600 miljoen belastingcenten om kinderen van asieleisers Nederlands te leren

Wij zullen het er allen best over eens zijn, dat om de gestadig aan binnenkomende hoogopgeleide nieuwkomers te helpen zo snel mogelijk te integreren. Daartoe is het verstaan en spreken van de Nederlandse taal een vereiste. Echter als wij vernemen dat scholen per handophouders kind € 9.000 uit moeten geven en dat bij 58.000 kinderen om ze de basiskennis van de Nederlandse taal bij te brengen = bijna 600 miljoen, dan vragen wij ons af waar dit naartoe gaat.

Een aantal van onze schrijvers en redacteuren hebben een lange staat van dienst in het buitenland. Toegegeven wij hoefden daar niet naartoe te vluchten, maar konden ons in de paar weken die ons door onze werkgevers werd gegund voorbereiden. En wat deed je, je zorgde er voor dat je een aantal basis begrippen, woorden, zinnen in je opnam van het land waar je naar toe vertrok. Eenmaal aangekomen was het da iedere avond blokken met een boekje in de hand om je verstaanbaar te kunnen maken en de aanwezige kinderen moesten gewoon een uurtje meedoen.

Dat schijnt in onze welvaart en medeleven maatschappij niet meer te hoeven. gewoon een greep in de kas van het geld dat niet langer besteed wordt aan de eigen burgers en huppekee daar gaan weer 600 miljoen. Het argument luidt dat die kinderen anders niet goed op school mee kunnen komen, hetgeen natuurlijk zo is.

Maar dit betekent tevens dat net als bij het toewijzen van een huis, waar Nederlanders 6 jaar of langer op moeten wachten, het niet de bedoeling is van deze nieuwkomers ons land nog ooit te verlaten tezamen met hun vele broertjes en zusjes die nog zullen volgen en hun ouders !!Ze hebben het hier beter, als de rust in het land van herkomst is teruggekeerd gaan ze op vakantie en familiebezoek, maar de hier gratis in de schoot verworvenheden waar u nog iedere dag wèl voor moet werken, die geef je niet op. Een volledig krom getrokken situatie.

Dacht u serieus dat in vluchtelingenkampen in Jordanië, Libanon, Turkije dit soort faciliteiten worden aangeboden ?

Waarom hier wel ? Iemand vlucht om voor hem geldende motieven, prima, maar betekent dit gelijktijdig dat wij alles gratis op een presenteerblaadje moeten aanbieden ? Er zijn prima cursussen  via internet en misschien ook vrijwilligers die taallessen willen geven. Gewoon verplicht met kinderen deze cursussen te volgen, examen doen, niet slagen, dan vertrekken na nog een kans.  Probeert u de provincie Québec in Canada binnen te komen als migrant, een basiskennis van het Frans is een vereiste.

En daar wij inmiddels weten dat slechts 20% van de nieuwkomers in Nederland echte vluchtelingen zijn waarvoor inderdaad gezorgd moet worden !! dan zou het toch aangebracht zijn dat de resterende 80 % maar eens begint met zijn of haar best te doen om in een integratietraject terecht te komen.

Maar zoals u weet dat is dankzij ons softe beleid zelfs nog niet met de 3e generatie Marokkanen en Turken gelukt, in tegenstelling tot de hier gebleven Italianen, Spanjaarden, Portugezen, gevluchte Hongaren, dus wat doen wij ?

ZESHONDERD MILJOEN PER JAAR HET RAAM UIT, HET ZIJN IMMERS TOCH MAAR UW CENTEN !


9 Reacties

 1. -vanderlinde- zei:

  Ach mensen,
  ónze kracht is dat wij tenminste over uitstekende leiders kunnen beschikken.
  Hier te lande aan het roer: schater-puber Markje Rutte en op nóg hoger niveau het rondwaggelende Donald Duckje Timmermans. Allen bijgestaan door de superstrateeg Van Balen -een heuse kolonel-buiten-dienst. ( v.w.b. deze laatste: IK SCHAAM ME DOOD)

 2. Tonnie zei:

  En als ze hun cursus afmaakte en terug betaalde dan zou het kunnen , mits ze zich aanpassen aan onze gewoontes, dus ook feesten ! En niet wij aan hun feesten dat is de omgekeerde wereld. OPZOUTEN dan!

 3. Cjuupie zei:

  Ik heb mijn deel van mijn inkomen alweer verplicht overgemaakt naar de belastingdienst…..zucht.

