Herman van Rompuy , vrees voor islamisering is buitensporig

Wie was Herman van Rompuy ook weer ? Was dat niet die wat vreemd ogende op een buitenaards wezen lijkend  mannetje die vanuit Brussel zijn vermanende woorden de wereld instuurde, die mede hebben bijgedragen dat Europa nog wat verder aan de rand van een peilloze diepe afgrond is komen te staan. Ja inderdaad dat was Herman die inmiddels gastprofessor is in Leuven en voorzitter van de denktank European Policy Centre.

Dus onze vrijmetselaar Herman weet hoe Europe zaken in elkaar zitten en hij is een deskundige als het gaat om migratie. Jammer dat hij afgelopen Oudjaarsnacht net ergens anders een fles bubbels open moest trekken, want hij had de Keulse politie zeker enige nuttige tips kunnen geven hoe men vriendelijk pratend met moslim migranten een escalatie van de chaos moesten voorkomen.

Een wijs man, die van Rompuy, want hij wijst er in een interview op dat de vrees die u heeft voor islamisering buitensporig is. Natuurlijk er zitten zoals in elke fruitmand een paar rotte appels tussen, maar omdat moslims gemiddeld maar een kleine minderheid vormen en de groep intern verdeeld is vormen zij geen gevaar voor onze cultuur en loopt het met de integratie op rolletjes.

Nee, het ligt meer aan uw eigen vrees, want daardoor gaat u twijfelen over wat u nog betekent in de huidige samenleving en als u angstig bent heeft u de neiging zaken niet meer helder te kunnen zien.

Oorlogsvluchtelingen zijn geen economische migranten, geen gewone politiek-asielzoekers. Het zijn haast allen wanhopige mensen die gevlucht zijn voor de terreur van Assad en  jihadisten. Het zijn mensen. Het is onvoorstelbaar dat we de Duitse bondskanselier nodig hebben om ons daaraan te herinneren.

En Herman weet niet van ophouden :

Niemand wil gelukkig wil  van de Schengenzone af. Zo ver drijven de continentale eurosceptici het niet. Zonder de EU zouden wij niet ver geweest zijn van gewapende conflicten aan sommige van onze binnengrenzen, want de meeste landen zouden één na één geprobeerd hebben oorlogsvluchtelingen tegen te houden met muren en prikkeldraad. .

En tenslotte : 

2015 eindigde met twee positieve berichten. Turkije neemt eindelijk zijn verantwoordelijkheid op. Zonder dat land is er trouwens geen echte controle op onze buitengrenzen mogelijk.  ( noot redactie dagelijks stromen duizenden migranten Griekenland en Italië binnen en doet Turkije precies da wat te verwachten viel : niets ) Daarnaast hebben de Verenigde Naties een akkoord bereikt over stappen op weg naar vrede in Syrië ( noot redactie en wordt Syrië deze zomer de vakantietrekpleister bij uitstek.

Nog niet al te lang geleden zou je of hoofdschuddend over zoveel onzin doorgelopen zijn, of als je beschikte over burgerzin, de GGD gebeld hebben om deze man in een spanlaken af te laten voeren naar de dichtstbijzijnde psychiatrische kliniek.  Nu de volle waanzin van EU bonzen, wij mochten er donderdag weer een paar ontvangen, steeds duidelijker begin te worden, blijkt dat van Rompuy niet de enige ( gevaarlijke) zonderling  is die vrij rond loopt om tegen een dik betaald salaris dat weer door u moet worden opgebracht, zijn onzin te spuien.

In Brussel maar ook in verschillende regeringshoofdsteden van Europa en elders grossieren ze in dit soort mannen en vrouwen en het ergste, er wordt ook nog naar geluisterd.

Dus mocht u toevallig, maar de kans wordt steeds groter op straat lopend richting station  tegenoever een paar ‘wanhopige mensen ‘komen te staan, meestal een jaar of 20 tot 30, wees niet bevreesd. Zou u toevallig dan niet meer helder kunnen zien, dat wil wel eens het gevolg van een kopstoot zijn, maar ook dat is van voorbij gaande aard. Een hand in uw kruis, hou de dader op een armlengte afstand, zulke lange armen kan hij toch niet hebben en praat inmiddels vriendelijk met hem, vooral U zeggen, dat scheelt.

Stuur deze Herman de Alien daarna even een mailtje in de kliniek, hij zal er blij mee zijn.

 

 

 


7 Reacties

 1. Robert-Panamá zei:

  Dwaze onrendabele dieven die in hun gouden kasteeltje leven op kosten van de burgers.

 2. Cjuupie zei:

  Belgische Herman is net als zijn ‘illustere” landgenoot Verhofstadt en onze Hansje van Baalen sinds jaren de weg kwijt. Ze zijn zo uit een B oorlogsfilm weggelopen. Het uniform uit het Duitsland van de jaren dertig-veertig zou hun best wel hebben gestaan.

 3. yoepieyee zei:

  Spuitelf spuiten ook eens Modder?
  Had maar al gehandeld toen je nog invloed kon hebben op het beleid?
  Zeker door de aansturende elite weggestuurd?

 4. joram zei:

  De kop zegt eigenlijk al genoeg. Brussel vergeet dat het niet alleen vrees is, maar ook afkeer. We wíllen helemaal niet islamiseren. We willen onze eigen cultuur, onze eigen vrijheden, normen en waarden, en bovenal, democratie behouden. De vrees begint pas wanneer er oorlog op de loer ligt, omdat de overheid niet naar hun eigen burger kan of durft te luisteren.

 5. Pieter H zei:

  Grappig dat van Rompuy vindt dat wij te bang zijn voor Islamiserig,deze Vlaming is dus ook niet bang voor Walonisering,zodat er een taalgrens nodig is in den Belgique ?
  Dit lid van de Belgische CDA heeft met zijn partij ervoor gezorgd dat 4 miljoen Walen evenveel te zeggen hebben als 7 miljoen Vlamingen,komt ons de les lezen ???
  Boer pas op Uw kippen als de vos de passie preekt !!

 6. Martin van der Ven zei:

  Herman de “jezuïet” is een bijzonder gevaarlijk politicus. Hij is één van de vertegenwoordigers van RK-religie die het bestaat om U als de moslim te laten behandelen en de moslim als vredelievende westerling voor te stellen.
  Anders gezegd:
  Herman de “Jezuïet” is een kei, ondanks zijn simpele voorkomen, om U als gevaarlijk aan te merken en de moslim als DE vertegenwoordiger van de islam die het beste met U voorheeft, maar in werkelijkheid U de vernietiging in stuurt en dat laatste in de figuurlijke en letterlijke betekenis van dit woord.
  Deze “Jezuïet” van het zuiverste water is zeer invloedrijk, zoek maar eens o.a. in WIKIPEDIA. Iedereen onderschat dit dubieuze figuur.

Comments are closed.