Ga niet met Angela Merkel een tapijtje kopen op de Turkse markt

De opvoeding die je geniet en de omgeving waarin die geschiedt laat sporen achter, dat kan niet ontkend worden. Zo ook bij die brave dominees dochter opgegroeid in de DDR, een dubbele belasting, aangezien opgroeien in een socialistisch klimaat al een straf is en ofschoon je er niet zelf voor gekozen hebt, dochter van een dominee ( ja, van een pastoor dat kan niet ??? ) toch onuitwisbare sporen achter laat die je in feite ongeschikt maken voor een echte loopbaan.

Dus wat doe je in een dergelijke geval, je doet wat vele per definitie onrendabelen doen, je gaat in de politiek. Succes verzekerd, geen hoofdpijn meer over inkomsten, verantwoording of visie, gewoon wat aan rotzooien met de centen van een ander en je ziet wel wat er van komt. Dat je met deze instelling kans ziet om een het tijdbestek van een jaar, alle restanten van de EU definitief naar de vuilnisbelt te verhuizen, ach, je houdt altijd wel wat sympathisanten over , zoals Nederland, waar ze je dan in april de Four Freedoms Award in ontvangst mag nemen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor personen die  zich onderscheiden door te strijden voor moreel leiderschap en haar grote rol in de financiële crisis, alsmede het deëscaleren van de Oekraïne problemen ! Je moet het maar kunnen bedenken. Maar de award wordt gesponsord door o.a. de Postcodeloterij !!!

Zoals u weet reisde zuster Angela naar Turkije om de Turken te bewegen  de mede dank zij Merkel’s open deur politiek binnenstromende economische gelukszoekers tegen te houden. prima gelukt de missie, hand in hand met president Erdogan, nou ja nog even over de prijs praten, dat ook geregeld 3 miljard ten laste van de EU .

Het zoveelste foutje……….. want bij nader inzien, bleek dat de Turken bedoelden 3 miljard per jaar en dat voor de eerstkomende 2 jaar, ‘nicht ganz geschafft Angela ? ‘

Vooruit op een paar centen meer of minder rekenen wij bij de EU niet, dus werd het 6 miljard maar een kniesoor die daar op let.

En opeens zijn er dan wat EU landen die dwars gaan liggen, voorop Matteo Renzi, de Italiaanse premier die aankondigde het voorstel te torpederen. Mama mia, die Renzi, altijd problemen tussen Merkel en Italië.

De eerste 3 miljard moeten nog op tafel komen. Het plan van de hofnar van Merkel, ‘der Wolfgang ‘om die 3 miljard bijeen te sprokkelen via de verhoging van de brandstofprijzen, de burger merkt dat toch niet en kan gezien de lage prijzen best wat missen, lukte zelfs in de Heimat niet. Radio stilte en wat nu ?

Het zou allemaal in orde komen tijdens het bezoek dat de Turkse premier Ahmet Davutoglu  gisteren aan Berlijn bracht. Maar de Turkse bazaar werkte weer niet , zoals toerist Merkel en de Duitsers dat hadden gedacht. Nee, 3 of 6 miljard, wij moeten er nog maar eens goed  in detail over praten, zei de Turkse premier , ik denk eerder dat het rond de 10 miljard moet worden, ‘kijk eens naar de kwaliteit van wat wij leveren. ‘

Dat de Turken ( terecht ? ) tot nu toe niets gedaan hebben om de tsunami van handophouders te reduceren, zelfs niet een einde te maken aan de levendige handel in zwemvesten, rubberboten en buitenboordmotoren in hun kustplaatsen, is een teken aan de wand en belooft niet  veel goeds over het tapijtje dat Angela in de bazaar dacht te hebben gekocht.

Misschien een tip aan Berlijn en zeker aan Den Haag, eens wat rollen gaas, wat palen en prikkeldraad  gaan kopen, zijn momenteel nog goedkoop. Of anders Rutte er eens op af sturen, slimme jongen, spreekt goed Engels, handige prater, uitstekende leugenaar, zou een Turk kunnen zijn.


6 Reacties

 1. jw zei:

  Het duitse volk is met merkel weer terug in de jaren40/45 beland en het word nog erger dank zei deze dame die nog een stap verder gaat als haar voorganger.sterkte bevolking van zo mooi land.

 2. onlyyou zei:

  Se repete lishtoire!
  Werd ze maar innovatieve r dan kon ze met een afstandsbediening alles regelen?

 3. Tonnie zei:

  Is ook Turk hij niet begrijpen dat er in NL nederlands pleps woont die al zo veel BELASTING betalen zodat ze zelf niet meer te vreten hebben.En het groot maar schuiven met het geld. Eerst grond kopen enkele jaren geleden, nu niet wenselijk meer. Mensen geen geld. Dus verhuren /verkopen aan COA voor gelukzoekers, gemeentes weer blij en wij moeten opnieuw dokken. Tot je laatste cent en dan MOET je DOOD.

 4. telelezer zei:

  “”(…) uitstekende leugenaar, zou een Turk kunnen zijn.(…)””
  Oeps, …ieesssse raaasssiest!

 5. guy53 zei:

  Niemand daagt haar uit of wil haar opvolgen. Ze is meer dan 10j aan de absolute macht. Komen er zeker nog 10 bij, want ze heeft toch niets te doen: oma wordt ze niet. We zullen met haar moeten leren leven. De opiniebladen staan bol v/d kritiek op haar beleid maar ze gaat gewoon door, drammerig zoals heel die linkse Christelijke kerk. Komt ze er niet meer uit, dan beroept ze zich op naastenliefde en haar Christelijke plicht. Alsof dat dogma’s zijn die men voetstoots moet aannemen. Je kunt er slechts revolutie tegenover plaatsen. De rest is boter aan de galg gesmeerd.

Comments are closed.