Politieke ijdeltuiten; het Correspondents dinner en het congres van de domme mensen (video)

Behalve de pauw, die een rad slaat om de vrouwelijke soortgenoten te imponeren, zijn er weinig zaken te bedenken waar dieren maar zeker mensen zo duidelijk willen laten blijken, dat zij erg blij met zich zelf zijn of wellicht beter, zelfingenomen. Twee van deze evenementen willen wij er toch nog eens even uitlichten, niet om de deelnemers een podium te geven, maar vooral om de absolute stupiditeit van dit soort bijeenkomsten op de Nederlandse aardbodem  te belichten.

Laten wij beginnen met het uit de VS  naar ons land overgewaaide Correspondents dinner . Het is ofschoon deelnemers dat anders zien, slechts een gelegenheid dat een president of premier even zijn gehavende imago mag trachten op te vijzelen. Maar terwijl Barack Obama ( zie onderaan dit artikel ) misschien nog wel de juiste timing bezat om hier en daar een grapje te lanceren, liep het in ons land uit op een volkomen fiasco, waarbij het ‘feestvarken’ slechts verkeerd getimde en door een ander bedachte knorgeluiden liet horen. De enige die dan ook genoot was Rutte zelf, hetgeen gelijk de onpeilbare domheid van deze ‘man ‘ weer eens duidelijk voor het voetlicht brengt.

Voor de rest was het een deja vue sfeertje waarin de ‘genodigden’ en het journaille die p.p. € 135 hadden neergeteld later konden vertellen dat ook zij erbij waren geweest, waarom het uiteindelijk ging.

Terwijl er nog een zwakke hoop was, dat de herstellende Youp van ’t Hek de slotconference zou doen, moesten de aanwezigen het doen met een zgn. cabaretier van de woensdagavond amateur divisie , Dolf Jansen. Als dit soort evenementen er uitsluitend toe dient dat de politiek en de aanwezigen zich zelf even in het zonnetje kunnen plaatsen, dan is ons voorstel dit ‘dinner ‘nooit meer te herhalen , tenzij er een echte cabaretier in de 2e helft van het diner, eens echt de baan aanveegt met de aanwezige premier. Met in dit geval Mark Rutte zou dit een koud kunstje en bovendien een verademing geweest zijn, als een totaal gefaalde student annex loonbriefjesteller eens een flink pak figuurlijke slaag gekregen had. Maar dat doen wij niet in Nederland, wij houden het altijd oppervlakkig, gaan nooit eens op zaken die er toe doen in, zoals de vele zgn. onderzoeks journalistieke programma’s ( vaak in het buitenland ingekocht ) iedere keer weer opnieuw aantonen.

Een scherp Correspondents’ Dinner zou een verademing zijn, juist ook om de nauwe verwevenheid tussen de politiek en de meeheulende journalistiek eens te laten zien, zodat de kijker begrijpt dat praktisch iedere zgn. politieke uitzending van de MSM bij voorbaat al een bekokstoofd spelletje van vragen en antwoorden is.

Dan schakelen wij over naar Amersfoort, waar vandaag het congres van de domme mensen plaats vindt. De naam van het congres verwijst naar een eerder door ons geschreven artikel waarin wij schreven dat slimme mensen weten dat socialisme niet werkt en domme mensen juist het tegendeel denken.

Maar liefst 179 pagina’s met voorstellen  staan op de agenda  aangeboden door paryijvoorzitter Hans Spektrui  die in de inleiding de agenda aanprijst :

Beste partijgenoten,

Hierbij bied ik je de beschrijvingsbrief aan voor het PvdA partijcongres op 13 februari 2016. Het congres zal plaatsvinden in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Om 10.00 uur beginnen we en om 17.30 sluiten we af met een borrel.

Aan alles is gedacht zelf een kinderopvang, waar naar verluidt Liliane Ploumen als voorleesmoeder dienst zal doen, omdat deelnemen aan het congres zelf niets meer oplevert.

Verder een paar kratten met rode rozen om aan het einde van het congres samen hand in hand de Internationale te zingen, u weet wel dat clublied waarin het gaat om de vertrapten der aarde, die dank zij socialistisch leiderschap het toch maar mooi tot iets geschopt hebben, zoals het uitdelen van de centen van een ander. Veel gespierd taalgebruik, zoals het ‘presidium ‘dat democratische beslissing in een nieuw kader neemt’ gebral dat zelfs Honnecker of Chavez  verbaast zouden doen opkijken.  Verder zijn er vanaf het presidium podium toespraken van Hans Spekman, Lodewijk Asscher en Diederik Samsom, die de paar nog wel op de PvdA stemmende overblijvers moed in moeten spreken, zodat ook zij niet binnenkort in het rariteitenmuseum op sterk water worden bijgezet.

Maar als het aan de PvdA ligt wordt Nederland sterker en socialer, hetgeen in normale mensentaal betekent dat de lasten omhoog gaan om alle leuke dingen voor de mensen te kunnen blijven betalen en sterker ………. ? …. tja daar moeten wij nog even over nadenken.

Een beter gevulde portemonnee voor de partijbonzen misschien ?


2 Reacties

  1. Henri zei:

    Als je geen substantie te bieden hebt, moet je compensatie zoeken. Maar ook als cabaretier deugt Rutte niet, hoewel hij zelf glom van eigendunk. Een nep cabaretier, dat is-ie. Gebakken lucht produceren omdat je aan de substantie niet toe komt. Waardeloos.

Comments are closed.