Mario Draghi wil gratis helicopter geld voor iedereen

De kruitdamp van de laatste maatregel van ECB baas Marion Draghi , het verlagen van de rente naar nul procent is nog niet uit de lucht , of het volgende zware geschut wordt al in stelling gebracht : GRATIS GELD VOOR IEDEREEN, het zgn. helicoptergeld.  U zult moeten toegeven, Draghi is in zijn pogingen om de economie van de EU, die eerst door de EU en haar leiders in de vernieling is geholpen, geniaal. Gratis geld , niets er voor hoeven te doen, de droom van iedere asieleiser en kiezer op SP, GL en PvdA of zelfs andere politieke partijen.

Zou Draghi ooit de buurman van ome Joop geweest zijn, je zou het haast zeggen, want gratis geld , lijkt wel een verkiezingsspreuk van deze PvdA weldoener, die daarbij natuurlijk zoals het in dat soort kringen hoort, eerst altijd aan zich zelf dacht. Geef zijn naam maar eens in bij onze zoekfunctie.

Draghi is al weer bezig met het volgende reddingsplan, het helikoptergeld, zo genoemd omdat het plan in de verte lijkt op een boven het land vliegende helikopter van waaruit een gulle gever een wolk van bankbiljetten op de verbaasde ‘aardbewoners’ laat neerdalen. Betekent dit dat Super Mario het vertrouwen in zij eigen politiek verloren heeft ?

Een echte heli van waaruit de burgers het geld krijgen toegeworpen komt niet in de actie die in bancair academische kringen besproken wordt voor. De centrale bankiers maken het geld rechtstreeks over naar de burger en de gedachte hierachter is dat indien de burgers niet willen kopen of investeren, zij dat mogelijkerwijze met cadeau gedaan geld wel zullen doen en daarmee de kwakkelende economie weer opstarten.

Alleen het idee al, dat door Draghi tijdens een vragenuurtje van de pers als interessant betitel werd, is opvallend. Pas een jaar geleden begonnen Draghi en de ECB met een miljarden zwaar opkoopprogramma van staatsobligaties waarvan vele nooit tot een solide terugbetaling zullen leiden. Daarna kregen wij de negatieve rente en nu komt het geld uit de hemel van de centrale bank ? Helikoptergeld of anders een massieve ‘hair cut’ dus het kwijten van de gemaakte schulden ? Zegt u het maar, maar in alle gevallen zullen de gevolgen voor de burger op korte termijn nauwelijks voelbaar zijn. Wat doet u als er een telefoontje van de bank komt en men u vertelt dat er zo maar 1000 euro op uw rekening is bijgeschreven. De goede gever  zit in Frankfurt of Amsterdam .

De combinatie van hoge kosten voor de gemeenschap en het praktisch te verwaarlozen resultaat tot nu toe, maken de experimenten van de ECB tot een fatale combinatie. Hoe moet de ECB als dit plan door zou gaan alle 340 miljoen EU burgers hun financiële cadeau gaan betalen ? Alleen de belastingdiensten beschikken over de gegevens van de rekeninghouders.  Gaan belastingdiensten mee werken aan een verzoek van de ECB om de gegevens door te geven ?

Een soortgelijk experiment vond in 2008 in de VS plaats. Alle Amerikaanse belastingbetalers kregen via de belastingdienst een credit aanslag die de Amerikaanse overheid 150 miljard dollar kostte. Het resultaat ? Nauwelijks waarneembaar.  En kunt u zich een dergelijke actie al voorstellen bij onze eigen brave blauwe enveloppen brigade ? De computers branden daar al regelmatig door, dus ?

Japan met een staatsschuld van 240 miljard  kampt met gelijksoortige problemen en wil nu middels de centrale bank besmette en waardeloze staatsobligaties op laten kopen. Daarna een snelle boekhoudtruc waarbij via de wijziging op de staatsbalans de schulden’ verdwijnen.

Vast staat, dat wij zwaar weer tegemoet gaan. De door de EU politiek zo gedroomde eenheid heeft toch niet het doel gebracht wat men er van hoopte, in tegendeel, de economische situatie in de EU is slechter dan ooit en gaat steeds harder achteruit.

Een daarvoor mogen wij de overbetaalde dames en heren in Brussel toch wel dankbaar zijn ? ? !!!!! ????

 


6 Reacties

 1. jw zei:

  de EU stinkt aan alle kanten dus kon dit wel eens de waarheid zijn.rutte zit er alleen nog door de asielzoekers anders was het kabinet allang gevallen.

