Mark Rutte trekt een lege zaal bij de EU + reactie Nigel Farage ( 2 x video )

Wat zijn ‘finest hour’ had moeten worden, zijn openingsspeech als premier van Nederland dat de eerste zes maanden van dit jaar het voorzitterschap van de Europese Unie mag bekleden, werd een  zware deceptie. Nadat de EU parlement voorzitter Kapo Martin Schulz, Rutte had geïntroduceerd, waarschuwde hij de aanwezige parlementsleden die het teflon gepraat niet wilden bijwonen, rustig en zonder discussie de zaal te verlaten, hetgeen massaal gebeurde.Zelfs de weer als grappig bedoelde opmerking van Rutte dat de leden die de zaal verlieten ‘iets moois ‘zouden missen kon de aandacht niet trekken en zo kon de premier 20 minuten lang zijn boodschap voorlezen met aan zijn zijde Bert Koenders als souffleur ? Mensen wat een afgang, want waar in eigen huis om hun politieke loopbaan vrezende Kamerleden uit een soort gedwongen beleefdheid nog wel eens blijven luisteren, lukte dat niet met de ruim 730 onrendabelen uit alle windstreken van Europa, waar men aan dit soort holle frasen gewend is en of in slaap valt, of nog beter gewoon wegloopt!

lulo

 

Maar goed Nederland is weer op de kaart geplaatst en Rutte kon blij naar huis rijden. Het enige wat wij misten bij de TV uitzending was dat hij stiekem even naar zijn moeder wuifde en zei, ‘hallo mamsie, hier ben ik ‘.

 

Gaat u er maar voor zitten, 20 minuten conference van een belabberd slecht niveau zoals we van hem gewend zijn maar  waar de rest in de EU nu aan heeft kunnen snuffelen : ( foto en video dank EU audio service )

en toen gebeurde dit


22 Reacties

 1. Bart Plaetick zei:

  Nog een voorzitter die voor de komende 6 maanden veel BLAbLA GAAT VERKOPEN. Een totale nietszeggende comment zoals er 13 in een dozijn zitten. 20 minuten geblaat en niets concreet om de bevolking van europa te helpen.Een kind kan nog beter! Nog altijd denkt de politiek dat ze de waarheid in pacht heeft. Alle burgers van europa gaan er op achteruit TOT HET VAT VOL IS.

 2. Mr.X zei:

  Het begint al met de taal. Waarom moet het in steenkolen Engels (de taal van het minst Europese land). Dit terwijl ieder ander in de zaal gewoon in zijn eigen taal spreekt.
  Als je als regeringsleider het liefst de taal spreekt van een ander land, dan kan het niet anders dat wat je wil melden totaal niet interessant is.

 3. Robert-Panamá zei:

  Een paar weken naar de Nonnen in Vught om fatsoenlijk Engels te leren. Wel zelf betalen Markje of je “vriendje”.

 4. Aage M. zei:

  Kijk naar Trutte’s lichaamstaal terwijl Farage spreekt.
  Dat zegt namelijk alles.
  What a loser.

 5. Geronimo zei:

  Tja, het verschil tussen een bevlogen politicus en een regelrechte hansworst. Rutte, een regelrechte schande voor Nederland.

 6. Ger zei:

  De eerste video trok ik niet, dus die heb ik gauw weggeklikt, maar die tweede video maakte dat weer ruimschoots goed. Moet ik wel opmerken dat mijn maag wederom spontaan reageerde door gigantisch over mijn nek te gaan toen dat gezicht van Mark een paar keer uitgleed. Ik weet niet wat ik van deze man moet vinden, maar heerlijk om te zien hoe Nigel Farage iemand zo voor paal kan zetten….

 7. John Nijhuis zei:

  Inderdaad hij kan nog niet in zijn schaduw staan deze leugenaar die nederland
  naar de afgrond heeft gebracht.

 8. Theo Hofman zei:

  Farage, mooi he!

