Panama Papers, stond u niet op de lijst ?

Staat u niet op de lijst van snelle Nederlanders  die cliënt zijn bij het Panamese adviesbureau Mossack Fonseca ? Da’s nou jammer, want dan behoort u ook niet tot die kleine groep van uitverkoren mensen in ons land , waarvan je naar goede landsaard achter hun rug zegt , ‘die hebben het gemaakt ‘. Zie het maar als de jaarlijkse Quote 100 lijst, waar het soms dringen geblazen is om er  wèl  op te mogen staan.

En dat laatste is geen grapje. De heer Dick v.D , telg uit een Nederlands ondernemersgezin, wiens producten de meesten van u nog dagelijks gebruiken, was toen de Quote lijst zich nog beperkte tot maximaal 100 miljoen euro, zeer verbolgen dat HIJ niet op de lijst voorkwam , terwijl hij toch echt meer op de diverse rekeningen had staan dan wat Quote hem toebedeelde. Het ging zo ver wij ons kunnen herinneren om 40 i.p.v. slechts 35 miljoen.

Zo ziet u, iedereen heeft zijn eigen vreemde trekjes.

Ja het waren mooie tijden, voor veel van onze lezers onbekend, omdat zij nog niet geboren waren of slechts rond moesten komen van een kwartje  ( GULDEN TIJD ) per week, waarvoor je bij Fonseca niet aan hoefde te komen, toen de ene echte belastingsluipweg aanwijzer in de Irenestraat in Amsterdam Buitenveldert kantoor hield. Nee, wij hebben het niet over een schnabbel van de in de zelfde buurt woonachtige Drs. Joop , maar om het chique kantoor M. & Co.  dat eigenlijk  maar een oplossing had voor zijn cliënten , de Curaçao route ! Vele cliënten vonden dat maar saai en bovendien te gevaarlijk, want met Curaçao waren nog nauwe banden.

Nu stukje bij beetje wat namen bekend worden en dan houden wij het maar even bij landgenoten, missen wij eigenlijk een hele familie. En let op, het opzetten of op laten zetten van een belasting technisch aangename route hoeft niet te betekenen dat je een boef bent, ofschoon wij op de lijst ook weer een oude bekende tegenkwamen over wie wij het hier al eens hadden. Deze Robert v.d.R. die inmiddels zou u bij hem langs willen, nabij Utrecht 3 jaar op rijk’s kosten logeert, was ook nog eens zo inhalig om Fonseca niet te betalen, dus trokken de Panamezen de stekker er uit. Overigens hadden wij het reeds eerder over deze Robert v.d. R. toen onze zakenpremier Rutte weer eens naar de VS ging voor een missie samen met Robert.

Maar terug naar die familie, u weet wel over wie wij het hebben.

Daar was in eerste instantie meisje C. die droomde van een zangeres carriëre in New York, maar toen bleek dat dit niet lukte, verhuisde zij naar Londen. Om te voorkomen dat de Britse tolgaarders aan haar geld zouden komen, d.w.z. vermogensbelasting, kwam er snel een Ltd. op Guernsey die gecontroleerd werd via een  trust  met de originele naam Stichting Protector Daffodil Trust, die weer zetelde in het paleis Noordeinde, maar later verhuisde. De bereidwillige bank die meewerkte aan de constructie was Fortis. C. had de smaak kennelijk te pakken want iets later kwam er nog een soortgelijke constructie , deze keer met de naam Crocus en is het wachten nu op meer Keukenhof bloemetjes.

Nee, dan haar zuster, de bomenfluisteraarster I. die ook al problemen had met betalen aan de gemeenschap. Daartoe werd het Lys fonds opgericht.

En dan die familieleden woonachtig in Apeldoorn. Ook daar soortgelijke problemen en soortgelijke oplossingen, weliswaar nu niet op een van de kanaal eilanden maar gewoon lekker dicht bij huis onder de naam Stichting Royale, waarmee werd voorkomen dat de kinderen van professor P.  en zijn echtgenote te veel successierechten zouden moeten betalen.  In 2006 opgericht werd de stichting bestuurd door de trustmaatschappij TMF die bij de ‘zakenzoon ‘van M. is geregistreerd.

Nee, zij zullen ook niet voorkomen op de lijst van de Fonsecca cliënten, waarom zouden ze, daar in ons land er een leger aan ministers, staatssecretarissen en een premier klaar staan die allen verklaren dat deze constructies volledig legaal zijn ( hetgeen ook zo is ) dus geen vuiltje aan de lucht en anders wordt het gewoon even ‘algemeen belang ‘.

Toen echter een van onze lezers besloot de hypotheek voor zijn huis via een Zwitserse bank af te sluiten en hij graag een bevestiging wilde van de blauwe enveloppen brigade om in een later stadium vragen te voorkomen, weigerde de inspecteur hem een verklaring van geen bezwaar te geven. De onrendabele rook onraad, kon de vinger er niet achter krijgen en dacht op deze wijze een mogelijk gat in de mazen van de wet te dichten. Dit lukte overigens niet.

Zo ziet u, ga gerust door het adres van de in Panama of elders gevestigde firma van uw werkster te vragen, als u deze om 12 uur betaalt. Als beide partijen maar tevreden zijn.


5 Reacties

 1. formidabele zei:

  Zou dit niet een streek van geheime diensten zijn om dit te verkondigen?
  Juist om een dwaalspoor te creeèren?

 2. Robert-Panama zei:

  Buitenlandse banken in Panamá hebben hier bijna allemaal aan meegewerkt.
  HSBC, BBVA, CITI CORP. Frappant dat die sinds 1-2 jaar geleden hun aandelen verkocht hebben aan Colombiaanse banken. Citi Corp is verkocht aan ScotiaBank uit Canada. Het is sinds 2 jaar geleden vrij ingewikkeld om hier een rekening te open. Citi Corp is ook weg uit Argentinië. Dus het is kristal helder.
  ca. 250.000 offshore corp. in Panamá en 10 miljoen in de EU en VS. WIE ZIJN DUS DE GROOTSTE BELASTING ONTWIJKERS EN ONTDUIKERS? De Gringos zijn ook verbolgen dat de uitbreiding van het kanaal, de metro, de wegenbouw en andere grote projecten gedaan worden door maatschappijen uit Zuid Amerika, Europa en Japan. De nieuwe Russische ambassadeur heeft gisteren gemeld dat ze meer grote zaken willen doen met Panamá. Fuck de Gringos.

 3. Flo zei:

  comment hierboven kop spijker raak..

  de timing en de mensen op de lijst.. is wel heel erg toevallig getimed..

  ik gooi het op propaganda

 4. Ron Blauw zei:

  Denk dat je heel warm zit.
  Lijkt weer zo’n ‘Talking Point’ als 9/11, MH17, SARS, Ebola,

  vrijwel zonder uitzondering om de aandacht af te leiden. Bepaalde emoties op te wekken, de publieke opinie manipuleren.

  journalist Willy van Damme heeft één en ander critisch nagetrokken; leestip!
  https://uk-mg6.mail.yahoo.com/neo/launch?.rand=1qmjcb87vt7fq

Comments are closed.