 2. Solo zei:

  Schuldkwijtschelding is iets anders, maar ‘helicoptergeld’ is niet meer dan een grap, een strovuurtje, waarmee niet de economie structureel wordt aangezwengeld, maar de (hyper)inflatie. Welkom, Venezuela!

 3. Tonnie zei:

  Koekje van eigen deeg Domme Draghi dat lijkt me een beetje veel op houd ze maar dom dan maken wij ze wel arm! Nog meer schulden , we kunnen het nu al niet meer aan. En Europa is ondertussen al naar de mesthoop failliet , daarbij de Toeristen met goud en gelakte nagels aan hun trekken laten komen, met eten wat ze graag en gratis krijgen en waar ze niet tevreden over zijn och ja wij betalen het gelach wel. Wij zijn de rijkste van de wereld met een bijstands inkomen.

 4. Ron Blauw zei:

  Het is lang geleden al aangekondigd.
  Dit beleid; kapitalisme omvormen tot communisme.

  Club v. Rome: ‘post=Industrial zéro-growth era’.

  Wie moet nog uitgelegd worden hoe fijn de communistische heilstaat wel niet was voor de onderdanen?
  Toen was er de Comintern, nu hebben wij de Kapintern.
  Verschil is de illusie.

  “Het ´post-industrial zero growth plan´;
  behelst grotendeels lamleggen van de industrie in de VS om ons klaar te maken voor de fascistische wereldregering.

  The Club of Rome werkt nauw samen met de NATO is feitelijk de onzichtbare raad die NATO achter de schermen bestuurt.
  http://centurean2.wordpress.com/2011/06/14/war-on-terror-is-elite-mind-control/11/09/2012 – Fox19

  Plan Draghi is goed doordacht. Sluw. mensen storten zich er als lemmingen op als dingen gratis zijn, zelfs als ze het niet nodig hebben, of slecht voor de gezondheid is.
  Zal nu niet anders gaan. Sluw plan.

  Je kunt al voorspellen dat bepaalde partijen oneindig veel meer ‘gratis’ geld krijgen toegeschoven.
  De ongelijkheid zal zeker nog extreem verder toenmemen, met alle voorspelbare, en BEOOGDE gevolgen.

  Alle eigendomsrechten stromen naar ‘boven’. We zullen al onze verworvenheden, welvaart, vrijheden en rechten zien verdampen.

  ´nu een geplande economische meltdown bedrijven en burgers bankroet maakt, kunnen de kopstukken in de 3 Grote RULING ELITE Organizations de brokstukken ‘voor een appel en een ei’ opkopen – een sluwe strategie om in sneltreinvaart de wereld in bezit te krijgen.´<
  http://www.greatdreams.com/who-runs-the-world.html

  De TV-kijkende zombie-burgers laten zich blij naar de slachtbank leiden. Als kippen in een hok, zullen ze blij hun geconditioneerde levens ervaren. Mensenhouderij is de toekomst. D'66 bv.: 'Nu vooruit', vgl. 'Forza'. . . , of 'doordraven op de doodlopende weg'.
  Politiek anno nu, is in hoge mate feitenvrij. In hoge mate marketing.

 5. Robert-Panamá zei:

  De ECB koopt met gratis geld uit lucht geschapen, alle rommel op om banken overeind te houden. De enige inkomsten die ze dan krijgen is de rente en als daarvan een groot gedeelte niet wordt betaald zal de eigenaren van de centrale banken een worst wezen. Waar het dan uiteindelijk op uitdraaid is forse geld ontwaarding. De truck is echter om dit nog wat langer te laten duren, is een hele lage rente. Een draaimolen die steeds sneller gaat draaien totdat de mensen uit hun stoeltjes vallen. Dan een reset met een nieuwe wereld papieren munt.

 6. Jan. zei:

  Voor de hondenwagen hangt een worst, en de hond maar rennen. Maar degene
  die de kar bestuurd ziet wat er om hem heen gebeurd. Hoe meer trucs er worden verzonnen om de economie aan de gang te krijgen, hoe lager de snelheid van de kar wordt. Want er wordt aan de rem getrokken d.m.v. belas
  ting verhoging. We krijgen minder meer. Wie zei dat ook alweer? Het geld wat je niet krijgt kan je niet uitgeven. Een grote groep wordt gekort en dat geld komt dus niet in de economie terug. Gratis geld bestaat niet en eigen geld verdwijnt. Op = op. De beslissers worden rijker. Wacht maar af. Sterkte.

Comments are closed.