.  Wilt u zelf de door de EU verstrekte cijfers nog eens doornemen, klik dan hier, en u ziet u zult toch nog wat moeten opschuiven om de ruim 5.000 vluchtelingen een nieuw huis aan te kunnen bieden.

Frankrijk dat 20.000 plaatsen beloofde, nam er slechts 900 op en zelfs in ons land  bleef de wil om nog meer vluchtelingen op te nemen steken. Landen als Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije zeiden gewoon NEE, vol is vol  en ofschoon dit allemaal voorspelbaar was, zette de EU d.w.z. Juncker c.s hun wil door. Ze konden even weer het publiek een oud  kunstje laten zien, wat later gewoon een luchtballon bleek te zijn, de zoveelste die met een luide knal uit elkaar spatte.

Niet omdat er in Brussel echt domme mensen zitten, maar omdat deze ‘beslissing nemers’ daar zitten voor zichzelf en eigen imago. Ieder moment om even te glanzen voor de geopende microfoons en draaiende TV camera’s telt, je kunt het bijschrijven op je conduitestaat , die je weer verder moet helpen op de ladder van zakken vullende onrendabelen, die niet gehinderd door kennis en verantwoordelijkheidsgevoel Europa verder naar de afgrond helpen.

Inmiddels voegen zich aan de al dan niet Syrische vluchtelingen ook grote groepen Marokkanen en Algerijnen toe. Niet omdat er in die landen oorlog of een cisis heerst, maar gewoon omdat zij veelal van familie uit o.a. Nederland horen hoe je hier vertroeteld wordt. De vluchtweg is een- voudig, ze kopen een vliegticket vanuit hun land naar Turkije en steken dan samen met andere vluchtelingen over naar Griekenland om asiel aan te vragen. Een rechtstreekse vlucht naar de EU zou tot niets leiden, daar de kans groot is dat zij  bij een paspoortcontrole op b.v. Schiphol  al gelijk worden afgewezen.

En de verantwoordelijken, de overheid, de brallende EU potentaten, wat doen zij ?

NIETS !

 

 

 

 


5 Reacties

 1. jw zei:

  geen oorlog dan gewoon terug sturen,de ouderen hebben al genoeg betaald aan die hand ophouders.

 2. Theo Hofman zei:

  Dat we de eerste echte Syrische vluchteling, die aantoonbaar recht heeft op asiel volgens de regels van de Brusselse Bagger Bende, nu eerst maar eens mogen verwelkomen!

  Is dit een Top of en Flop!

 3. vladi zei:

  Het is geen EU beheersing vluchtelingencrisis.

  Het is een EU geplande invasie.

  Research Albert Pike.

  fff

 4. Arie Kanarie zei:

  Wat regelt de EU eigenlijk wel goed,………. kan zo niks bedenken,… ook na heel lang denken niet,…….

  ,.. *** nope,.. nog steeds niks 🙂

Comments are closed.