De EU gaat u tegen u zelf beschermen, minder hypotheken

Terwijl u nog zat na te genieten en uit het raam keek of de door Mario Draghi beloofde helikopter met gratis geld ( zie hier) al in aantocht is, haalt de EU een streep door de rekening. Uiteraard, zoals u gewend bent van Brussel doen zij dat niet om u te pesten, maar is het voor uw eigen bestwil, zoals u ook al slechts bananen en komkommers met een correcte kromming kunt eten, past indien dwars verorberd beter in de mond, en merkt u nu na het stofzuigen nauwelijks nog verschil dankzij de 850 watt maximaal voorgeschreven sterkte van uw stofzuiger. U ziet de EU denkt met u mee.

U bent jong en u wilt (nog) wat,  en ofschoon de crisissen sneller opkomen dan de voorjaarsbloemen, besluit u,  uw ouders die het volgens vele vaderlandse politici toch al zo goed hebben, nog eens wat extra te plukken. Dus u wilt een huis(je) kopen, maar ja,  de hypotheek. Tot nu toe mocht die altijd met u meedenkende bankmeneer of mevrouw u een hypotheek verstrekken, waarbij als uw eigen inkomen niet toereikend was, een financiële ruggensteun van uw ouders of als u in zeer goede familieomstandigheden leeft, ook uw schoonouders , net genoeg was om de hypotheek te krijgen.

NEE vanaf 21 maart is dat afgelopen, want volgens de Brusselse richtlijn mag dat niet meer. U zou ruzie kunnen krijgen met uw geliefden en dan valt die garantie weg, en wie zit er dan naast u zelf met de problemen ? De banken !

De banken krijgen er per 21 maart ook extra taken bij. Een gewone solvabiliteitscheck is niet meer voldoende. De bank moet bewijzen dat zij een diepgaande onderzoek hebben ingesteld naar uw financiële mogelijkheden. Wat , indien de rente zou stijgen, kan ‘Bruin ‘ ( U ) dat nog wel trekken ? De bank loopt dan gevaar en dat u uit uw tent gezet wordt, dat is uiteraard het kapstokje waarmee Brussel deze richtlijn aan de Europese man of vrouw brengt, maar het is weer …. de bank.

Uitstel van betaling van de hypotheek om allerlei redenen is niet langer toegestaan. Uw schuldenspiraal zou dan te hoog worden – Juncker c.s. denken als zorgzame pleegouders met u mee, maar ja wie zit er met het probleem ? De bank !

Het risico van een nieuwe hypotheek dekken met de waarde van een reeds in uw bezit zijnde andere stulp ? Nee, dat is afgelopen, de bank moet eerst naar uw inkomen kijken, kunt u wel 2 hypotheken tegelijk aflossen en wat gebeurt er als u inmiddels gaat scheiden en uw dierbare ex echtgenote laat beslag leggen op uw samen gekochte liefdesnestje ? En wie zit er met de problemen  ? Ja u, weliswaar , maar uiteindelijk toch, de bank.

In al dit soort gevallen kan de bank eisen dat de met hen afgesloten hypotheekovereenkomst voor ongeldig wordt verklaart en wat dat betekent, hoeven wij hopelijk niet verder uit te leggen.  Maar…. nogmaals Juncker doet dat niet om u te pesten, maar …,. dat hadden wij u al eerder uitgelegd.

Het moet namelijk volgens de EU gaan om wederzijds vertrouwen !  Oeps!…….Dat is even slikken, wederzijds vertrouwen uit de monden van een lading politiek wrakhout dat niemand in eigen land meer in de nationale politiek wilde en werd afgeschoven naar Brussel, waar het liegen, bedriegen, stelen en manipuleren gewoon doorgaat. Wijst u ons een politieke partij aan in ons land wiens naar Brussel afgevaardigde leden  loepzuiver is  ? En heb niet de euvele moed te reageren met ‘de PVV’  ! Voor straf moet u dan alle verzamelde werken van de gebroeders Grimm  met de hand overschrijven en aan ons opsturen !

Opvallend is weer eens dat het nieuws over deze maatregel toevallig net naar buiten komt, nadat de rente door Draghi op nul procent werd vastgelegd.  Praten de financiële opperhoofden van de EU landen niet met elkaar of is het weer een doorgestoken kaart? De controle die de ECB middels de  Basel III overeenkomst wil uitoefenen op de nationale banken zoals DNB begint zorgwekkend te worden. Men noemt dat het SSM, het Single Supervisory Mechanism  en die 3 woorden zeggen eigenlijk  alles. Er dient volgens de ECB en Brussel een controlerende autoriteit te komen die alle centrale banken onder de hoede neemt, een prachtig stukje ouderwetse communistische dictatuur, waarmee wij weer een stapje doen in de richting van de………………….

EUSSR !

 

 


4 Reacties

 1. Hoeder zei:

  Vroeger werd de economische zwakste geholpen, nu mag ie zelfmoord plegen. Wat zijn we toch blij met de EU en haar capabele leiders, zoals Juncker en Draghi.

 2. Hoedendeste zei:

  Oh beste Hoeder,hoedt U voor valse profeten,voor dat je het weet vallen de zeeheksen aan….

 3. only you zei:

  Ze zijn driftig bezig het risico bedrag aan hypotheken te verhogen, de volgende crisis is er aan te komen?
  Heeft die Draghi nou niet geleerd vd de crisis 2007, of wil hij zonodig deze op zijn naam krijgen?

 4. telelezer zei:

  De EU (het knechtje van de USA) wil dat steeds minder mensen een eigen huis kunnen kopen zodat zewel moeten huren bij de grote miljardenverslindende woningcorporaties, die vaak in handen zijn van buitenlande (ja o.a. USA) beleggers. Het grote geld wint dus alweer van de domme naieve burgers die machteloos staan tegenover de Brusselse “Varkens van Orwell” en hun trawanten van de Haagse Apenheiul

Comments are closed.