  Hadden wij deze politicus maar hier, wat een NIVEAU en wat een KLASSE!

 9. raymond de greef zei:

  Zelf in dit democratisch gedrocht wil men niet luisteren naar Pinokkio Rutte, !! wat een loser deze vent!!!

 10. Pieter H zei:

  Waarom dit onbenul zijn “toespraak” niet in het Nederlands (25 miljoen) houdt is om te demonstreren dat hij zéér geschikt is voor een Europees baantje straks !
  Overigens in het opvallend dat de staats-NPO in Neteland niet liet zien dat hij voor een bijna lege zaal stond;hoezo onafhankelijke pers!

 11. jw zei:

  en wat kan hij alleen maar lachen deze VVDer die alleen daar zit om de PVDA haar zin krijgt en het land naar de afgrond te helpen

 12. onlyyou zei:

  Als je hem de laatste jaren hebt moeten aanhoren, die prietpraat, dan trekt vader Abraham vollere zalen?

 13. guy53 zei:

  Waarom in ’t Engels? En wat voor Engels? Nederlands is na Duits en Engels de meest gesproken Germaanse taal. Iets mis mee? Het enige dat naar behoren functioneert bij de EU is de Vertaaldienst. Vroeger werd iemand op zijn talenkennis afgerekend,maar dat is verleden tijd. Tusk kent geen Engels en in eigen land spreekt de nieuwe TK Voorzitter die taal evenmin. Nederlanders dienen veel taal bewuster te worden. Kunnen nog wat v/d Vlamingen en Fransen leren. Straks gaat Rutte in Brussel rustig Frans spreken! Gelijk Irene Vorrink die zichzelf introduceerde als le Ministre du Milieu. Maffe dame, dachten ze,hebben ze in dat Kaaskoppenland ’n minister voor de onderwereld?

 14. Ad zei:

  Bloody good show, Nigel. Hear hear.. Our PM is a wet sponge, lacking the capabilities of Sponge Bob, and not half as funny!!

 15. Mark zei:

  Wat weer een afgang, met zo’n knullige toespraak. Zelfs zijn collega kon zijn hoofd niet meer rechthouden, zat te snakken naar het eind van deze onzinnige toespraak. Zijn we weer mooi klaar mee.
  Toppie Nigel Farage, die hem ff op zijn plaats zette. Met een kinderlijke lachhouding van Rutte. Tjonge jonge, wanneer gaat dit eindigen.

 16. Henri zei:

  Geweldig, hoe Rutte een flink pak op zijn broek krijgt en daar geen enkel verweer tegen heeft. En klagen over de ‘toon’ van Farage’s betoog heeft ook al geen zin, waar de inhoud ondubbelzinnig doel trof.

  En inderdaad is het stuitend om naar het steenkolen Engels van Rutte te moeten luisteren. Laat hem zijn gelieg gewoon in het ABN doen.

 17. Johannes zei:

  en…daar kwamen ze weer……Ruttes beloftes….miljoenen banen dankzij TIPP. Wie gelooft hem nog……wellicht zijn moeder nog?

 18. Jurgen zei:

  Wat een leugenaar, zet hem uit het kabinet en daarmee uit de EU, deze flafdrol denkt alleen aan zijn eigen haggie en niet aan de medelanders!!!!

 19. Ger zei:

  O deer o deer, de inglisj of mister Mark Rutte is ook not om over to hous te raiten. No wonder det everiebaddie runs to de bekdoor, ai woet doe de seem sing if ai was in der sjoes…. But ai see good, job Mark, joe geef dem van jetje…. ✊

 20. Hendrick Dubois zei:

  het feit dat Rutte zijn toespraak in het Engels houdt(en wat een steenkolenengels!) en niet in het Nederlands bewijst wat voor een landverrader het is. En dan dat lachje van hem, wat een schande voor ons land. Geen schijn van kans tegenover deze meneer Farage!

Comments are closed.