 4. Robert-Panamá zei:

  Perfect omschreven. Mijn werkgever heeft mij en mijn vrouw voor 3 weken naar de nonnen in Vught gestuurd om Spaans teleren. 5 uur per dag individueel onderwijs en 2 uur huiswerk. 3 weken later aan de slag in Spanje.
  Het grootste probleem om een andere taal te leren als volwassene is wanneer je een eigen taal door beperkt onderwijs, of helemaal geen onderwijs niet heheerst m.b.t. grammatica.Nederlands is alleen geschikt om te communiceren in NL en Vlaanderen. Wij gebruiken het hier als geheimtaal in het openbaar wanneer wij er behoeften aan hebben. Beter om die handophouders Engels te leren. Trouwens, waar halen ze de leraren vandaan die Arabisch en Nederlands op een hoog niveau kennen. Misschien heeft talenknobbel Timmerfrans wel een goede opposing. NL politici leven in de wolken van een droomwereld. Voor deze lui geldt alleen een fors salaris, wachtgeld en pensioen.Veel gelul, weinig of geen resultaat en tonnen papieren rapporten, die bijna niemand leest. Dus, wie schijft die blijft.

 5. tammetoon zei:

  Toen mijn dochter op school vroeg of ze ook turks mocht leren wegens de verveling van de stof van de verplichte vakken, was daar geen budget voor. Het was waarschijnlijk mijn vooruitziende blik dat ik er om vroeg. Ik vind het dan ook raar dat tegelijkertijd het onderwijs wel voorziet in de leren van de nederlandse taal aan medelanders die thuis ( en ook wel op straat) vertikken om het nederlands te spreken. Maar goed. We moeten de nieuwkomers de taal leren, en de gewoonten, en de grondwet, … ongeacht, ras, seksuele geaardheid, etc. etc.
  En zeker respect voor de christelijke feestdagen alhier.

 6. Ineke van lieshout zei:

  Kan ik niks zinnigs over zeggen, het wordt hoe langer hoe gekker hier, voor Nederlandse kinderen is geen geld en hiervoor wordt zoveel geld uitgetrokken belachelijk gewoon alleen de westerse landen zijn weer zo gek ten koste van hun eigen bevolking

 7. only yoU zei:

  Die mensen kunnen hun ogen nog steeds niet geloven, dat ze in luilekkerland terecht gekomen Zijn?

 8. Theo Hofman zei:

  Moest er vanmiddag plotseling aan denken, toen ik in een winkel liep en wéér zo’n buitenlandse zogenaamd geïntegreerde moeder met idem dito stel kinderen bij zich hoorde jammeren in hun taaltje.

  Ook voor haar legsel heeft de samenleving extra geld op tafel moeten leggen en er zal in de toekomst nog veel meer geld nodig zijn voor het bijspijkeren om hen om de Nederlandse taal enigszins bij te brengen.
  Dat alleen omdat de DIRECTE OMGEVING geen enkele moeite neemt om ook maar één enkel woord Nederlands te spreken tegen hun kinderen, als deze in de eerste levensjaren uitsluitend in de eigen culturele omgeving verblijven.

  Maar al die moeite en euro’s ten spijt, blijft het allemaal als stront door een dagelijks schoongemaakt riool spuiten.

  Alleen in het klaslokaal brabbelen die kinderen WAT Nederlands, thuis, buiten op straat met vriendjes, met moeder op stap, in de mosk, nergens hoor je ze één woord Nederlands lullen met elkaar en dan later maar klagen over al het slechtst wat hen overkomt.

  Het mooie is dat ze zich NOOIT één moment in hun leven hoeven af te vragen WAAROM er al vele tientallen jaren zo onvoorstelbaar veel geld in HUN bodemloze put wordt gesmeten, door een stel waanzinnige hersenloze wezens, dat in het Nederlands een “volksvertegenwoordiging” wordt genoemd.

  Maar waarom zou je je ook ergens druk overmaken, als je alleen maar rechten hebt!
  En heb je een keer geen rechten?
  Dan heb je gewoon schijt aan alles, dan wordt het vanzelf weer een recht!

 9. ria zei:

  doodziek moest ik mijn kind naar school proberen te krijgen terwijl ik nauwelijks op mijn benen kon staan, vakanties die had ik niet leuke uitjes nauwelijks en sporten of clubs voor mijn kind kon ik niet betalen want je moest dat voorschieten , mijn kind leefde als een vreemde in eigen land,
  voor de minderheden waren gratis vakantie van een week in bungalowsparken ,taxi vervoer om hun kinderen naar school te brengen want moeders en vaders konden het niet maar wel als eerste bij uitverkopen of markten zijn dan waren ze niet bang en weer gezond.sporten . vele dingen waren toegankelijk voor hun ,niks vooruitbetalen maar gratis , ik voel mij de echte minderheid , mijn kind had geen fijn fijn leven kon nergens over meepraten en op school was er alleen tijd voor de baldadige jongens van de minderheden want die hadden het moeilijk het is on eerlijk verdeels

Comments are closed.