Yanis Varoufakis wil Europa democratischer maken door middel van nieuw alternatief : “DiEM25”

In februari dit jaar wil de voormalige minister van financiën Yanis Varoufakis in het Berlijnse Volksbühne theater een  beweging lanceren die een alternatief moet bieden aan de Europese burger om zich te ontworstelen aan wat hij noemt de cocon van nationale staten en de ondemocratische structuren van de Europese ( EU ) instituten.

De beweging met de naam The Democracy in Europe Movement 2025 – of afgekort  DiEM 25 , krijgt een duidelijk links karakter, maar moet Europeanen de mogelijkheid tonen dat er een derde weg is om de stem te laten horen in Europa, dat volgens Varoufakis wordt beheerst door nationalistisch denken en de ondemocratische handelswijze van de EU in Brussel.

In een eerder interview, oktober afgelopen jaar liet Varoufakis al weten dat talloze instanties in de EU  ondemocratisch tot stand gekomen zijn of zich zelf in het leven hebben geroepen en daarom geen enkele juridische rechtvaardiging !!! van hun bestaan of optreden kunnen bewijzen. Hij noemde toe met name de euro groep en diens leider Jeroen Dijsselbloem waarbij, ofschoon dit weer snel uit de media verdween, Varoufakis daadwerkelijk kon aantonen dat Dijsselbloem het hoofd is van een zelfs niet gekozen instantie, waarvan het in Brussel wemelt.

Met de presentatie in Berlijn, de nadere datum wordt nog bekend gemaakt, hoopt Varoufakis mensen om zich heen te verzamelen die zijn filosofie kunnen en willen volgen. De linkse koers die DiEM 25 wil gaan volgen zou een handicap kunnen zijn, maar het initiatief is zeker de moeite waard om te blijven volgen.

 

 


6 Reacties

 1. cathy zei:

  Dijsselbloem, een jaloerse,onbeschofte Neanderthaler die alleen maar slakroppen heeft leren tellen en telen. Weg met deze PvdAllochtonen sloper.

 2. M. Kerver zei:

  De Nederlandse politiek bestaat uit vriendjespolitiek,old boys network en niet vergeten de banencaroussel. Kijk eens naar vml min. van Financien Gerrit Zalm, nu bestuurslid ABN AMRO, Ab Klink vml min. Volksgezondheid, nu Raad van Bestuur bij het VGZ, Camiel Eurlings vml min van Verkeer en Waterstaat, later CEO bij Schiphol, Joustra vml Bestuurder van het UWV, nu Coordinator Terrorismebestrijding, Rogier van Boxtel, oud minister en Eerste Kamerlid, daarna bestuursvoorzitter van de Menzis, nu CEO bij de NS. De lijst is EINDELOOS, want ik kan zo nog wel een uur doorgaan. Ons land is ziek en corrupt tot op het bot.

 3. Henk zei:

  De Nederlandse politiek, droeg eerst een stropdas zoals Pim droeg, en toen Varoufakis geliefd bleek bij niet alleen de vrouwen, toen gingen de boorden ineens los,,,,,,, wonderlijk niet ???
  Een briljante en aimabele man vind ik deze Yanis Varoufakis, prettig om iemand
  te horen en zien met duidelijk wat meer bagage….

 4. Arie Kanarie zei:

  Ik ben zo langzamerhand zover dat ik schijt ga krijgen aan de EU regels,… trap mijn eigen fiets wel aan en trap iedereen die ongevraagd op mijn bagagedrager gaat zitten er af,…. Een ongekozen dictatuur hoef ik niet te eerbiedigen.

 5. David zei:

  Varoufakis heeft een warm kloppend hart. Dat kan ik niet zeggen van Dijsselbloem. Die heeft een hard koud hart wat alleen klopt om er zelf beter van te worden. En dat voor een pvda man, triest!

Comments are closed.